MKH sistem elemanları ile çok farklı boyutlarda masa kalıbı oluşturmak, değişken döşeme alanlarına ve taşıma kapasitelerine uygun dizaynlar yapmak mümkündür. Çerçeveler arası mesafeler, gerekli yük taşıma kapasitelerini taşıyacak şekilde değiştirilebilir. Bu sayede MKH iskele sistemi herhangi bir yükseklik, genişlik ve uzunluğa tam olarak uyarlanabilir. Kolay kullanıma sahiptir, bu özelliği sayesinde çalışma kolaylığı sağlayarak verimliliği artırır.
MKH Sistemi; iskele ayakları çapraz bağlantı elemanları, ayarlı ayak ve ayaklı başlıklar ile HT20 ahşap kirişlerden oluşan masa döşeme kalıbı, ağır yük iskelesi veya merdiven kulesi olarak kullanılabilen çok yönlü bir iskele sistemidir. Birçok farklı kullanım alanı olan sistem, bu alanlarda denenmiş ve test edilmiştir.

MKH yük taşıma iskeleleri yüksek yük taşıma kapasitesi, hızlı kurulabilmesi ve geniş uygulama yelpazesi ile metro, köprü, yüksek katlı binalar, konutlar ve endüstriyel inşaat alanlarında yoğun olarak kullanılırlar. Masa kalıbı olarak kurulduğunda hızlı devir periyotları sağlayan MKH yük taşıma iskeleleri, bu özelliğiyle işçilikten ve vinç kullanımından tasarruf sağlamaktadır. Aynı zamanda MKH yük taşıma iskeleleri, müstakil taşıyıcı kule veya mütemadiyen döşeme iskelesi olarak kullanıldığında ise, yüksek taşıma kapasitesi ile (60 kN/ayak) yüksek ve ağır döşeme kalıbı ihtiyaçlarına cevap verir.
Farklı boyutlarda masa kalıbı oluşturmayı, değişken döşeme alanlarına ve taşıma kapasitelerine uygun dizaynları oluşturmayı mümkün kılan MKH sistem elemanları, bu yönüyle yatırımcısına avantaj sunuyor. 
Çerçeveler arası mesafeler, gerekli yük taşıma kapasitelerini taşıyacak şekilde değiştirilebilir. Bu sayede MKH iskele sistemi herhangi bir yükseklik, genişlik ve uzunluğa tam olarak uyarlanabilir. Kolay kullanıma sahiptir, bu özelliği sayesinde çalışma kolaylığı sağlayarak verimliliği artırır. Çok az sayıda farklı parçası vardır ve de üst üste eklenmesi oldukça kolaydır. Tüm bu uygulamalar için alet kullanılması gerekmez. Farklı uzunluklarda çapraz bağlantı elemanları kullanılarak, MKH çerçevelerinin aralıkları gerektiği kadar dizayn edilerek gereken yükleri taşıyacak şekilde ayarlanabilir. 
Yüksek emniyetli merdiven kulesi sisteminin de ana elemanlarını oluşturan MKH sistemi, bu özelliğiyle de öne çıkmaktadır. TMS Merdiven Kule Sistemleri, yüksek mesafelere güvenle erişmek için TMS MKH iskele sistemleri üzerine inşa edilen merdiven kuleleridir. Sistem esas itibariyle, çok amaçlılığı kanıtlanmış TMS MKH İskele Sistemini baz alarak kullanmaktadır. MKH Merdiven Kuleleri; güçlü ve dengeli yapıları sayesinde ister viyadük gibi yüksek bir yapıya çıkmak, ister derin bir metro şaftına inmek için uluslararası kabul görmüş standartlarda güvenle kullanımı mümkün kılar. Bütün basamak ve sahanlıklar, özel olarak perfore edilmiş saçtan kaymaz bir yüzey sunmaktadır.

TMS’DEN ÇOK YÖNLÜ İSKELE SİSTEMİ: KAM’A

TMS iskele sistemlerinden bir diğeri ise KAM’A iskele sistemidir. Flanşlı/kamalı bağlantı noktaları ve ihtiyaca göre sıklığı ayarlanabilir yatay bağlantı detaylarıyla gerek cephe iskelesi, gerekse kalıp iskelesi olarak kullanılabilen KAM’A iskele sistemi; çok yönlü, yüksek güvenlikli ve örme iskele sistemidir. Bu özellikleriyle yüksek emniyet standartlarına uygun olan KAM’A iskele sistemi şantiyelerde güvenle, uzun süreli kullanıma imkan sunar.
KAM’A sistemi; düşer başlıklı döşeme kalıplarının, çalışma platformlarının, merdiven kulelerinin, gezer iskelelerin, seyirci tribünlerinin de alt iskelesi olarak kullanılabilmektedir. KAM’A sisteminin birçok eleman ve aksesuarları TMS’nin diğer iskele sistemi ile ortak kullanım avantajına sahiptir. TMS KAM’A BS EN 12810,12811,12812,12813 standartlarına uygun üretilmektedir. Cephe iskelesi olarak kullanıldığında BS EN 12811 deki yük sınıflarından 4.sınıf (300kg/m2) iş iskelesi standartlarını güvenle karşılar. Kurma yüksekliği standart modelde 24,5 m’dir ve TSE sertifikasına sahiptir. Mobil iskele ve platformları da KAM’A elemanları kullanılarak kurulabilmektedir.
KAM’A Sistemi:1.00 m’den 3.00 m’ye kadar 5 farklı ölçüde dikmeye sahip olduğundan çok esnektir. İskelenin genişliği akstan aksa KAM’A 73’de  73 cm ve KAM’A 105’de 105 cm’dir. İskele konsolları kullanılarak genişlik artırılabilmekte, böylece özel uygulamalara cevap verebilmektedir. TMS KAM’A’nın bütün çelik elemanları daldırma galvanizdir. Aynı zamanda tüm ahşap elemanlar hava şartlarından korunmalı kaplamaya sahiptir.

TMS MKH SİSTEMİNİN TERCİH EDİLDİĞİ MEGA PROJELER

TMS MKH Sisteminin kullanıldığı mega projelerden biri Doha Gold Line metro projesidir. TMS bu projenin en büyük kalıp ve iskele tedarikçilerinden birisi olmuştur. Proje TMS’nin MKH çözümleri sayesinde başarı ile ALYSJ konsolsiyumu tarafından kullanılmıştır.
TMS MKH Sisteminin kullanıldığı diğer bir prestijli proje ise Birleşik Arap Emirliklerindeki Al-Zahia City Center Mall’dir. 136.200 m2  alanda kullanılan bu projede CCC firması TMS MKH sistemini tercih etmiştir.
Köprü projelerinde de başarı ile kullanılabilen TMS MKH sistemi, MNG Günal firmasının BAE’de inşa ettiği köprü projesinde tercih edilmiştir.
TMS MKH sistemleri sadece yerinde dökme köprü döşemelerinde değil, prekast köprü döşemesi elemanlarının desteklenmesinde de başarı ile kullanılmaktadır. TMS MKH sisteminin tercih edildiği RA 263 köprüsü ve Katar’daki Al-Khor Expressway projeleri bunların en iyi örneklerindendir.