iF DESIGN AWARD 2022 ödül töreni iF CEO'su Uwe Cremering ve Almanya’nın ünlü TV sunucusu Katrin Müller-Hohenstein'ın sunumu ile gerçekleşti. Gecede iF GOLD kazananlar sahnede onurlandırılarak ödüllerini aldılar. 16 Mayıs günü Almanya’nın başkenti Berlin'de düzenlenen ödül töreninde Türk tasarımcılar başarılarıyla dikkati çekti.

EV SAHİBİ ORANI DÜŞTÜ, KİRACI ORANI ARTTI EV SAHİBİ ORANI DÜŞTÜ, KİRACI ORANI ARTTI

39 TÜRK TASARIMI ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

69 yıllık dünyanın en eski ve bağımsız tasarım organizasyonu olarak gösterilen 2022 iF DESIGN AWARD’a Türkiye dahil 57 ülkeden tasarımcılar ve markalar tarafından yaklaşık 11 bin başvuru yapıldı. Tüm Dünya’dan yapılan başvurular arasından sadece bin 973 başvuru iF ödülü kazandı ve İF mührü kullanmaya hak kazandı. Bunlar arasından 39 Türk tasarımı ödüle layık görüldü.
“Made in Türkiye” logolu Türk tasarım başvuruları dünyanın dört bir yanından gelen bağımsız tasarım uzmanlarından oluşan 132 jüri tarafından değerlendirildi.

ÖDÜL KAZANAN TÜRK TASARIMLARI

Dünyanın en eski ve bağımsız tasarım organizasyonu olarak gösterilen iF DESIGN AWARD’da Arçelik, ENNE Mobilya, Karaca, VitrA, Eczacıbaşı, Redon Technology, Dasal Aerospace, Albert Genau, Feltouch Yapı Tasarım, Volkan İtfaiye Araçları, Kütahya Porselen, Hidromek, Esma Dereboy Tasarım, Maxwell Innovations, Atölye İstanbul, İnova Koltuk Sistemleri Araç Tasarım, Arman Design Studio ve Designİst İç Mimarlık iF DESIGN AWARD 2022 ödülünü Türkiye’ye getirdi. 
Tom Dixon’ın VitrA iş birliğiyle geliştirdiği Liquid banyo koleksiyonu, iF Design Award 2022’de iki farklı kategoride ödül kazandı.
iF Design Award 2022’de, karoları ile ‘’Tekstil/Duvar/Zemin’’ kategorisinde ödül alırken, banyo ürünleri ile 57 ülkeden yapılan 11 bin başvuru arasından 73’üne verilen altın ödüllerden birinin sahibi oldu.
Sürdürülebilir ürünlerin damga vurduğu tasarım yarışmasında, dünyanın değişik ülkelerinden tasarımcılar yeni tasarımlarını tanıtma ve başarılarını gösterme fırsatı buldu.

iF DESIGN AWARD 2022 ödülleri aşağıdaki tasarım disiplinlerinde verildi.

•    Ürün tasarımı
•    İletişim tasarımı
•    Ambalaj tasarımı
•    Hizmet tasarımı (Service Design)
•    Mimari
•    İç mimari
•    Kullanıcı Deneyimi (UX)
•    Kullanıcı Arayüzü (UI)
•    Profesyonel konsept

İYİ VE BAŞARILI BİR TASARIM HER ZAMAN RAKİPLERİNDEN AYRIŞMAK İÇİN GÜCE SAHİP

iF DESIGN GmbH Türkiye temsili ofisinden Sinem Kocayaş ise iF DESIGN AWARD ödül kazanmanın girişimcilere veya şirketlere, tasarım sektöründe marka değeri artırma çalışmaları yaparken şirketin kitlesini, satışlarını, bilinirliliğini ve daha birçok faktörünü geliştirmesinde uluslararası platformları ile yardımcı olduğunu belirtti.
Kocayaş, “İyi ve başarılı bir tasarım her zaman rakiplerinden ayrışmak için güce sahiptir. Önemli olan başarının görünür olmasını sağlamaktır. iF DESIGN AWARD başvurusunda bulunmak, finalist olmak ve ödül kazanmak tasarımınızın sektördeki konumunu tarafsız bir şekilde tasarım değerlenmesini sağlar, başarınızı onurlandırır” dedi.
Türkiye’den daha çok başarılı tasarımın global farkındalık yaratması için yeni dönem İF DESIGN AWARD 2023 başvurularında www.ifdesign.com web sitesinde bulunan haziran ayı süresince erken dönem kayıt avantajlarından yararlanabileceklerini belirtti.