Ar-Ge çalışmaları ile ürün yelpazesini her geçen gün geliştiren Halimoğlu Fasarit Boya’nın performansıyla öne çıkan ürün gruplarından biri de Thermo-Tec dış cephe ısı yalıtım sistemleri. Thermo-Tec Isı yalıtım sistemi yapıştırıcı ve harçları, Thermo-Tec ısı yalıtım sistemi levha ve profilleri, Thermo-Tec ısı yalıtım sistemi file, dübel ve diğer malzemeleri ile yapıların ısı yalıtım ihtiyacını karşılayan markanın çalışmalarını, Yönetim Kurulu Üyesi K. Ozan Kaya ile konuştuk. 

Temeli 1964 yılında atılan Halimoğlu Fasarit Boya’nın, başarısını her geçen gün arttırak yaklaşık 55 yıldır aynı aile tarafından yönetilmesine dikkat çeken Kaya, İstanbul Kayabaşı ve Hadımköy’de olmak üzere iki ayrı tesiste üretim yaptıklarını açıklıyor. Firmalarının ilk yıllarda ana faaliyet konusunun su bazlı iç ve dış cephe boyaları olduğunu ifade eden Kaya, “Özellikle ısı yalıtımına olan talebin artmasıyla birlikte, 2002 yılında çimento esaslı yapı kimyasalları üretimine başladık. Isı yalıtımı ve su yalıtım sektörünün gelişimi ile zaman içerisinde çeşitli kapasite artışlarımız gerçekleşti. En son kapasite artırımı ile ilgili yatırımımızı 2018 yılının başlarında yaptık. İstanbul Kayabaşı ve Hadımköy’de olmak üzere iki üretim tesisimiz var. Kayabaşı üretim tesisimizde Thermo-Tec dış cephe ısı yalıtım sistemleri, Cera-Tec seramik yapıştırıcı ve derz dolguları, Aqua-tec su izolasyon ürünleri, Floor-Tec zemin kaplama sistemleri ve Restore tamir harçları üretimi yapıyoruz. Hadımköy üretim tesisimizde ise su bazlı dekoratif iç ve dış cephe boyaları, akrilik esaslı duvar macunları, tekstürlü boyalar ve hazır dekoratif sıvalar üretiyoruz.” dedi. 

AR-GE ÇALIŞMALARIYLA İLKLERE İMZA ATMAYA DEVAM EDİYOR

Halimoğlu Fasarit Boya olarak sektördeki başarıları hakkında bilgi veren Kaya, yüzeyde sıva hatalarını kapatan, “Fasarit” isimli dekoratif püskürtme boyanın sektörde alanında bir ilk olduğunu vurguluyor. Kaya, “Tavan boyası ürümüzü ise 1981 yılında sektöre kazandırdık. O güne kadar tavan yüzeylerine uygulanan ve uygulaması oldukça zor olan kireç badana uygulamasını sonlandırdık. Böylelikle kireç badana gibi teneffüs kabiliyeti olan ancak uygulaması çok daha kolay olan bir ürünü kullanıma sunmuş olduk. Benzer şekilde Türkiye’de sektörde ilk kez bizim tarafımızdan üretilen ve pazar lideri olduğumuz iç ve dış cephe duvar macunlarının yanı sıra rulo ve püskürtülerek uygulanan tekstürlü dış cephe boyaları bulunuyor. Diğer firmalardan farklı olarak kurulduğumuzda proje bazında hizmet sunuyorduk. Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketlerinin büyük projelerine çözüm ortağı olduk. Örneğin Fasarit ürünümüz konut üretiminde hız kazandırdı, sıvayı ortadan kaldırdı. Bu sayede inşaat firmalarının iş teslim süreleri kısaldı ve konut üretim maliyetleri düştü.” dedi.

Toplu Konut İdaresi, Emlak Konut, Kiptaş gibi resmi projeler dahil; yurt içi ve yurt dışında pek çok projede ürünlerinin dekoratif ve koruyucu amaçla tercih edildiğini ifade eden Kaya,  Acıbadem’de yeni açılan Acıbadem Hastanesi projesinde Fasarit Dekortatif Püskürme Boyaları ile çözüm sunduklarını açıkladı. Kaya, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Acıbadem Hastanesi projesinde tüm otopark yüzeylerinde özellikle sıva hatalarını kapatmak, brüt betonda oluşan segregasyonları tamiratı yapılmadan güzelleştirmek ve araç motor gürültüsünü absorbe edebilmek için tüm tavan ve duvar yüzeylerinde Fasarit Dekortatif Püskürme Boya kullanıldı. Ürün dalgalı bir yüzey yapısına sahip olduğu için ses dalgalarını da kırarak sesin absorbe edilmesinde de katkı sağlıyor. Aynı zamanda Acıbadem Maslak Hastanesi’nin ilave bina inşaatlarında da aynı amaçla ürünümüz tercih edildi. Mimari tasarımlarda dokulu yüzeylere artan ilgi dekoratif ürünlerimizin her geçen gün tercih edilirliğini artırıyor.” 
Ar-Ge çalışmalarına önem verdiklerini dile getiren Kaya, çimento esaslı ısı yalıtım sistemlerinde darbe dayanımı daha yüksek seviyelere taşıyacak ürünler üzerinde çalıştıklarını açıklıyor. Ar-Ge çalışması, test ve denetleme raporları tamamlanan Fasarit Antifire Paint isimli ürünlerini yakın zamanda pazara sunduklarını açıklayan Kaya, bu ürünlerinin yangın yalıtımının önem kazandığı çelik yapı, kreş, okullar, hastane, bakımevi gibi yangın sırasında tahliyenin çok önemli yapılar için önemli bir çözüm olmasına dikkat çekiyor. 

HEDEF YURT DIŞI PAZARINDA BÜYÜMEK

Halimoğlu Fasarit Boya olarak doğrudan ve dolaylı olmak üzere 22 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ifade eden Kaya, özellikle Güney Afrika pazarından talepler aldıklarını açıklıyor. Kaya, “Mevcut pazarları koruyarak bu pazarlara ulaşmaya çalışıyoruz. 2019 yılında ihracat gelirlerimizi daha da arttırmayı hedefliyoruz. Geniş üretim yelpazemiz ile kendi markamızın haricinde yerli ve yabancı birçok firmanın da tedarikçisi konumundayız. Bu alanda da üretim ve satış miktarlarımızı arttırmayı hedefliyoruz.” açıklamalarında bulunuyor.