Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri arasında yer alan inşaat ve yapı sektörünün en kapsamlı etkinliği Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, 18-22 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, yerli ve yabancı katılımcılarına, “alıcılar, karar vericiler ve kanaat önderlerinden oluşan hedef kitleye doğrudan ulaşılmasını sağlayan platform” olma görevini bu yıl da güçlendirerek sürdürecek.
Yeni iş fırsatlarının ve iş birliklerinin gerçekleştirilmesinde önemli rol oynamakta olan Yapı Fuarı, bu yıl da iş makinelerinden nalburiye ve el aletlerine, yapısal çelikten prefabrike yapılara, yapı sistemlerinden iç yapı ve dekorasyonuna, duvar ve döşeme kaplamalarından banyo - mutfak donanımlarına, kapı ve aksesuarlarından elektrik, aydınlatma, otomasyona, yalıtımdan yapı kimyasallarına, boyadan, çatı ve doğrama (kapı - pencere), cephe, otomatik kapı - geçiş sistemlerine, gölgelendirmeden, kaba yapıya, tesisattan asansöre, çevre düzenlemeden ve yazılım alanlarına kadar geniş bir kalemde yüzlerce yerli ve yabancı firmanın katılımıyla düzenlenecek. 

LOKOMOTİF SEKTÖRÜN DEVLET DESTEĞİ ALAN TEK FUARI

43 yıldır faaliyet gösteren Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, yapı sektörünün en yeni ürünlerinin ve hizmetlerinin sergilenmesine ve takip edilmesine olanak tanıyor.
Katılımcılarına yeni iş imkanları yaratan firma, inşaat ve yapı sektörünün büyümesine katkı sağlıyor.
Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, Türkiye’de son dört yıldır yapı sektöründe devlet teşviği imkanından yararlanabilen tek fuardır. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul 

Katılımcılar, bu yıl da tanıtım faaliyetleri harcamaları için yüzde 50 oranında T.C. Ticaret Bakanlığı desteğinden faydalanabilerek avantaj sağlayacaklar. 

Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’un uluslararası bir platform olarak ülkemiz inşaat ve yapı malzemeleri sektörüne ayna tuttuğunun altını çizen Hyve Group Bölge Direktörü Kemal Ülgen, sektörün dünyadaki beş büyük yapı fuarından biri olma başarısını gösterdiğine dikkat çekerek, geçen yıl 68.738 ziyaretçi ve 550’den fazla katılımcı firmayı ağırladıklarını belirtiyor. 
Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’un inşaat ve yapı malzemeleri sektörü için dinamizm yaratmaya devam edeceğini ifade eden Ülgen, inşaat sektörünün kalbinin bir kez daha Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul’da atacak.  Fuarda binlerce yerli ve uluslararası profesyonel ziyaretçinin ve alıcının bir araya geleceğini aktaran Ülgen, ihracatını artırmayı,  potansiyel müşterilerle buluşmayı isteyen firmalar için bu yıl da her yıl olduğu gibi sektörün en verimli platformu olacaklarını vurguluyor.

YABANCI KATILIMCILARDAN YOĞUN İLGİ

Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul 18 Nisan tarihinde ziyaretçilerine kapılarını açacak. Yurt içinin yanı sıra yurt dışından da ilgi gören Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, bu yıl özellikle Asya’an, Latin Amerika’an ve Doğu Avrupa ülkelerinden yoğun ilgi görmekte. Almanya’nın ve Katar’ın birer pavilyonla toplamda 50’yi aşkın şirket ile katılım göstereceği Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, aynı zamanda İtalya, Hindistan, Güney Kore, Polonya, Uruguay, Tayvan, Romanya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi birçok ülkeden gelen katılımcılar fuarda yeni ürün ve hizmet teknolojilerini sergileyecekler. 

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ÇEVİK DÖNÜŞÜM DÖNEMİ

Yapı Fuarı’nda konuşulacak olan en önemli başlıklardan biri inşaatta sürdürülebilir büyümenin yol haritası. Bu yıl da zengin bir panel programıyla ziyaretçilerini karşılayacak olan Fuarda, sektörel değerlendirmenin ve gelişmelerinin uzman konuklarca tartışılacağı iki önemli düşünce platformuna yer verilecek. Değişim Mimarı - İnovatif Yönetim Danışmanlığı’nın iş birliğinde oluşturulacak bu alanlar, katılımcıların sektörün gündemi hakkında bilgilenmesine olanak tanıyacak. Bunlardan biri olarak çevik yönetim yaklaşımları, “Yapı Sektörü Sürdürülebilir Büyümenin Sırrı ‘Çevik Dönüşümü’ Konuşuyor” başlıklı panelde konuşularak gündeme taşınacak. Değişken koşullara adaptasyon ve sürdürülebilir başarı temellerine oturan çevik yönetim yaklaşımlarının dünya genelinde inşaat sektörü de dahil olmak üzere hızla yaygınlaştığı görünüyor. 

GELENEKSEL İNŞA YAKLAŞIMI, STARTUP’LAR İLE TAMAMEN DEĞİŞİYOR!

Yapıtech Garage ile Değişim Mimarı ile ortak geliştirilen proje, startup’ları (tekno-girişimlerini) inşaat sektörü ile buluşturuyor.  Startup’ların tasarım aşamasından bina teslim aşamasına kadar mimarlara, mühendislere, plancılara, üreticilere, yüklenicilere, geliştiricilere, pazarlamacılara ve kullanıcılara, sektörün geleneksel iş yapma biçimini kökten değiştirecek yaklaşımlar sunmaya hazırlanmakta. 
Sektör stratejisini desteklemeyi, bilgi alışverişini sağlamayı amaçlayan Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, inovasyonu teşvik etmek ve de yapı sektörünün kamu, özel sektör ve akademik boyutları arasında etkileşimi mümkün kılarak, yeni fikirlerin oluşturulmasını sağlamak adına verimli bir platform oluşturacak.