Yalıtım sektörünün tecrübeli isimleri arasında yer alan Arı Yalıtım Danışmanlık Genel Müdürü Koray Bandak, su yalıtımın uygulanması gerekilen en önemli kısımlardan biri olan bina temelinde dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi verdi. 
Su yalıtımı alanında satış, proje uygulamaları ve danışmanlık hizmeti veren Arı Yalıtım Danışmanlık, yalıtımsız yapılara temas eden su ve nemin daimî oksijen teması olan donatı demirlerini korozyona uğratacağını, böylelikle binada geri dönüşü olmayan deformasyonların yaşanacağını söyledi. Bu sebeple bina temelinde su yalıtımı uygulamasında öncelikle uygulamada kullanılacak ürün seçiminin çok önemli olduğunu belirten Bandak, ürünü belirlerken çeşitli parametrelere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

"ZEMİN ETÜD RAPORU MUTLAKA İNCELENMELİ"

Zemin etüd raporunun mutlaka incelenmesi gerektiğini önemle vurgulayan Bandak, zemin yapısının ve yeraltı su seviyesinin tespit edilmesi gerektiğini, binanın statiğine, mimari yapısına göre bir seçim yapılması gerektiğini kaydetti. Malzemenin doğru seçilmesi kadar uygulamasını yapacak ekibin niteliğinin de önemli olduğunu söyleyen Bandak, yalnızca fiyat ve garantiye dayalı bir yüklenici seçmenin mantıklı olmadığı gibi tehlikeli de olduğunu vurguladı. Doğru malzemenin sadece doğru uygulama ile performans göstereceğinin altını çizen Bandak, yalıtım ekibine tepsi perdahlı bir grobeton teslim edilmesi gerektiğini açıkladı. Uygulanacak materyale göre altyapı hazırlıklarının  yapılması gerektiği konusunda uyaran Bandak, temel kalıpları düzgün, sağlam ve boşluksuz kurgulanması gerektiğini belirterek malzemenin üretici tarafından ya da şartnameler ile belirlenen uygulama prosedürlerine sadık kalınarak uygulama yapılmalı ve yapılması kontrol edilmesi gerektiğini açıkladı. Bandak sözlerine şu şekilde sürdürdü:
“Tabi burada bir hususu daha belirtmek isterim yıllardır hepimizin muzdarip olduğu bir konu, ne kadar kaliteli ürün kullanırsanız kullanın, ne kadar kalifiye ve tecrübeli ekip ile çok iyi bir işçilik yaparsanız yapın yalıtım sisteminin korunması konusunda şantiye önlem almadığı sürece, hem kendisi su yalıtımı ile ilgili problem yaşayacak hem de hiç suçu olmaksızın yalıtım firmasına şarj ederek hatanın düzeltilmesini talep ederek firmayı zarara uğratacaktır. Tekrarlamak gerekir ise su yalıtımı 3 aşamalı bir sistemdir; Kaliteli ürün, tecrübeli ekip- iyi işçilik ve yalıtımın korunması.”