Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın protokolü kapsamında bugüne dek sekiz ilde ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’ düzenleyen İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), 2019’un ilk seminerini Erzurum’da gerçekleştirdi. Sektör temsilcilerinin de yer aldığı 'Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri-Erzurum', Politek partnerliğinde, Aspol, Filli Boya/Capatect, İzocam, Kalekim, Mardav, MegaBoard, Terrawool sponsorluğunda Polat Erzurum Resort Otel’de düzenlendi.

Yalıtımın insan sağlığı ve konforu için vazgeçilmez bir unsur olduğunu dile getiren Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak, Erzurum’da kışların zor geçtiğini hatırlatarak, fosil yakıt kullanımıyla birlikte hava kirliliği oluştuğunu ve bu şartlar altında yaşayan vatandaşların özellikle ısı yalıtımı konusunda bilinçlendirilmesine büyük önem verdiklerini açıkladı. Şenocak, ısı yalıtımıyla tüketilen yakıtta yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlanabildiğine dikkat çekti. 

ZORLU HAVA ŞARTLARINA KARŞI ÇÖZÜM YALITIM

Isı, ses, yangın, su yalıtımı hakkında Türkiye’de bilinci artırmak, kamu ile sektör temsilcilerini buluşturmak, vatandaşlara çözüm önerileri sunmak hedefiyle Anadolu’da ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’ gerçekleştirdiklerini ifade eden İZODER Başkanı Levent Pelesen, bu yıl ilk olarak Erzurum’da etkinliği gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Erzurum için yalıtımın hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Pelesen, Erzurum’da sert iklim şartlarından korunmak için en etkili çözümün binaları yalıtım sistemleriyle donatmak olduğunu önemle vurguladı. Yalıtımın Erzurumluların bütçesini ve konforunu da doğrudan ilgilendirdiğini dile getiren Pelesen, yalıtımla kışın ısıtma amacıyla harcanan yakıttan ortalama yüzde 50 tasarruf sağlandığını aktardı. Pelesen ısı, su, ses ve yangın yalıtımının her şeyden önce Türkiye’nin geleceği için stratejik öneme sahip bir konu olduğunu sözlerine ekledi.