TK Elevator, yeni asansör ailesi momentum ile Avrupa ve Afrika'da büyüyen gökdelen segmentinin ihtiyaçlarına cevap veriyor, Türkiye'nin gökdelenlerine de mobilte sağlamaya hazırlanıyor.

HIZLA ARTAN MOBİLİTE İHTİYAÇLARINI KARŞILIYOR

Global kentsel mobilitenin önde gelen oyuncularından olan firma, momentum 200 ve momentum 300 olmak üzere iki farklı tipteki asansörleriyle, yüksek performans, enerji verimliliği ve proje ihtiyacı doğrultusunda özelleştirme imkanları sağlayacak.

Firmanın Alman mühendislik uzmanlığını temel alan asansörler, gökdelenler konusunda uzman kişilerden oluşan küresel bir ekip tarafından geliştirildi.

Yeni ürünler, gökdelenlerin hızla artan mobilite ihtiyaçlarına cevap vermeyi amaçlıyor.

GELİŞMİŞ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK STANDARTLARI SUNUYOR

Firmanın teknoloji merkezi Almanya'daki Rottweil Test Kulesi'nde testleri gerçekleştirilen modeller, 7 m/sn'de sadece 8 mg’lik yatay ve dikey titreşim, düşük ses seviyesi ve yüksek asansör kuyu boşluğu verimliliği ile yolculuk kalitesini artırıyor.

ISO 25745-2 yönetmelikleri çerçevesinde ve asgari karbon ayak izi doğrultusunda enerji performansında A sınıfı derecelendirmeye ulaşan modeller, gelişmiş sürdürülebilirlik standartları ile öne çıkıyor.

ÖNGÖRÜCÜ BAKIM İLE ÇALIŞMA SÜRESİNİ ARTIRIYOR

Yolculuk deneyimi, açık arayüzler ve kesintisiz bağlantı aracılığıyla Uygulama Programlama Arayüzleri (API) ve Asansör Erişim Kontrol Sistemleri (LACS) gibi akıllı bina çözümleriyle entegre olarak daha da geliştirildi.

Asansör verilerini devam olarak toplayan ve arıza oluşmadan önce servis ekibinin öngörü ve bilgisiyle çözmelerini kolaylaştıran ve endüstride bir ilk olan bulut tabanlı öngörücü bakım platformu MAX ile çalışma süresini en üst seviyeye çıkarıyor.

İKİ FARKLI MODEL İLE PİYASADA

Modellerden yüksekliği 300 m.'ye kadar olan konut, ofis, ticari ve karma kullanımlı gökdelenler için tasarlanan momentum 200, 2 bin 500 kg'a kadar taşıma kapasitesi sunuyor ve saniyede maksimum 7,0 m. hıza ulaşım sağlıyor. Ayrıca modelin çok yönlülüğü, yüksek yolcu trafiğinin yanında itfaiye ya da servis asansörü olarak kullanımını da mümkün hale getiriyor.

Saniyede 12 m.'ye ulaşan yolculuk hızı bulunan diğer model momentum 300 ise, yüksekliği 600 m.'ye kadar olan gökdelenlerde en yüksek kalitede ve en son teknolojiye sahip bir vizyonu hayata geçiriyor. Konforu, özelleştirme seçenekleri ve yüksek bina sektöründeki zorlukların üstesinden gelen bir performans sunan model, karmaşık ve insan trafiğinin yoğunluğuna uygun olarak geliştirildi.

"İHTİYAÇ DUYULAN ESNEKLİĞİ SAĞLAYACAĞIZ"

Yeni momentum modellerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan TK Elevator Türkiye CEO’su Artuğ Özeren, söz konusu modeller ile Türkiye'nin yanı sıra Avrupa ve Afrika'daki yüksek hızla bina segmentindeki pazarlarını genişlettiklerini ifade etti.

Sürdürülebilirliğe katkıda bulunan söz konusu ürünlerin, hızlı büyüyen segmentte müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde tasarlandığını aktarna Özeren, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni asansörlerimiz, aynı zamanda, ofis ve konut yapılarından büyük ölçüde karma kullanımlı binalara doğru evrilen müşteri ihtiyaçlarına da cevap veriyor. TK Elevator olarak bu binalar geliştikçe ihtiyaç duyulan esnekliği sağlamaya devam edeceğiz."