Türk iklimlendirme sektörünün küresel iş ortağı İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), ihracat faaliyetleri doğrultusunda Azerbaycan’daki Aquatherm Bakü fuarında İnfo Stand açarken, yine aynı şehirde yaptığı Sektörel Ticari Heyet Organizasyonu ile Azerbaycanlı firmaların temsilcileri ile bir araya geldi. 

Ülkedeki her iki organizasyona da İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Poyraz, Yönetim Kurulu Üyeleri Levent Aydın, Murat Bakanay, Zeki Özen ve Denetim Kurulu Üyesi Ahmet Hayri Gökşin katıldı. Heyet Başkanlığını ise Zeki Özen yaptı.

YENİ ÜRÜNLER SERGİLENDİ, GÖRÜŞMELER YAPILDI

Azerbaycan ve Kafkasya’nın en büyük sektörel fuarı olan Aquatherm Bakü Fuarı'na İSİB'in yanı sıra 7 Türk şirketi katılırken, İnfo standda Türkiye’den katılımcılar görüşmelerini ve toplantılarını gerçekleştirdi.

Havalandırma ve Klima Sistemleri, Havuz sistemleri, Tesisat sistemleri (vana, pompa, plastik borular, fittings, musluklar), Isıtma sistemleri (kazan, brülör, kombi, radyatör ve ekipmanları) gibi yeni ürünlerin sergilendiği Aquatherm'de binlerce iş insanı ve uzman arasında profesyonel görüşmeler yapıldı.

YAĞMUR SUYU, TÜRKİYE’NİN SU SIKINTISINI ÇÖZEBİLİR YAĞMUR SUYU, TÜRKİYE’NİN SU SIKINTISINI ÇÖZEBİLİR

"DIŞ SATIM HACMİMİZİ DAHA DA ARTIRACAĞIZ"

İSİB tarafında küresel salgın süreci sonrasında ilk kez yüz yüze gerçekleştirilen "Azerbaycan Sektörel Ticaret Heyeti" organizasyonuna ise Türkiye'den 20 firma, Azerbaycan'dan da 43 firma katılım sağladı. Hilton Hotel’de iki gün boyunca toplamda 234 iş görüşmesi yapıldı.

Söz komusu çalışmalar ile ilgili bilgiler veren İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, Azerbaycan’da yapılan her iki organizasyonun da başarı ile geçtiğini belirtti. İhracatçılar için bir pazarlama ve iletişim köprüsü olmayı sürdürdüklerini kaydeden Şanal, 10. yıllarında da kapsayıcılık ilkesiyle tüm şirketler için tüm güçleriyle çalıştıklarını dile getirdi.

Kardeş ülke Azerbaycan'ın yerinin her Türk şirketinde olduğu gibi kendileri için de farklı bir konumda olduğunu aktaran Mehmet Şanal, "Hem fuarda gösterdiğimiz etkili iletişim ve görünürlük, hem de sektörel ticari heyet organizasyonu ile ulaştığımız firmaların ithalat iştahı ile Azerbaycan’da var olan ihracat hacmimizi daha da yukarı çıkaracağız." diye konuştu.