Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale getirdiği, 2019 yılı Haziran ayı ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısı, 27 Haziran Perşembe günü İstanbul Sanayi Odası Oda kule’de düzenlendi. 
‘Gündem Buluşmaları’nda açılış konuşmasını,Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan yaptı. Türkiye İMSAD Ekonomi Danışmanı Dr. Can Fuat Gürlesel ise sektöre ilişkin güncel verileri ve değerlendirmelerini aktardı.  Türkiye İMSAD Başkan Yardımcısı Çetin Tecdelioğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen ‘Fırtınalı Havada Dümende Olmak’ başlıklı oturumun konuk konuşmacısı ise Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Atalay Gümrah oldu.

“GELİŞMİŞ ÜLKELERE DAHA FAZLA İHRACAT YAPIYORUZ”

Gündem Buluşmaları’na İnşaat malzemesi sanayicileri ve iş dünyasından isimlerin ilgisi büyüktü. Gerçekleşen organizasyonda sektördeki son gelişmeleri aktaran Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Biz sadece Türkiye’nin değil içinde bulunduğumuz coğrafyanın önemli bir yapı taşıyız” dedi.
 İnşaat malzemesi sanayisinin büyüklüğünün son yıllarda özellikle iç pazarda inşaat sektöründe yaşanan daralma sonrası 100 milyar dolara gerilediğini dile getiren Ferdi Erdoğan, bunun 21,5 milyar dolarının ihracat, geri kalanının ise iç pazarı temsil ettiğini söyledi.

Ferdi Erdoğan, şöyle devam etti: “İnşaat malzemeleri ihracatında zirve olarak 23 milyar doları görüp, 2015-2016 yıllarında 15 milyar dolar seviyesine insek de şimdi yeniden 23 milyar dolar ihracata doğru gidiyoruz. İnşaat malzemeleri ihracatında önemli pazarlarımız sanılanın aksine AB ülkeleri ve ABD. Biz gelişmiş ülkelere daha fazla ihracat yapıyoruz. İngiltere, Fransa, Almanya, ABD, Kanada, Orta Doğu'da İsrail ve Irak en önemli pazarlarımız. Bunun anlamı şu; Batı’nın standartlarıyla üretip Doğu’nun fiyatlarıyla rekabet eden bir ülkeyiz.” İfadelerini kullandı.