Tamamı Türk mühendislerden oluşan Ar-Ge ekibiyle yüksek güvenlik ürünleri sunan Arma Kontrol; otoyollardan askeri tesise, sanayi merkezlerinden hastanelere kadar Türkiye’nin en çok talep gören güvenlik ve bariyer sistemlerini açıkladı. Türkiye’de en çok tercih edilen güvenlik ürünü mantar bariyer olurken ikinci sırada road blocker, üçüncü sırada kollu bariyer sistemi yer aldı. 

Otomotiv sektörün ilk tercihi mantar bariyer 

Sektörlere göre talep edilen güvenlik ürünlerini de açıklayan Arma Kontrol, otomotiv sektöründe en çok mantar bariyer ve road blocker, kamu binalarında mantar bariyer, mini road blocker ve Pro-BanN bariyer, askeri alan gibi özel tesislerde ise road blocker talep görüyor. Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren fabrikalar güvenlik teknolojilerinde yüzde 80 oranında mantar bariyer kullanırken, kamu binalarında yüzde 70 oranında mantar bariyer ve mini road blocker hizmet veriyor. Petrol üretim tesisi ya da Ar-Ge merkezi gibi özel tesislerde ise yüzde 90 oranında road blocker tercih ediliyor.  

Hastane ve AVM’ler kollu bariyer tercih ediyor

Hastane ve AVM gibi yoğun çalışma temposu olan sektörlerde güvenlik sistemlerinin son derece kritik önemi bulunuyor. Bu sektörlerde çalışan ve ziyaretçi güvenliğinin sağlanması için güvenlik ve bariyer sistemlerine çok büyük bir görev düşüyor. Güvenliğin son derece kritik olduğu hastane ve AVM’lerde bu doğrultuda en çok kontrollü geçişler için kollu bariyerler talep ediliyor. Kollu bariyerler hastane sektöründe yüzde 70 oranında talep görürken AVM sektöründe yüzde 75 talep gören güvenlik sistemi oluyor. Hastane ve AVM’lerde en çok kullanılan ikinci güvenlik ürünü olan turnikeler, güvenliğin yanı sıra giriş çıkışların da düzenlenmesine yardımcı oluyor.   

Sektörlerin ihtiyacına göre güvenlik  

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Arma Kontrol CEO’su Koray Kartal, “Arma Kontrol olarak bugün Türkiye’nin birçok sektörüne bariyer ve güvenlik sistemlerimizle hizmet veriyoruz. Depo alanlarından üretim tesislerine kadar her alanda sektörlerin güvenlik ihtiyacını karşılıyoruz. Hayata geçirdiğimiz yeni yatırımlarla da hizmet verdiğimiz sektör sayısını yukarılara taşımayı hedefliyoruz. Ürünlerimizde inovasyon ve teknolojiyi bir arada sunarak sektörler özelinde, kesintisiz iş akışının devam etmesini sağlayacak ürünler sunuyoruz. Arma Kontrol olarak Türkiye’nin en büyük otomotiv, hastane, sanayi firmalarının güvenliklerine destek olarak, Türkiye güvenlik bariyerleri pazarının yüzde 40’ından pay alıyoruz. Pazar payımızda en büyük payı yüzde 80 ile kamu kurum ve kuruluşları alıyor. Otomotiv sektöründe yüzde 60, sağlık sektöründe ise yüzde 40 artan talepleri karşılamak için, bu yıl 20 milyon TL’lik yeni bir yatırırım hayata geçireceğiz. Güvenlik Bariyerleri Teknoloji Üssü olarak konumlandırdığımız fabrikamızda sektörlerin değişen ve sürekli gelişen güvenlik ihtiyaçları için kendilerine özel yeni ürünler geliştireceğiz” dedi.