Zeytinburnu, Bakırköy, Bahçelievler ve Yeşilköy gibi İstanbul’un köklü semtlerine komşu olan 3S Kale TOPAZ Residence; üniversiteler, hastaneler, kamu kurumları ve Avrasya Tüneli, Çevreyolu gibi İstanbul için kritik ulaşım sistemlerinin kesişte noktasında yer alması nedeniyle çok önemli bir lokasyon avantajına sahip. Temmuz 2020 temeli atılan ve anahtar teslimi, 2022’nin son çeyreğinde gerçekleştirilmesi öngörülen projenin sakinlerine sunacağı imkanları, kullanılan yapı malzemelerinin ve mimari tasarımın konut sektörüne katkılarını, sunduğu teknolojik ve sosyal olanaklarını 3S Kale Holding Genel Müdürü Alp Gürün ile konuştuk. 

 
3S Kale’nin yapılanması ve 2021 gündemi hakkında bilgi verir misiniz? TOPAZ Residence projesi nasıl doğdu? 

Türkiye’nin önde gelen markalarından Kale Kilit’in bünyesindeki gayrimenkul stoklarının yeniden yapılandırılmasıyla 2011 yılında 3S Kale Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş. ve 3S Kale Yapı ve Ticaret A.Ş. şirketlerimizi kurduk. Bunu, 2014 yılında kurulan 3S Kale Enerji Üretim A.Ş. takip etti. 3S Kale Holding olarak enerji ve gayrimenkul sektörlerinde yatırımlar yapıyoruz. 

2017 yılında lansmanını gerçekleştirdiğimiz ve iki yıl gibi bir sürede tamamladığımız, gayrimenkul sektörünün prestijli yarışması Sign of the City Awards'ta ‘'Tamamlanmış En İyi Konut Projesi’ ödülünün sahibi olan 3S Kale Firuze Konakları’nın ardından, bu kez yeni prestij projemizi 3S Kale TOPAZ Residence ile gerçekleştiriyoruz. Topkapı, gelişime açık, şehir merkezinde ve sanayiden konut yapısına hızlı geçiş yapan bir bölge. Şimdi 3S Kale TOPAZ Residence projemiz ile bölgeye kalite ve fiyat olarak değer katmaya devam ediyoruz.

TOPAZ Residence inşaatında hangi aşamadasınız?  Konumu nedir? Yeşili ve doğayı projenizle nasıl harmanladınız?

Topkapı, İstanbul iş ve eğitim dünyasının gerçek merkezlerinden biri. 3S Kale TOPAZ Residence projemizi talebin yüksek, nitelikli arzın düşük olduğu bu bölgede gerçekleştiriyoruz. Topkapı’da konut ve home-ofis ihtiyacına benzersiz bir çözüm sunuyoruz. Zeytinburnu, Bakırköy, Bahçelievler ve Yeşilköy gibi İstanbul’un köklü semtlerine komşu olan 3S Kale TOPAZ Residence; üniversiteler, hastaneler, kamu kurumları ve Avrasya Tüneli, Çevreyolu gibi İstanbul için kritik ulaşım sistemlerinin kesişte noktasında yer alması nedeniyle çok önemli bir lokasyon avantajına sahip bulunuyor. 

Temmuz 2020 temelini attığımız projemizde anahtar teslimini, 2022’nin son çeyreğinde gerçekleştirmeyi öngörüyoruz. 

3S Kale TOPAZ Residence, sakinlerine, İstanbul’un en merkezi bölgelerinden birinde, doğaya özlem duymadan yaşamayı vadediyor. Toplam 9.100 m²’lik arsa üzerinde, blokların oturumundan sonra geriye kalan yaklaşık 5.800 m² alanda sert peyzaj ve bitkisel peyzaj bulunuyor. Konut bloklarının ortasında 1.600 m² iç yeşil alan yer alıyor. Bu alanda oyun parkı, yürüyüş parkuru, dinlenme alanları ve süs havuzu ile nefes alınabilecek iç bahçe oluşturulacak. Ayrıca kapalı sosyal alanda kapalı yüzme havuzu, spor salonu, sauna, buhar odası yer alacak. Modern çizgilerle şekillenen dış cephede kullanılacak malzemeler, şehir dokusuna da ekstra katkı sağlarken; 3S Kale TOPAZ Residence kendi kendine yetebilen sosyal olanakları ile merkezi konumuna rağmen saklı kalma hissini de kusursuzca yaşatacak.

Projede hangi mimari yönler ve ayrıntılar öne çıkıyor? Projenin özellikleri, sosyal olanakları ve yatırımcısına sağlayacağı ayrıcalıklar neler olacak? 

Mimarisi, dünya çapında ödüllere sahip Viva Architects tarafından hazırlanan 3S Kale TOPAZ Residence, parmakla gösterilecek bir mimari olarak tasarlandı. Bu anlamda zamansız bir mimariye sahip olan projemizdeki 228 daire bu anlayışı tümüyle yansıtıyor. 3S Kale TOPAZ Residence yanı başındaki 3 büyük üniversitedeki öğrenciler, bölgede çalışan 100 bin profesyonel ve çekirdek ailelerin farklı ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlandı. Projede, ergonomik, akıllı 1+1 ve açık / kapalı mutfaklı 2+1 tip daire seçenekleri bulunuyor. 

