Tamamı Türk mühendislerden oluşan Ar-Ge ekibiyle yüksek güvenlik ürünleri üreten Arma Kontrol, geliştirdiği güvenlik ve bariyer sistemlerini aldığı prestijli ödüllerle taçlandırıyor. Arma Kontrol, Göktürk Dergisi’nin düzenlediği “Yılın Enleri Ödül Töreni’nde “En İyi Güvenlik Bariyer Sistemleri” ödülünü alırken, Avrasya Tüketicileri Koruma Derneği tarafından verilen “Avrasya Kalite” ödülünü almaya da layık görüldü 
Devlet binaları, askeri tesisler, havalimanları, üretim tesisleri gibi alanlarda üst düzey güvenlik ve bariyer sistemleri üreten Arma Kontrol, üretim kalitesi, teknoloji satış sonrası destek gibi kriterlerin değerlendirildiği “Yılın Enleri Ödül Töreni’nde yüksek güvenlikli ürünleri ile “Yılın En İyi Güvenlik ve Bariyer Sistemleri” ödülünü aldı. 17 kişilik Ar-Ge ekibi ile road blockerdan mantar bariyere, kollu bariyerlerden, sel bariyerlerine kadar birçok güvenlik ve bariyer sistemi üreten Arma Kontrol, yüksek güvenlikli ürünleri ile Avrasya Kalite ödülünde tüketiciye sağladığı memnuniyet, güven ve kalite kategorisinde ödülü almaya hak kazandı.    

“Türkiye güvenlik ve bariyer sektörüne her zaman yön vereceğiz”

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Arma Kontrol CEO’su Koray Kartal, “Arma Kontrol olarak kuruluşumuzun ilk gününden itibaren ürünlerimizde sorunsuz, kesintisiz hizmet ve kalite anlayışını benimsedik. Bunu sağlamak için de satış sonrası destek hizmetlerimizle müşterilerimizin her an yanında olduk. Aldığımız 2 ödül de sorunsuz hizmetlerimizin bir belgesi niteliğinde. Ödüllerimize her geçen gün yenilerini eklemek için kaliteli hizmet, teknolojik altyapı ve her koşulda çalışan bariyer ve güvenlik sitemleri geliştirmeye odaklanıyoruz. Bu misyonumuzla aldığımız güçle de Türkiye’deki bariyer ve güvenlik teknolojilerine Ar-Ge yatırımlarımızla her zaman yön vereceğiz” dedi.

“Geleceğin teknolojilerini güvenli ve bariyer sistemleri ile buluşturacağız”

Her yıl Ar-Ge’ye şirket karlarının yüzde 50’sini aktardıklarını sözlerine ekleyen Kartal, şöyle devam etti, “Arma Kontrol olarak ürettiğimiz ürünlerimizi bugün 52 ülkeye ihraç ediyoruz. Bu kadar büyük bir bölgesel güce ulaşmamızın altında Ar-Ge yatırımlarımızın ve 17 kişilik Ar-Ge ekibimizin katkısı büyük. Bu ekibimizle sektöre öncülük ettik ve birçok ilki hayata geçirdik. Arma Kontrol olarak güneş enerjisi ile çalışan mobil road blocker, yapay zekalı şifre algoritmalı elektronik kart gibi ürünleri sektörle tanıştırdık. Bundan sonra da Ar-Ge yatırımlarımıza devam edeceğiz ve geleceğin teknolojilerini güvenlik ve bariyer sistemleri ile buluşturacağız.”   

Türkiye’den sonra sırada dünya var

Kartal, “Günümüz, teknolojik dönüşüm çağı ve teknolojiyi hayatın her alanına entegre edemeyen firmalar geleceği göremeyecek. Bizler güvenlik ve bariyer sistemlerini geleceğin teknolojileri ile dönüştürerek farklı boyutlara taşımak için çalışıyoruz. Big Data ve nesnelerin interneti ile güvenlik sistemlerini birleştirerek insanların hayatlarını her koşulda güvende olmasını sağlamak için çalışıyoruz. Yazılımlarla bariyerlerimizin kendi kendine çalışır hale gelmesi için çalışıyoruz. Bu anlamda ciddi yatırımlar yaptık ve iş birlikleri hayata geçirdik. Yatırımlarımız gelecekte de devam edecek. Bu doğrultuda yaklaşık 20 milyon TL’lik bir yatırım ile yeni bir fabrika yatırımı gerçekleştiriyoruz. ‘Güvenlik Bariyerleri Teknoloji Üssü’ olarak konumlandırdığımız fabrikamız ile Türkiye bariyer sektöründe olduğu gibi dünya bariyer ve güvenlik sistemlerine de yön vereceğiz” dedi.