Warmhaus olarak Türkiye’nin ilk gaz adaptif sistemli kombisini ürettiklerini kaydeden Warmhaus Genel Müdürü Kağan Turan, “Gaz adaptif sistem, kombinin farklı gaz kalitesi ve alev miktarlarında tasarruflu şekilde çalışmasını sağlıyor” dedi.

Bursa’daki iki fabrikasında panel radyatör, kombi, duvar tipi yoğuşmalı kazan ve şofben üretimi yapan Warmhaus, Türkiye’ye hem estetik ve görsel tasarımı güzel, hem de enerji verimliliği yüksek ürünler sunuyor.

Firmanızın çalışmaları ve hedef kitlesine sunduğu çözümler hakkında bilgi verir misiniz? 

Bursa’da bulunan toplam üretim alanı 35 bin 500 metrekare olan iki fabrikamızda panel radyatör, kombi, duvar tipi yoğuşmalı kazan ve şofben üretiyoruz. Misyonumuzu ürün ve hizmet kalitemizi her zaman en üst düzeyde tutarak, iklimlendirme alanında farklılaşan teknolojimiz ve tasarım yaklaşımımızla müşterilerimize kesintisiz hizmet vermek olarak belirledik. Bu misyonu temel alarak ürün geliştirme ve müşteri memnuniyeti süreçlerimizi yönetiyoruz. Bugün Warmhaus Partner sistemimizde yer alan 1000’e yakın yetkili satıcımız ve Türkiye çapında hizmet veren 150 yetkili servisimiz bulunuyor. 
Gerek bireysel gerekse kurumsal müşterilerimizin taleplerine en doğru ve verimli şekilde çözüm üretmek bizim için çok önemli.  Bir iki örnek vermem gerekirse; bildiğiniz gibi kombiler, konutlar için kritik ve fonksiyonel olmasına rağmen; bir o kadar da estetikten ve görsellikten uzaktırlar. Ayrıca konutlarda en çok dikkat çeken ve talep edilen, faydalı kullanım alanını da karşılamamaktadırlar. Bu eksiklikten yola çıkarak kullanıcıların dolap içerisine saklamak zorunda kalmayacakları, estetik, kompakt, dokunmatik ekranıyla kullanıcısına farklı bir kullanım tecrübesi yaşatacak ve bir o kadar da verimliliği yüksek inovatif bir kombi tasarımı yapmak istedik. Kendi kapasitesinde dünyanın en küçük kombisi MinerWa işte böyle bir proje sonucunda ortaya çıktı. En son bu yıl çıkarttığımız ürünlerden bir tanesi olan Enerwa Plus 42 ve Enerwa Plus 45 kombiler, yüksek ısıtma ve sıcak su ihtiyacı olan büyük evler için ideal bir cihaz. Sınırlı yeri olan mekanlarda bir boylere ihtiyaç duymadan kolayca ve düşük tesisat masrafı ile monte edilebilen pratik bir çözüm sunuyor. 

Akıllı teknolojileri tüketici ve iş ortaklarımız ile buluşturmak ve teknolojiden faydalanarak hizmet kalitemizi yükseltmek, ürünlerimiz ve hizmetlerimiz için en konforlu çözümleri sunabilmek adına iOS ve Android uyumlu uygulamalarımız var. En son yine bu kapsamda uzaktan kumanda ve uygulama üzerinden cep telefonu ile kontrol gibi teknolojileri içinde barındıran ürünümüz akıllı oda termostatı RecoWA’yı tüketicilerimizle buluşturduk. Kombiyi uzaktan kontrol etme olanağı sunan RecoWA kullanıcılara, kombinin en konforlu ve en verimli şekilde kullanılmasını sağlıyor. 

Bu yıl gerçekleştirdiğimiz yeni bir yatırımı da sizinle paylaşmak isterim. Sektörümüzde önemli bir tedarik merkezi olan Ankara Ulus’ta toplam 250 metrekare alana kurulu olan, 3 kattan oluşan bir mekan açtık. Bu mekan aynı zamanda bir eğitim merkezi. Kendi servis ve satış yetkililerimize eğitimin yanında kamu kurumları temsilcileri de burada eğitim alabilecek. 

En son çıkan yeni ürününüz ve bu ürünün özellikleri hakkında bilgi verir misiniz? 

Bu yıl iki yeni ürünümüzü pazara sunduk. Mayıs ayında 24, 28 ve 33 kW kapasitede yoğuşmalı kombi ürün gamımız içerisine 42 ve 45 kW kapasiteli kombiyi ekledik. Enerwa Plus 42 ve Enerwa Plus 45 full premix kombiler, büyük ofisler, anaokulları, küçük işletmeler ve villa evler gibi büyük mekanların ısınma ve sıcak su ihtiyacı için ideal çözüm sunuyor. Temmuz ayında ise panel radyatör, kombi ve yoğuşmalı duvar tipi kazandan oluşan ürün gamımıza şofbeni ekledik. Yeni ürünümüz hermetik şofben AquWa 12; akıllı emniyet teknolojisi ile güvenli kullanım ve konforlu sıcak su sağlıyor.  

Enerji verimliliği, sürdürülebilirlik konusunda ürünlerinizin sağladığı avantaj nedir?

