İSTANBUL (AA) - Dorçe Prefabrik Yapı Ve İnşaat Sanayi Ticaret AŞ, kendi bünyesinde tasarladığı volumetrik modüler yapıları Türkiye'den 6 kıtaya ihraç ediyor.

Dorçe Prefabrik'ten yapılan açıklamaya göre, yeni yapım teknolojileri ve metotları sayesinde inşaat sektöründeki geleneksel yapı sistemlerinin aksine "dönüştürülebilir ve çevre dostu" volumetrik modüler yapılar artık öne çıkıyor.

Mobil yaşam sayesinde, insanların aniden değişen ihtiyaçlarına hızlı çözüm sağlanıyor, ağır iklim koşullarına  pratik cevap veriliyor ve stabil mimari çözümler yerine modüler yapı sistemleri öne çıkıyor. 

Modüler yapı sistemlerine en çok ilgiyi  eğitim, eğlence ve sağlık hizmetleri, konut gibi alanlar gösteriyor. Ayrıca doğal afet, savaş, kitlesel yer değiştirme hareketleri gibi olağan dışı durumlarda oluşan kalıcı ve geçici konaklama ve yer değişikliği durumu da daha esnek, hızlı ve pratik kolay barınma yöntemi olan modüler yaşam yapılarının hızla yayılmasını sağlıyor 

EKSİ 40 DERECE İKLİM KOŞULLARINA UYUM SAĞLIYOR 

Dorçe Prefabrik Yapı Ve İnşaat Sanayi Ticaret AŞ, volumetrik modüler yapıları kendi bünyesinde tasarlayıp 6 kıtaya ihraç ediyor. Bunlardan biri de Dorçe Prefabrik'in Türkiye’deki üretim tesisinde "flat-pack" olarak üretilip Kazakistan’da bulunan fabrikasına nakledilerek burada volumetrik yapı haline getirildi. Daha sonrasında oluşturulan volumetrik yapılar kullanılacağı sahaya gönderilerek yan yana ünitelerin gelmesiyle birlikte modüler ana yapıyı oluşturdu. Bu tip yapı sistemleri, "volumetrik" yani hacimsel yapılar olarak modüllerin bir araya gelerek daha geniş iç hacimler ve daha büyük yapıların hızla oluşmasını sağlıyor. Dorçe’nin Kazakistan-Aktogay’da Bakır Madeni Konaklama Tesisleri Projesi eksi 40 derece iklim koşullarında "volumetrik" yapı sistemleri ile tamamlandı.