İSTANBUL (AA) - Genel kurulda söz alan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, krizlerle mücadele etmenin gücümüzü artırdığını ve önümüzdeki dönemde ilk defa ve uzun süreli cari fazlanın yaşandığı bir dönemi, bütün alanlarda iyileşme ve düzelme yaşandığını göreceğimizi söyledi.

Türkiye Seramik Federasyonu'nun 9'uncu Olağan Genel Kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, eski federasyon başkanları ve  sektör temsilcileri ile üyelerin katılımıyla yapıldı.

Seramik sektörünün ülke ekonomisi açısından önemine değinen Nebati, ihracat rakamlarının hem seramik sektöründe hem de diğer sektörlerde her ay artarak sürdüğünü belirtti.

Ülkemizin bilhassa son 6 sene içerisinde kendisine karşı girişilmiş bütün saldırıları bertaraf etme becerisini ortaya koyan bir ülke olduğunu söyleyen Nebati, ülkemizin içinde yer aldığı coğrafyanın zorluklarına vurgu yaparak, bunun yanı sıra sunduğu imkanların da oldukça kapsamlı olduğunu vurguladı.

Eski dönem Federasyon Başkanları Zeynep Bodur Okyay, Ahmet Yamaner ve Adnan Polat'a takdim edilen plaketlerden sonra, Kale Seramik AŞ'den merhum İbrahim Bodur anısına Zeynep Bodur Okyay'a, Elginkan Holding AŞ'den merhum Ekrem Elginkan anısına Gaye Akçen'e ve Hitit Seramik AŞ'den merhum İbrahim Hızal anısına Sevgi Hızal'a plaketleri verildi.