İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketlerinden İSTON A.Ş., 3D beton baskı teknolojisiyle inşa edilen Türkiye'nin ilk ofis binasını hizmete aldı. 

DOĞRU ISI YALITIMIYLA YAZIN EVİNİZİ VE CEBİNİZİ SERİN TUTUN DOĞRU ISI YALITIMIYLA YAZIN EVİNİZİ VE CEBİNİZİ SERİN TUTUN

İBB ÜSKÜDAR ŞEFLİK OFİSİ OLARAK KULLANILACAK

İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğü Üsküdar Şeflik Ofisi olarak kullanılacak ve 300 metrekare alana sahip tek katlı bina, 3 metre duvar yüksekliğinde ve 8 ayrı bölümden oluşuyor.

YER FARKETMEKSİZİN YERİNDE İMALATLA İNŞASI GERÇEKLEŞİYOR

İSTON tarafından üretilen 3D robotik yazıcı 6 eksenli robotik kol, geliştirilen paletli yürüyen aksam ile mobil hale getirildi. Yazıcıda kullanılan beton harcını üretebilecek bir mobil beton santrali ve 3D yazıcı teknolojisi için özel olarak yazdırılabilir beton harcı geliştirdi. Söz konusu teknolojiyle istenilen şehir ve bölgede yerinde imalatla yapı inşası mümkün olabiliyor.

Beton, kalıp ihtiyacı duymadan üst üste eklemeli olarak üretiliyor. Sıvı kıvamda pompalanan beton, yazıcı yazdıktan hemen sonra sertleşerek kendi ağırlığını taşıyabiliyor. Yüksek dayanıma sahip betonun dayanımı C50/60 sınıfında. 45 dB ses azaltım indisi ile ses yalıtımı ile de ön plana çıkıyor.

Kurum daha önce de robotik üç boyutlu yazıcı teknolojisini kullanarak 3 oda bir salon 155 metrekare büyüklüğünde bir binanın inşasını 1 haftada tamamlamıştı.