YELİZ YİRMİBEŞ - Tamamı Türk mühendislerden oluşan Ar-Ge ekibiyle yüksek güvenlik ürünleri sunan Arma Kontrol, 2020 yılı ihracat hedeflerini paylaştı. Yılın ilk 6 ayında 2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Arma Kontrol, 2020 yılı ihracatını, bir önceki yıla göre yüzde 20 artırarak yaklaşık 2,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyor. 

2021 yılında ihracat hedefi yüzde 30 artış 

Kalite ve güvenlik sertifikalarıyla Güney Kore, Fransa, Suudi Arabistan, Katar, Dubai, Malezya gibi farklı coğrafyalardaki 52’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Arma Kontrol, bugün bariyer ve güvenlik sistemleriyle dünyanın en kritik ve önemli bina, üretim tesissi, askeri ve kamu alanlarını koruyor. İhracat ürünlerinin yüzde 60’ını Road Blocker, Mantar Bariyer ve yüksek güvenlikli ürünlerin oluşturduğu firma, 2021 yılında yeni ürün ve teknolojilerle ihracat rakamlarını da yüzde 30 oranında artırmak istiyor. 

Türkiye’yi güvenlik ürün ve teknolojileri üreten bir üsse dönüştürmek istiyoruz 

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Arma Kontrol Kurucusu ve Genel Müdürü Koray Kartal, Arma Kontrol olarak kuruldukları ilk andan beri Türk Malı kalitesini dünyaya tanıtmak istediklerini vurgulayarak, hayallerini bir bir gerçekleştirdiklerini ve o hedeflerini daha da ileriye taşıdıklarını açıkladı. Bugün 52 ülkeden fazla ülkede ürünleriyle en kritik alanlarda insanların hayatlarını koruduklarına dikkat çeken Kartal. hedeflerinin her zaman yeni teknolojiler ve yeni ürünler geliştirerek Türkiye’yi, dünyaya güvenlik ürünleri üreten bir teknoloji ve ürettim üssüne dönüştürmek istediklerini açıkladı.

“Şartlar ne olursa olsun çalışmaya ve üretmeye devam ettik” 

Bu hedefleri doğrultusunda her zaman olduğundan çok daha fazla çalıştıklarını sözlerine ekleyen Kartal, Arma Kontrol olarak şartlar ne olursa olsun çalışmaya ve üretmeye devam ettiklerimi, pandemi döneminde de Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarını artırarak yeni ürünlerle yeni pazarlara açıldıklarını söyledi. Pandemi döneminde mevcut bariyer sistemlerinde temassız açma kapama uygulamalarında talep artışları olduğunu belirten Kartal,  bu alandaki çalışmalarına odaklandıklarını ve tüm talepleri karşıladıklarını açıkladı. Pandemi döneminde Malezya ve Meksika gibi yeni pazarlara da açıldıklarını belirten Kartal,  bu pazarlara Kollu Bariyer ve Yüksek Güvenlikli Mantar Bariyer ihraç ettiklerini, ilerleyen dönemlerde bu pazarlardaki paylarının büyüyeceğine inandıklarının altını çizdi.

 “ABD, Çin ve Japonya pazarında yer almak için araştırmalara başladık” 

ABD, Çin, Japonya, İngiltere ve İspanya gibi başta teknolojik rekabetin son derece yoğun olduğu pazarlarda da yer almak istediklerini vurgulayan Kartal, Arma Kontrol olarak ürünlerine ve teknolojilerine son derece güvendiklerini, öyle ki teknolojik rekabetin son derece yoğun ve sert geçtiği ABD, Çin ve Japonya gibi pazarlarda yer almak istediklerini ifade ederek, bu kapsamda 17 kişilik Ar-Ge ekibipleriyle bu ülkelerin pazar ihtiyaçlarına yönelik yeni teknolojiler ve yeni ürünler geliştirmek için araştırmalar yaptıklarını sözlerine ekledi. Kartal, üretim kapasitelerini de bu ülkelerin talep ve ihtiyaçlarına göre son derece hızlı bir şekilde artırıp yeniden modelleyebileceklerini kaydetti.