İSTANBUL (AA) -  Hafele Türkiye İcra Kurulu Başkanı olan Hilmi Uytun, geliştirdikleri Hafele Concept'i Türkiye'nin farklı bölgelerine yayacaklarını dile getirerek, "Bu yıl hayalimiz 6 tane Hafele Concept Tasarım Merkezi açmak. Şehir olarak İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Antalya ve Kayseri olarak düşünüyoruz."  şeklinde konuştu.

Uytun, basın mensuplarına ayapmış olduğu açıklamada, temelleri 1923 senesinde bir hırdavat dükkanı olarak atılan Hafele'nin, günümüzde 150 bini aşkın ürün seçeneğiyle dünyanın en büyük ve modern hırdavatçısı olarak tanındığına dikkat çekti.

Bugün tasarımcılarla yoğun bir şekilde iş birliği yaptıklarını dile getiren Uytun, dünyada temel paydaşlarından birinin de mimarlar olduğunu, onların hayallerindeki tasarımın detaylarını çözmeye yardım ettiklerini söyledi.

Uytun, Hafele Grubu'nun senelik 25 milyon avroluk Ar-Ge yatırımı yaptığınıbelirterek "2020 için çok heyecanlıyız. Hafele Concept macerası yaklaşık 3 yıl oldu. Biz buna çok yürekten inandık. Konseptimizi geliştire geliştire öyle bir hale getirdik ki artık bir müteahhidin çok kolay anladığı, tercih ettiği ve konutta ürünlerimizin yarattığı farkın son kullanıcılar tarafından rahatlıkla algılanabileceği noktaya geldi." şekilnde konuştu.

Bu seneki bütçeleri kapsamında 2 büyük yatırım öngördükleri bilgisini paylaşan Uytun, konuşmasına şöyle devam etti:

"Geçen yıl en büyük işlerimizden biri akıllı web sitemizin yenilenmesiydi. Hafeleonline'ı 3,5 yıllık yatırımla tekrar açtık. Bu yıl ise hayalimiz 6 tane Hafele Concept Tasarım Merkezi açmak. Şehir olarak İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Antalya ve Kayseri şeklinde düşünüyoruz. Hafele Concept'i biz geliştirip standart hale getirdik. Daha önce bu çok proje özgündü, maliyeti yüksekti. Ancak şu anda bir projenin satış fiyatının yüzde 2'sine denk getiriyoruz. Diğer bir deyişle kullanıcılar, Hafele Concept ile aldıkları konutun satış fiyatının yüzde 2'si kadar bir fark ödeyerek mutfak, banyo, gardırop ve vestiyer gibi tüm yaşam alanlarında hayatlarını kolaylaştıran ve güzelleştiren detaylara sahip olabiliyor. Bu yıl beklentimiz, 100 bin konuta Hafele Concept'i taşımak."