İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’nin sekizincisini, İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğiyle 25 Aralık Salı günü Elite World Asia Küçükyalı’da gerçekleştirdi. Terrawool, Filli Boya/Capatect partnerliğinde, Baumit, Bonus, İzocam, Kalekim, MegaBoard, Ravaber, Şişecam ve Weber sponsorluğunda düzenlenen seminerde yalıtımın önemine dikkat çekildi. 

Yalıtım bilincini ülkenin dört bir yanında yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirten İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, “İZODER olarak, 25 yıl önce çıktığımız yolculuğumuza, sektörümüzde standartları oluşturmak ve yalıtım konusunda bilinci geliştirmek amacıyla çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Ekim 2017’de İzmir’den başlayıp, 2018 yılı boyunca Ankara, Adana, Kayseri, Elazığ, Trabzon ve Antalya’da gerçekleştirdiğimiz ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri’ dizisiyle; ülkemiz için stratejik öneme sahip bir konuda önemli farkındalık yarattığımıza inanıyoruz.” dedi. Bugüne kadar gerçekleştirdikleri seminerlerin gördüğü yoğun ilginin Anadolu’ya açılma stratejisinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade eden Pelesen, toplumun yalıtım konusunda doğru bilgilere sahip olmasının çok önemli olduğunu, binaların yalıtım uygulamalarının tümüyle donatılması halinde güvenli, sağlıklı ve konforlu yaşam alanlarına sahip olunabilineceğini hatırlattı.  
Türkiye’de 20 milyon konuttan 5 milyonunun topyekün elden geçirilmesi durumuyla karşı karşıya kalındığını belirten Pelesen, bu süreçte güvenli ve sağlıklı yapılara kavuşmak için ancak yönetmelik ve standartlara uygun şartlarda yalıtım yapılması gerekildiğini vurguluyor.

“YALITIMLA YÜZDE 50 ORANINDA TASARRUF ETMEMİZ MÜMKÜN”

Dünyada her alanda enerji verimliliğinin gündemde olduğunu aktaran Pelesen, “Enerjide dışa bağımlı bir ülke olan Türkiye’de tüketilen enerjinin yüzde 40’ı yaşadığımız binalarda tüketiliyor. Bu binalarda tüketilen enerjinin yüzde 70’ini de iklimlendirme amacıyla tüketiyoruz. Oysa yalıtımla yüzde 50 oranında tasarruf etmemiz mümkün. Bunun da ekonomik büyüklüğü yılda yaklaşık 10 milyar dolar.” dedi.