Sadece kaliteli ve ekonomik ürünler değil çevreyi de dikkate alarak inovatif bir yaklaşımla üretim yapıyoruz.  Birkaç örnek vermem gerekirse Warmhaus olarak Türkiye’nin ilk gaz adaptif sistemli kombisini biz ürettik. Gaz adaptif sistem, kombinin farklı gaz kalitesi ve alev miktarlarında tasarruflu şekilde çalışmasını sağlıyor. Yani; gaz adaptif sistemli kombiler, gazın enerji kalitesine göre gaz miktarını artırıp azaltarak en doğru ve tasarruflu gaz tüketimini sağlıyor. Böylece gerekli olan gaz tüketimi minimum seviyede tutularak maksimum tasarruf sağlamış oluyoruz. Kombilerimizin “Sıcak Kullanım Suyu Sensörü” sayesinde hassas sıcak su ayarı yaparak daha az su tüketimi sağlarken enerjiyi daha verimli kullanabiliyorsunuz. Kombilerimizin özel izolasyonu minimum ısı kaybını sağlayarak çevreye zarar verebilecek gereksiz gaz tüketiminin önlenmesini sağlıyor. Bunun yanı sıra kombilerimiz NOx sınıfı 6 olduğu için düşük emisyon değerlerine de sahip. Ürünlerimizde kullanılan yüksek kalite komponentler sayesinde ürünler uzun yıllar kullanılabiliyor. Bu da daha az karbon ayak izi bırakılmasını sağlıyor.  Tüm Warmhaus kombilerde bulunan Pre-Heat (Ön Isıtma) özelliğini sayesinde kullanım suyunu kombide hazır sıcak halde bulundurabiliyorsunuz. Böylece kombiden sıcak su talep edildiğinde sıcak su gelene kadar akıtılan soğuk su kaybında belirgin bir azalma oluyor. 1/10 oranındaki geniş modülasyon özelliği ise kombinin kapasitesinin ihtiyaca göre ayarlanmasını bu sayede hem gaz hem de elektrik enerjisinden tasarruf edilmesini sağlıyor. 

Gündeminize taşıyacağınız çalışmalar ya da projeler neler?  Önümüzdeki döneme yönelik hedef ve planlarınızı öğrenebilir miyiz?

Kısa vadede planlarımızı aktarmam gerekirse 2021 yılında fabrika, üretim hattı ve Ar-Ge çalışmalarımızda 20 Milyon Euro’luk bir yatırım planlıyoruz. Bu yıl temellerini attığımız en büyük yatırımımız Bursa Teknoloji Sanayi Bölgesi’nde (TEKNOSAB) olacak. Fabrikalarımızı yeni organize sanayi bölgesine taşıyoruz. 2022 yılının ikinci çeyreğinde üretime başlamayı planlıyoruz. Yatırımın devreye alınması ile birlikte kombi üretiminde yüzde 100, panel radyatör üretiminde yüzde 50 kapasite artışı hedefliyoruz. 
Marka olarak ilk günden beri stratejimizi yenilikçi ürünler geliştirme üzerine kurguladık. Dünyada 35 ülkeye ihracat yapıyoruz. Global üreticiler ile rekabette kalitenin yanı sıra inovatif ürünler sunabilmek ve tasarım da çok önemli.  Bundan dolayı Ar-Ge çalışmaları şirketimiz için büyük önem taşıyor. 2022 yılında Ar-Ge Merkezimizi açmayı planlıyoruz.  

Son yıllarda birçok konut ve ofis yatırımı gerçekleşti. Yeni yatırımlar sektörünüzü nasıl etkiliyor ve talep doğuruyor?

İnşaat sektöründeki eğilimler sektörümüzdeki ürünlerin de şekillenmesinde kilit rol oynuyor. İnşaat sektörünün önde gelen trendi yüksek teknolojili, akıllı ve çevre dostu sistemlerin olduğu binalar inşa etmek üzerine.  Bunlar da geleneksel ürünlerin dışına çıkmayı gerektiriyor. Ayrıca ürünlerin kapladığı alan ve estetik bir tasarıma sahip olması da öne çıkan faktörler arasında. Günümüzde dairelerin boyutları küçüldü ve pek çoğunun da balkonu bulunmuyor. Bu yüzden boyutlar ve ürünlerin tasarım olarak estetikliği kritik faktörler haline geldi.  Biz de bu doğrultuda ürünlerimizi şekillendiriyoruz. Örneğin bu ürünlerimizden bir tanesi MinerWa. Tamamen Warmhaus’un Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen ve kendi kapasitesinde dünyanın en küçük kombisi olan MinerWa, gerek hacim avantajı, gerekse pek çok uluslararası ödül almasını sağlayan zarif tasarımıyla bu değinmiş olduğum trendler ve tüketicilerden gelen talepler doğrultusunda çıkarttığımız bir ürünümüz. Bu yıl çıkartmış olduğumuz yeni ürünümüz Enerwa Plus 42 ve Enerwa Plus 45 kombiler de aynı şekilde talepler sonucunda oluşturduğumuz bir ürünümüz. Yüksek ısıtma ve sıcak su talebi olan 2 veya 3 banyolu büyük evler ve mekanlar için ve büyük işyeri ve ofisler için ideal bir cihaz.