2020 yılını yüzde 50 büyüme ile tamamlamayı planlayan Vaillant Group, Covid-19 salgınına rağmen 2019 yılında elde ettiği büyümenin üzerine çıktı. 
Vaillant Türkiye’nin 2020 yılı performansı ve gelecek projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Vaillant Group Türkiye CEO’su Alper Avdel, Vaillant Group Türkiye olarak tüm yatırımlarını ana iş kollarına yapacaklarını söyledi. 
Yoğuşmalı kombi kullanımıyla enerji maliyetinde yaşanan tasarrufa dikkat çeken Avdel, kombilerin tümünün tam yoğuşmalıya dönüşmesiyle 1 milyar dolar tasarruf sağlanabileceğini belirtti.

“YOĞUŞMALI KOMBİ SAYESİNDE FATURA MALİYETİ AZALIYOR”

Bu yılın ilk yarısında toplam doğalgaz tüketiminde hane halkı tüketiminin yüzde 43,9 olduğunu ifade eden Avdel, 6 aylık dönemde 327 bin yeni abonenin sisteme giriş yaptığını söyledi. Hem abone sayısının, hem kombi sayısının hem de doğalgaz tüketiminin arttığını vurgulayan Avdel, tam yoğuşmalı kombi sayısı arttıkça hem tüketicilerin hem de ülkemizin fatura maliyetlerinin azaldığını söyledi. Tam yoğuşmalı kombilerin yüzde35’e kadar tasarruf sağladığını söyleyen Aydel, tam yoğuşmalı kombiler ile artan maliyetleri azalttıklarını belirtti. 
 İklimlendirme sektörünün 2020 yılının ilk 6 ayında elde ettiği yüzde 10 büyüme ile pandemi sürecinden pozitif ayrışan sektörler arasında olduğunu belirten Avdel, 2021 yılı için ise temkinli bir iyimserlik içerisinde olduklarını ifade etti.

“YÜZDE 8’E VARAN EK TASARRUF”

2020 yılında yaşanan yüzde 50’lik büyümeye dikkat çeken Vaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Kayaoğlu ise, tüm kategorilerde büyümenin yanı sıra yeni gaz gelen Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde de diğer bölgelere kıyasla daha hızlı büyüdüklerini belirtti. Yoğuşmalı ürün gamını, çevre dostu ve tasarrufu üst seviyeye çıkaran cihazlarla genişlettiklerini belirten Kayaoğlu, Green iQ felsefesi ile üretilen ecoTEC Exclusive yoğuşmalı kombinin multi yoğuşma sağlayan teknolojisi ile standart kombilere kıyasla yüzde 8’e varan ek tasarruf ve düşük maliyetli enerji kullanımı vadettiğini vurguladı.