Bunun yanı sıra 2+1 dairelerimizde balkonlara hem salondan hem de yatak odasından ulaşmak mümkün. Bu da temiz havanın her daim evinizin içinde dolaşmasını sağlayacak. Üstelik Ataköy’den Haliç’e kadar çok geniş bir panoramaya sahip balkonlar, sakinlerimize manzara duygusunu sonsuza kadar yaşatacak.

Değişen çalışma dinamikleri, ev-ofis dönüşümünü oldukça artırdı. 3S Kale TOPAZ Residence’ta evden çalışmanın rahatlığını yaşamak isteyen sakinler için de seçenekler mevcut. Özel Çalışma Odaları, dileyen sakinlerin çalışmalarını rahatça sürdürebilmeleri için her türlü gürültüden uzak ve verimli bir çalışma ortamı sunuyor. Ortak alanda yer alan ve aidatlara dahil olan bu hizmet rezervasyon sistemi kullanılabiliyor.

3S Kale TOPAZ Residence projemizin çok önemli bir özelliği de sadece seçkin bir yaşam arzulayanlara değil; aynı zamanda yatırım için böyle değerli bir projeden alım yapmaya yönelenlere de hitap etmesi. Emlak sektöründeki en kapsamlı veri havuzuna sahip olan GABORAS’tan alınan bağımsız araştırma verilerine göre, Topkapı bölgesi, yatırım değerleri kriterlerine göre Beşiktaş-Levent hattı ile benzerlik gösteriyor. 

Projenin çevreye duyarlı, estetik, konforlu ve aynı zamanda güvenli bir yapı olması adına yapı malzemeleri seçimi vb. hangi kriterler öne çıkıyor? 

Tıpkı 3S Kale Firuze Konakları’nda olduğu gibi, bu projemizde de 3S Kale’nin sahip olduğu kalite anlayışını ve yüksek standartlarını yansıtacak şekilde malzemeler kullanıyoruz. Projemizde tüm dairelerimizde, 3S Kale Holding’in yüksek kalite standartları ve iyi yaşam ilkeleri doğrultusunda lüks detayların kendini göstereceğini şimdiden gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. 

Proje, yeni hangi teknolojileriyle öne çıkıyor? Bunları nasıl lanse ediyorsunuz?

Pandemiyle birlikte evlerin eskiden olduğu gibi yaşamın merkezindeki konumuna dönmesi, dijitalleşmenin katkısıyla akıllı ev teknolojilerinin gelişmesi, 3S Kale TOPAZ Residence projemizi tasarlarken ve gerçekleştirirken her daim göz önünde tuttuğumuz unsurlardı. Nitekim bizim projemiz de iç mekan hava, nem, ısı ve gün ışığı fiziksel koşullarına yönelik bir altyapıyla tüm gün keyifle evde zaman geçirmeye uygun özelliklerle donatıldı. 

3S Kale TOPAZ Residence, sadece içindeyken değil uzaktayken de yönetilen dairelere sahip bulunuyor. Örneğin; ısıtma sistemi, cep telefonu üzerinden en son bırakılan ısı seviyesinde ev dışındayken de uzaktan açılıp kapatılabilecek. 2+1 dairelerde salon ve ebeveyn yatak odasındaki, 1+1 dairelerde ise salondaki klima cep telefonuyla dilenen her yerden açılıp kapatılabilecek. 

Diyelim ki, ütünün fişini prizde unuttuğunuzu düşünüyorsunuz. Buzdolabı gibi çalışmaya devam etmesini istediğiniz cihazların bulunduğu odalar dışındaki elektriği cep telefonuyla uzaktan kesebileceksiniz. 

7/24 kesintisiz sunulan concierge hizmetleri ile teknik bakım, tamirat, temizlik, tadilat gibi hizmetlerin yanı sıra misafirlerinizin karşılanması, posta ve kargolarınızın gönderilmesi, teslim
alınması, otomobilinizin yıkatılması, sigorta poliçelerinizin düzenlenmesi gibi hayatı kolaylaştıran pek çok hizmete bir telefon ile ulaşabileceksiniz.

Çocuklar bizim her şeyimiz. Onların her zaman güvende olmasını isteriz. Dolayısıyla eğer çocuğunuz parkta oynuyorsa evinizdeki görüntülü panel üzerinden onu takip edebileceksiniz. Yine bu panel üzerinden rezidans yönetimi ile görüşme, mesajlaşma, arıza bildirimi ve takibi gibi konular yapılabilecek.

Sistem, yangın ve su kaçağı durumunda hem güvenliğe hem de daire sahibinin telefonuna bilgilendirme yapacak.

Dolayısıyla 3S Kale TOPAZ Residence’ta gelişen teknolojiyi akıllı yaşamı destekleyecek birer unsur olarak kullanıyor, sakinlerimize güvenli ve konforlu bir yaşam imkanı sunuyoruz.

YERYÜZÜNDEKİ HASTALIKLAR SU İLE İLİŞKİLİ YERYÜZÜNDEKİ HASTALIKLAR SU İLE İLİŞKİLİ