TMS Grup, yenilikçi ve uygun maliyetli inşaat çözümleri ile birlikte, lojistik depo projelerinde de müteahhitlerin ve yatırımcıların tercihi olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Hadımköy Akpınar Sanayi Bölgesi’nde yapımına başlanan lojistik depo inşaatında kalıp ve iskele tedarikçisi olarak firmanın ürünleri tercih edildi.

PROJE ÖZELLİKLERİ

Proje kapsamında temelin üzerine yapılacak 21.400 m2’lik betonarme döşeme üzerine çelik konstrüksiyon yapılarak toplamda 400.000 m3’lük hacme sahip lojistik bir depo yapılacaktır.

Betonarme döşemelerin yüzde 70’i 12 m yüksekliğinde olup, diğer yüzde 30’u ise asma katlar, ofis ve idari bölgelerden oluşmaktadır. Bu kısımlar 3,30-4,50-7,50-8,20 yüksekliklerinde değişken olarak imal edilecektir.

PROJEDE KULLANILAN TMS KALIP SİSTEMLERİ:

1)    MK-H DÖŞEME İSKELESİ
Döşeme kalıbı olarak seçilen MK-H 150 çerçeve sisteminde mahya olarak 2U 120 çelik kuşaklar ana taşıyıcı olarak seçilmiş ve üzerine ızgara olarak HT20 Ahşap kirişler kullanılmıştır. Verilen iskeleler kiriş altı çalıştırılmış olup, döşeme altında ise özel tasarlanmış başlıklarla kiriş altında kullanılan ızgaralar üzerinden döşeme yükü aktarması sağlanmıştır. Bu sayede iskelede ekonomik bir çözüm elde edilmiştir. 

DOĞRU ISI YALITIMIYLA YAZIN EVİNİZİ VE CEBİNİZİ SERİN TUTUN DOĞRU ISI YALITIMIYLA YAZIN EVİNİZİ VE CEBİNİZİ SERİN TUTUN


  2)    KOLON KALIPLARI
Kolon kalıbı 1x1 m ölçülerinde 11 m yüksekliğinde saç yüzeyli global kalıpların yanı sıra, değişken ölçü ve yüksekliklerde kullanılmak üzere VINC’I® 80 kolon kalıpları projede kullanılmaktadır. 

 

3)    VINC’I® 80 PERDE KALIPLARI
Perde Kalıplarımda ise modül ve her yükseklikte kullanılabilir olması için L =36, 7 mtül      h= 7,50 m yüksekliğinde VINC’I® 80   kalıp sistemi tercih edilmiştir. 
Bu projede müşterimiz talebine istinaden VINC’I® 80 ve MK-H 150 döşeme kalıplarına ait ürünler daldırma galvanizli olarak imal edilmiştir. 

TMS KALIP İSKELE SİSTEMLERİ’NİN AVANTAJLARI 

GÜVENİLİR; Müşteri odaklı firma olarak, uzun vadeli başarının anahtarının sadık ve tatminkar müşterilere sahip olduğuna inandığımız için, yönetim ekibi uzman ve güvenilir bir şirket olarak algılanmamız için gerekli tüm önlemleri almaktadır.

ÇOK YÖNLÜ; Müşterilerin zamana ve projeye göre değişebilen ihtiyaçlarına cevap verebilmek için, geniş ürün yelpazemizle değişik ve çok yönlü sistemler geliştirir. Böylece müşterilerimiz TMS’yi uzun vadede değişen ihtiyaçlarını karşılayabilen nihai ve kapsamlı çözüm ortağı olarak görmektedir. 

EMNİYETLİ ve HIZLI; Ürün geliştirilirken ve tasarım hazırlanırken kullanışlı olması en öncelikli kriterdir. İyi dizayn edilmiş bir sistem, işçilik maliyetini azaltan uygulaması kolay ve tüm şartlarda güvenli olan sistemdir. 

EKONOMİK; Doğru maliyet ve performans dengesi sadece modern ve endüstriyel üretimle elde edilebilir. Dizaynı ve üretimi doğru dengelenmiş kalitede olan ürünler müşterinin ilk yatırım ve sonraki uygulama maliyetlerinde ekonomi sağlamaktadır.

DİZAYN ve MÜHENDİSLİK ÇÖZÜMLERİ; Kalıp ve iskele sistemlerimiz modern inşaat dünyasının hız, güvenlik ve ekonomik gereksinimleri karşılamak üzere tasarlanmaktadır. Kalıp ve iskele ürünlerinin müşteriye satışının yanı sıra TMS Grup olarak dizayn ve mühendislik çözümlerini de aynı yapı içinde sunar ve ihale aşamasında bile destek olabilmemizi sağlar. TMS proje ekibi, günümüz mimari dizaynlarının karmaşık ve çeşitlilik içeren yapıları için özel kalıp sistemleri dizayn ediyor. 

ÜLKEMİZİ BAŞARILI İLE TEMSİL EDİYOR

1973 yılında kurulan TMS bugün Türkiye’nin önde gelen kalıp sistemleri üreticilerinden biri haline gelmiş ve gururla 58’i aşkın ülkeye ihracat yapan çok bölgeli ve çok uluslu bir şirketler grubuna dönüşmüş. 

TMS Grup’un hedefi, dünyanın her coğrafyasında pazar payını daha yüksek seviyelere çıkarmak. Global ölçekli sayılı rakipleri ile ciddi bir rekabetin olduğu bu coğrafyalarda da alt yapı, köprü, metro ve yüksek katlı yapılar gibi birçok referans projede, yüklenici firmaların çözüm ortağı olan şirket, ülkemizi başarılı ile temsil ediyor.