Betonarme perde ve kolon sistemlerinde kullanılan panel kalıplar, vinç ile veya elle kullanılan çelik çerçeveli, yüzeyleri genellikle plywood kaplı modüler pano kalıp sistemleridir. VINC’I panel kalıpları, endüstriyel, altyapı ve konut gibi inşaat mühendisliği projelerinde geniş bir uygulanabilirliğe sahiptirler.

TMS VINC’I 80 PERDE VE KOLON KALIPLARI

VINC’I 80 perde kalıpları, vinç ile kullanılan çelik çerçeveli ve plywood yüzeli pano kalıplarının en çok tercih edilen sistemlerinden birisidir. Panolar; özel şekillendirilmiş, burulmaya mukavim, yüksek dayanımlı çelik çerçevelidir. Enlemeler ise kutu profillerden oluşturulmuştur. Yüzeyler plywood kaplıdır, isteğe bağlı olarak, kullanım ömrü daha yüksek olan plastik yüzeyli plywood Elephant ile de kaplanabilir. Çelik çerçeve profili elemanın istenilen her çerçeve noktasında bir diğeri ile bağlantısını temin edecek şekilde tasarlanarak avantajlı kılınmıştır. Pano genişlikleri 30, 45, 60, 75, 90, 240 cm ve yükseklikleri ise 330, 300, 270, 180, 150, 120 cm olarak seçilmiştir. 

Köşeleri dolu olan panolar bir yandan çerçeveyi sağlamlaştırmaktadır. Ayrıca diğer yandan da panonun, bir levye veya inşaat demiri ile yer değiştirmesini sağlamaktadır. Ayrıca bu köşelerdeki delikler kolay ve çabuk nakliye için kullanılıyor. Panolarda konik olarak açılmış ankraj delikleri DW15’lik tie rod kullanımı için uygun olup DIN EN 18202 tablo 3, line 7 ‘ye göre 80 KN/m2’ye kadar beton basıncını karşılamaktadır. Aksesuar ağırlıkları dahil 72 kg/m2 ağırlığa sahiptiler. TMS VINC’I panelin yüksek yük taşıma kapasitesi betonlama sürelerinin daha hızlı olmasını sağlar.

Çelik çerçeveler, robotik kaynak üniteleri ile birbirine kaynak yapılmış özel kapalı profillerden üretilmektedir. Bu profiller, bir kilitleme oluğu ve şekillendirici yüz kenarlarını çevreleyen entegre bir koruma ile donatılmış yüksek mukavemetli ince taneli çeliktir.
Konik tie rod delikleri, kolay temizlik ve ayrıca eğimli duvar uygulaması için kullanılır. Tamon montaj kilidi ile benzersiz panel bağlantısı sağlanır. Dolu çelik köşeler panel ömrünü uzatır. Aksesuar parçaları için hızlı ve güvenli bağlantı noktaları vardır. Dolu köşelerdeki delikler taşıma esnasında kaldırma elemanının bağlanması için tasarlanmıştır.

VINC’I 80 kolon kalıpları da, VINC’I 80 perde kalıpları gibi vinç ile kullanılan çelik çerçeveli plywood yüzeyli modüler pano kalıp sistemleridir. Çelik çerçeve profil elemanı; istenilen her çerçeve noktasından bir diğeri ile bağlanabilecek şekilde tasarlanmıştır. 5 cm aralıklı yatay tie rod delikleri, kolon kalıbının boyutunun yatayda her iki yönde beş cm’de bir ayarlanabilir olmasını sağlar. Pano genişlikleri: 75-90-105-120 cm yükseklikleri ise 330-300-270-180-150-120 cm olarak seçilmiştir.

TMS VINC’I 70 PERDE VE KOLON KALIPLARI

Vinc'i 70 perde kalıpları; temeller, bodrum ve tipik kat perdeleri için son teknoloji üretim kalitesine sahip çelik çerçeveli plywood yüzeyli panellerdir. Önemli ölçüde işçilikten tasarruf sağlayan çok yönlü aksesuarları vardır. Çerçeveler korozyona karşı kumlama işleminden sonra toz boya ile kaplanır. Bu özel kaplama betona karşı yapışkanlığı önlerken temizlik kolaylığı sağlar.

VINC'I 70'in kalıp yapısı için statik hesaplamalar DIN EN 18202 tab.3 line 7’ye göre GSV'nin 70 KN/m2 ve max 3 mm sehim için tüm gereksinimlerini karşılar. Panolarda açılmış delikler DW15’lik tie rod kullanımına uygun olup 70 KN/m2’ye kadar beton basıncını karşılamaktadır.
TMS VINC’I 70 KOLON KALIPLARI da 5 cm aralıklı açılmış yatay tie rod delikleri ile kolon kalıbının boyutunun yatayda her iki yönde 5 cm’de bir ayarlanabilir olmasını sağlar. 

TMS HAND’I PERDE VE KOLON KALIPLARI

HAND’I temeller, kirişler ve çok yüksek olmayan perdeler için geliştirilmiş bir kalıp sistemidir. En modern lazer kaynaklı üretim sistemi ile oluşturulmuş çelik çerçeveli panolar, basit ve çabuk parça bağlantı sistemi ile işçilikten önemli ölçüde tasarruf sağlamaktadır. Elle kullanıma uygundur.

30-45-60 ve 75 cm genişlikleri, 270-240-180-150-120 cm yükseklikleri vardır.

TMS HAND’I KOLON kalıpları da yine çok yüksek olmayan kolonlar için geliştirilmiştir.

Kolon boyutunda her iki yönde 5 ‘er cm ayar yapmak mümkündür.

TMS MOPA PERDE VE KOLON KALIPLARI

MOPA modüler panel kalıbı, endüstriel, alt yapı ve konut yapılarının inşasında geniş bir uygulama yelpazesine sahip, inşaat mühendisliği projelerinde kullanılmak üzere tasarlanmış vinç ile kullanılan modüler kalıp sistemidir.
MOPA her iki uçta cıvatalı dikdörtgen kutu profillerden oluşan ve proje ihtiyaçlarına göre şantiyede montajı sağlanabilen çelik çerçeve sistemine sahiptir. MOPA dış çerçeve kenar profilleri VINC’I 80 profilleri ile aynı şekle sahip ve aynı mukavemette tasarlanmıştır. Bu nedenle VINC’I 80 panel kilitleri ile kolayca birleştirilebilir. Çelik çerçeve profilleri, bitişik panellerle herhangi bir noktadan bağlanacak şekildedir. MOPA panelleri genişlik ve yükseklik bakımından çeşitli boyutlarda olup farklı duvar ebatları için değişik kombinasyondaki modüler panellerin birleşmesini sağlar. MOPA’nın ana avantajlarından biri, dikey çelik kuşakların panellerin ızgara dizilimli kutu kirişlerine destek olacak şekilde gereken aralıklarda serbestçe kullanılabilmesidir. Özel çift yüzeyli kalıp bağlantıları T ve L köşelerinde kolayca yapılabilir, çünkü gergi delikleri sabit bir konumda değildir. Taze beton basıncı taşıma kapasitesi DIN EN 18202’e göre 80 kn/m2’dir. Yüzey kaplaması birch plywood veya Elephant olarak kullanılabilir.