MOSKOVA (AA) - Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Başkanı Kirill Dmitriyev, Türk şirketi Rönesans Holding’in, Rusya’nın çeşitli bölgelerinde toplam 15 sağlık merkezi inşa edeceğini açıkladı.

Başkan Dmitriyev, başkent Moskova’da gazetecilerle yaptığı söyleşi sırsında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Moskova ziyareti sırasında RDIF ile Rönesans Holding arasında anlaşma imzalandığını açıkladı.

RDIF ile Rönesans arasında başarılı bir iş ortaklığı gerçekleştirildiğine dikkat çeken Dmitriyev, bu bağlamda imzalanan yeni anlaşmayla Rönesans, Rusya’nınçeşitli bölgelerinde toplam15 sağlık merkezi inşa edeceğini söyledi.

Türkiye'de kısa zaamn içerisinde oldukça modern sağlık merkezlerinin inşa edildiğini hatırlatan Dmitriyev, bahsi geçen  merkezlerin özel sermaye ile inşa edildikten 15 yıl sonra devlete devredildiğini ve Rusya’da  benzer yönde bir çalaşıma düşünceleri olduğunu anlattı. 

Dünyanın en büyük 36’ncı inşaat şirketi  konumunda olan Rönesans Holding, Avrupa’nın ise  en büyük 9’uncu inşaat şirketi olarak faaliyet gösteriyor.