Katar’ın en yeni projelerinden Lusail Towers’ın 70 katlı iki dev kulesi için TMS GRUP kalıp tedarikçisi olarak seçildi. Her biri 70 kat yükselen ve yaklaşık 25.000 m2’lik beş bodrum kattan oluşan projenin ana müteahhitliğini, Hyundai Mühendislik ve İnşaat firması gerçekleştirmektedir. TMS GRUP şirketlerinden TMS-Q, bu projede Hyundai Mühendislik ve İnşaat firmasının çözüm ortağı olarak çalışacak ve ilk aşamada MKH iskele sistemleri ile Cirex kolon kalıplarını sağlayacaktır.

MKH Sistemi; iskele ayakları, çapraz bağlantı elemanları, ayarlı ayak ve ayarlı başlıkları ile HT20 ahşap kirişlerden oluşan masa döşeme kalıbı, ağır yük iskelesi veya merdiven kulesi olarak kullanılabilen çok yönlü bir iskele sistemidir.

Masa kalıbı olarak kurulduğunda, hızlı devir periyodları sağlayarak işçilikten ve vinç kullanımından tasarruf sağlar. Müstakil taşıyıcı kule veya mütemadi döşeme iskelesi olarak kullanıldığında ise, yüksek taşıma kapasitesi ile (60KN/ayak) yüksek ve ağır döşeme kalıbı ihtiyaçlarına cevap verir. TMS-Q ‘ın bu ülkedeki stoklarından Lusail Towers projesi için kullanılacak MKH sistemi, yukarıda belirtilen özellikleri sayesinde Hyundai Mühendislik ve İnşaat firmasının bu projeyi zamanında ve güvenli olarak bitirmesine büyük katkı sağlayacaktır. Bu projede kullanılacak TMS Kalıp İskele A.Ş’nin diğer bir ürünü olan CİREX dairesel kolon kalıbı panoları ise düşeyde burulmaya mukavim VINC’I 70 veya VINC’I 80 çelik profillerinden oluşmuş olup, kalıp alt ve üst flanşları lazer kesimli saçlardan meydana gelmektedir. CIREX çelik yüzeyli dairesel kolon kalıpları uzun ömürleri ile bu projeye katkı sağlayacaklardır.

Katar’da TMS Kalıp İskele Sistemleri’nin tercih edildiği diğer bir proje ise Mercedes’in Katar Ticari Kompleks SQ1 projesidir. Bu proje de TMS kalıp sistemleri ve TMS ekibinin desteği ile yükselmektedir. Musheireb bölgesinde yapımı devam eden proje, Doha’nın en önemli metro istasyonunda bağlantı noktasında bulunmaktadır. 8.000 m2 alana ( 4B+G+M+10+Ç) inşa edilmekte olan proje muhteşem tasarımı ile parıldayacak olup, yapımı tamamlandığında TMS’nin gurur listesine eklenecek bir başka fevkalade mimari proje olacaktır.
 Bu projede TMS kalıp iskele sistemleri olarak MKH döşeme kalıbı, Vinc’i perde ve kolon kalıpları kullanılmaktadır. MKH iskele sistemi, bu projede de yukarıda belirtilen özellikleri ile inşaatın güvenli ve zamanında bitirilmesine önemli katkıda bulunacaktır.

VINC’I 80 perde ve kolon kalıpları, vinç ile kullanılan, çelik çerçeveli, plywood yüzeyli pano kalıp sistemleridir. Panolar özel şekillendirilmiş, burulmaya mukavim, yüksek dayanımlı çelik çerçevelidir. Enlemeler ise kutu profillerden oluşturulmuştur. Yüzeyler plywood kaplıdır. İsteğe bağlı olarak kullanım ömrü daha yüksek olan plastik yüzeyli plywood UPM Elephant ile de kaplanabilir. Çelik çerçeve profili elemanın istenen her çerçeve noktasında bir diğeri ile bağlantısını temin edecek şekilde tasarlanmıştır. VINC’I 80 kolon kalıp panolarında ise 5 cm aralıklı yatay tie rod delikleri, kolon kalıbının boyutunun yatayda her iki yönde beş cm’de bir ayarlanabilir olmasını sağlar. Pano genişlikleri: 75-90-105-120 cm; yükseklikleri ise: 330-300-270-180 150-120 olarak seçilmiştir. 

NEDEN TMS?

Müşteri odaklı bir şirket olarak müşterilerimiz daima işimizin merkezindedir. İhale aşamasından projenin sonuna kadar biz TMS olarak, sizlerle el ele kalıp departmanınız gibi çalışırız.
Tasarımda iyi dengelenmiş kaliteye sahip yenilikçi TMS ürünleri, modern bir üretimle birlikte müşterilerimize ilk yatırımda ve daha sonraki uygulamalarında ekonomi sağlar.
Güvenlikli kullanım en yüksek önceliğe sahip olmalıdır. TMS sistemleri, işçilik maliyetlerinden tasarruf etmek, yanlış kullanımdan kaçınmak için tasarlanmıştır. Şantiyedeki iş programınızı kısaltarak her koşulda güvenli kullanım sağlar.

Sadece yenilikçi ürünlerimiz değil, mühendislik alanındaki uzmanlığımız da fark yaratıyor. Tüm müşterilerimiz, nitelikli mühendislik desteğimizin, tasarım kapasitemizin rekabet güçlerini artıracak avantajlarını hissediyorlar.
Sadık ve memnun müşterilere sahip olmak uzun vadeli başarımızın anahtarıdır. Müşterilerimizle aynı yerde olmaya gayret ediyoruz. Onların motivasyonlarını anlamak ve sadık müşterilere sahip olmak için, ürün ve hizmetlerimizin algılanan değerini yüksek tutuyoruz.