Geliştirdiği biyolojik gölet ve havuz uygulamaları ile sektöre öncülük eden Bioart Biyolojik Tasarımlar'ın başarıları devam ediyor. Bioart tarafından hayata geçirilen 24.000 metrekare yüzey alanına sahip Çorum Kent Park Biyolojik Gölet Projesi, süs bitkisi ve peyzaj mimarlığı sektörünün en prestijli ödülü olan Plant Ödülleri'nde "Tematik ve Yenilikçi Uygulamalar" kategorisinde ödüllendirildi. 1 Mart 2019 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve sektörün enlerinin belirlendiği galada, ödüle layık görülen Bioart Biyolojik Tasarımlar adına ödülü, Yönetim Kurulu Üyeleri Erdal Yeşil ve Ekrem Bulut aldı.
BİOART Biyolojik Tasarımlar’ın uygulamasını tamamladığı ve ödüle layık görülen Çorum Kent Park Biyolojik gölet Projesi’nin yanı sıra, farklı kategorilerde yarışmaya katılan kamu, kurum ve kuruluşlar, tasarım ofisleri; içerisinde biyololojik gölet yapımı bulunan ve yapımını BİOART Biyolojik Tasarımlar’ın üstlendiği birçok proje de ödüle layık görüldü.  Bunlar Sakarya Ayçiçek Vadisi Bisiklet Parkı Biyolojik Göleti, Şanlıurfa Belediyesi Çocuk Oyun Alanı Biyolojik Göleti ve Muş Göletli Park Biyolojik Göleti projeleridir. 

Bioart yetkililerinin yaptığı açıklamada Çorum Kent Park Biyolojik Gölet Projesi’nin ödüllendirilmesinin büyük önem taşıdığı vurgulandı. Açıklamada, projeye katkı sağlayan tüm çalışanlar ve diğer paydaşlara teşekkür edilirken, yenilikçi uygulamaların devam edeceği belirtildi.

 “ÜLKENİN İSTİKBALİ İÇİN DOĞAYI KORU, MİLLETİN İSTİKBALİ İÇİN KİTAP OKU” 

Sosyal sorumluluk projesi olarak her yıl kitap bastırarak dağıtımını yapan Bioart Biyolojik Tasarımlar, altıncısını organize ettiği etkinliğini bu yıl da sürdürdü. ”Ülkenin geleceği için doğayı koru, milletin geleceği için kitap oku'' kampanyası kapsamında Bioart Biyolojik Tasarımlar, kitap okumayı teşvik etmeye ve bu amaçla kitap dağıtmaya devam ediyor.
Etkinlikte Bioart’ın kültür-sanat desteği kapsamında eğitimci, akademisyen ve yazar Mitat Enç’in “Bitmeyen Gece” isimli kitabı bastırılarak paydaşlara dağıtıldı.
1909 yılında Gaziantep’te doğan, Darülfünun Hukuk Fakültesi’nin 1. sınıfında iken gözlerinden rahatsızlanarak görme engelli olan Mitat Eniç’in otobiyografisi niteliği taşıyan “Bitmeyen Gece” isimli kitabın imza günü, Enç’in kızı Zeynep Sinkil’in de katılımıyla için Bioart şirket merkezinde gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamalarda Colombia Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde lisans, Harward Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrenimini tamamlayan Mitat Enç’in çalışkanlığı, üretkenliği ve ülkemize katkıları ile örnek bir kişilik olarak olduğu ifade edildi.
9 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen etkinlik, yerel ve ulusal medya tarafından yoğun ilgi gördü. Açıklamada bulunan Bioart Biyolojik Tasarımlar Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Yeşil, aldıkları karar doğrultusunda ajanda veya promosyon ürünleri yerine kitap bastırarak dağıttıklarını söyledi. Erdal Yeşil konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

“2013 yılında firmayı kurduğumuzda aldığımız karar gereği olarak promosyon malzemeleri yerine kitap bastırarak dağıtmayı planlamıştık. Kampanyadaki altıncı kitabımız, değerli eğitimci ve yazar Mitat Enç’in Bitmeyen Gece isimli kitabı oldu. Kitabın bizim için en önemli özelliklerinden birisi, gözleri görmeyen birinin dünyayı bu kadar güzel anlatabiliyor olması. İmza günümüze katılan Zeynep Hanım ve Sabri Hocam’a teşekkür ediyorum. Eğitime önem veren Bioart ailesi olarak, insanları okumaya teşvik etmek için kitap dağıtmaya ve kitap okumayı teşvik etmeye devam edeceğiz.”
 
İmza gününe katılan Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. M. Sabri Genç ise Mitat Enç’in 20. yüzyılın en önemli şahitlerinden biri olduğunu belirtti. Enç’in, I. ve II. Dünya Savaşı süresinde ve sonrasında Türkiye, Avrupa ve ABD hakkındaki gözlemlerini, görme engelli olmasına rağmen iç gözü ile mükemmel biçimde ortaya koyduğunu ifade eden M. Sabri Genç, şu açıklamayı yaptı:

Bitmeyen Gece adlı kitapta dile getirdikleri birçok yüksek lisans-doktora tezine konu olabilecek potansiyel taşımaktadır. Mitat Enç’in kitaplarının okunurluk oranının yükselmesi özellikle akademik çalışmalara konu olması, şahitliklerinin ele alınması çok önemlidir. Ayrıca eserlerinin edebi değeri inanılmaz yüksektir. Benim fikrim “Uzunçarşı’nın Uluları” adlı eseri dünya edebiyatının en üst sınıfındadır. Mitat Enç’in ülkemizde henüz değerinin bilinmediğini, ancak ünlü Arjantinli görme engelli yazar Borges kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Pedagojik açından da Enç’in yayınlamış olduğu eserlerin de gün yüzüne çıkarılarak yayınlanmasını, tüm Türkiye’nin Mitat Enç’in eserlerine bu gözle bakıp değerlendirmesini ümit ediyorum.”
Babası Mitat Enç’in engelli çocukların eğitimini ele alan, özel eğitim sistemini kuran ve bu kurumlarda görev yapacak öğretmenlerin yetiştirilmesine öncülük eden bir aydın olduğunu belirten Zeynep Sinkil, Mitat Enç’in Türkiye’de tanınması ve eserlerinin öne çıkarılmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, bu konuya katkı sağlayanlara teşekkür etti.