Türkiye’nin önde gelen kalıp sistemleri üreticilerinden biri olan TMS Grup, uluslararası tecrübesi ile Katar’da hayata geçirdiği yeni projeler ile müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.

ÜLKENİN SEÇKİN PROJELERİNDE ÇÖZÜM ORTAKLIĞI YAPIYOR

Faaliyetlerine 1973 yılında başlayan İstanbul merkezli firma, yıllar içinde 58’den fazla ülkeye ihracat yapan çok bölgeli ve çok uluslu bir şirketler grubuna dönüştü.

"İÇ DENETİM MEKANİZMASI GÖREVİ ÜSTLENİYORUZ" "İÇ DENETİM MEKANİZMASI GÖREVİ ÜSTLENİYORUZ"

Yenilikçi, güvenli ve uygun maliyetli inşaat çözümleri sunabilen, deneyimli ve seçkin bir ekiple birlikte kaliteli bir ürün yelpazesine sahip TMS Grup şirketleri, dünyanın her yerinde olduğu gibi Katar’da da önemli projelerde uluslararası müteahhit firmaların kalıp ve iskele sistemleri gereksinimlerinde çözüm ortağı olmaya devam ediyor. 

Söz konusu projelerden bazıları aşağıdaki gibi sıralanıyor:

1-    SKALA TOWER PROJESİ

Skala Tower, Qetiafan adasına bakan 28 katlı 183 adet çeşitli tiplerde dairelerden oluşan Katar’da Lusail bölgesinin kalbinde yer alan bir yapıdır.

Bu yapıda TMS Grup şirketlerinden biri olan TMS-Q tarafından sağlanan VINC’I® 80 kolon ve şaft kalıpları ile MK-H 150 döşeme iskele ve kalıp sistemleri başarı ile kullanılmaktadır.

2-    YASMEEN CITY PROJESİ - P06, P08, P11  

Yasmeen City projesi, tam entegre ulaşım sistemleri ile her anlamda bir akıllı şehirdir. Hafif raylı ulaşım sistemi Yasmeen City projesini Lusail’in diğer bölgelerine bağlamaktadır. Ayrıca Hamad Uluslararası Havalimanı da dahil olmak üzere Doha çevresindeki birçok noktaya bağlantı sağlayan metroya yakınlığı ile Yasmeen City projesi şehir içinde bir şehirdir.

Bu önemli projenin P06, P08 ve P11 binalarının yapımında da döşeme için TMS Kalıp ve İskele sistemlerinden MK-H 150 döşeme iskele ve kalıpları, Kolon ve Şaft perdelerinde ise VINC’I® 80 panel kalıplarının kullanılması tercih edilmiştir.

3-    DOHA MERKEZİ GELİŞTİRME ve GÜZELLEŞTİRME PROJELERİ-PAKET 2/A

Doha Şehir merkezini bir seçim noktası haline getirmeyi amaçlayan bu proje ile bölgenin tam kalkınma vizyonunu uygulamak, Katar’ın tarihi ve kültürel mirasının kimliğinin güçlendirilmesine ve Katar’ın doğal ortamının tanınmasına katkıda bulunmak amaçlanmaktadır.

Bu önemli projenin Attenuation tanklarının yapımında TMS panel kalıp sistemlerinden VINC’I® 80 panel kalıpları ve TR-K 240 tırmanma sistemi ile birlikte kullanılmış ve ASHGAL firmasının çözüm ortağı olmuştur.

4-    GBCT DUKHAN BANK, MERCEDES FLAGSHIP, ASMA CORNICHE - ENDEAVOUR WATER FRONT RES.09 PROJELERİ

Yukarıda bahsedilen projeler dışında TMS-Q Katar’da GBTC Dukhan Bank, Mercedes Flagship, ASMA  Corniche ve Butec projelerinin de kalıp ve iskele konusunda çözüm ortağı olarak çalışmaktadır. TMS-Q’nun bu bölgedeki güçlü yapısı, her ihtiyaca yeterli kalıp iskele stoğu, müşterilerin her türlü ihtiyacına anında cevap verebilmesi bu bölgede tercih sebebi olmaktadır.


 
TMS-Q bu projede kolon ve perde duvarlar için sağladığı VINC’I® 70 ve VINC’I® 80 panel kalıplar, şaft perde-leri için SIMPEX®, tek taraflı perde destek çerçevesi RAM gibi sistemlerin yanı sıra 33 m. yüksekliğindeki 6.kat döşemesine MK-H 150 döşeme kalıp ve iskele sistemi sağlayarak Mercedes ticari kompleksi projesine desteğini sürdürmektedir.

PROJE EKİBİYLE BİRLİKTE ÇALIŞIYOR

TMS Mühendisleri mümkün olan en iyi kalıp çözümlerini ve etkili planlamayı değerlendirerek, teklif verme aşamasında dahi yüklenicilerin proje ekibiyle birlikte çalışmalar yapıyor.

TMS Grup’un referanslarında konut yapıları, hidrolik tırmanma gerektiren yüksek kuleler, viyadükler, köprüler, endüstriyel yapılar, barajlar gibi global ölçekli önemli projeler bulunuyor. Bütün bunlar teknik destek, tasarım ve üretim kalitesinin bir sonucu olarak dikkat çekiyor.

DÜNYADA PAZAR PAYINI ARTIRMAYI HEDEFLİYOR

Firma, dünyanın her coğrafyasında pazar payını daha yüksek seviyelere çıkarmayı hedefliyor.

TMS, global ölçekli sayılı rakipleri ile ciddi bir rekabetin olduğu bu coğrafyalarda; altyapı, köprü, metro ve yüksek katlı yapılar gibi birçok yeni referans projede, yüklenici firmaların çözüm ortağı olurken, Türkiye'yi de başarı ile temsil ediyor.