5 gün boyunca 5 farklı temada gündem buluşmalarına ev sahipliği yapacak olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da deneyim ve öğrenimle fuarı renklendirecek etkinlikler de düzenlenecek.
Bu yıl düzenlenecek VIP Yurt Dışı Alım Heyeti programı ile Yapı Fuarı-Turkeybuild Istanbul, VIP Yurt Dışı Alım Heyeti programları kapsamında Gürcistan, Azerbaycan, İran, Almanya,  Katar, Filistin, Cezayir, BAE,  Hollanda, Birleşik Krallık, Fransa, Suudi Arabistan, Hindistan, İspanya gibi ülkelerden 120’nin üzerinde gelecek önemli alıcıları ağırlayacak. 

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 18-22 Haziran tarihleri arasında 42 yıldır Türk yapı sektörünün en büyük zirvesi olan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul gerçekleşecek. 
Ürün çeşitliliği, uluslararası etkinlikleri ve yarattığı iş fırsatları ile en son yenilik ve teknolojileri barındıran Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul bu yıl da sektörün zirvesi olacak. 
 Fuarda “İhracat, Renovasyon ve Teknoloji” üçgeninde, yapı ve malzeme sektörünün 2019 gündemleri,  5 güne yayılan oturumlarda ele alınacak.

 Fuar açılış gününde ise sektörün öncü derneklerinin Türkiye  başkan ve yatırımcıları yer alacak.“Gündem buluşması” kapsamında 2018-2019 yılı değerlendirilecek, 2020 öngörüleri paylaşılacak.  
Ayrıca“Yatırım Odağı Forumu’nda, sektörde yeni pazar ve odak alanlarından “Turizm ve İnşaat” konusunda Türk Eximbank, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği ve Türkiye İMSAD yöneticileri tarafından gündeme alınacak. 

Her yıl Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un sunduğu platformla bu buluşmanın gelenekselleşmesi öngörülüyor.
Yapı fuarı 17 ülkeden 600’ün üzerinde katılımcı ve 90.000 üzerinde ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor. Bu yıl da nalburiye, iş makinaları ve el aletleri, prefabrike yapılar, yapısal çelik,  iç yapı ve dekorasyon, yapı sistemleri, banyo - mutfak donanımları, duvar ve döşeme kaplamaları, elektrik, kapı ve aksesuarlar, otomasyon, aydınlatma, yalıtım, boya, yapı kimyasalları, cephe, çatı, doğrama (kapı - pencere), gölgelendirme, otomatik kapı - geçiş sistemleri, tesisat,  kaba yapı,  çevre düzenleme ve yazılım, asansör alanlarında hizmet veren yerli ve yabancı firmalar da yer alacak.

Fuarda İran, Katar,  Çin, Rusya, İtalya, BAE, Güney Kore, Suudi Arabistan, KKTC, Tayvan, Çekya,  Almanya, Ukrayna, Polonya,  Portekiz ve Hindistan gibi birçok ülke yeni ürün ve hizmet teknolojilerini sergileyecek.