Alüminyum sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alan Yavuzlar Alüminyum, geçen yıl start verdiği teknoloji yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Geçtiğimiz yılın başında Gebze’de yer alan yeni fabrikasına taşınan marka, bu süreçte üretimlerini daha da güçlendirecek ve verimliliği artıracak yeni teknolojilere yatırım yapmıştı. Toz boya hattını yeniden kuran firmanın Genel Müdür Yardımcısı Nusret Yavuz, “Son teknoloji tabanca ve kabin sistemleri ile mevcut kaplama kalitemizi daha da yukarılara taşımayı başardık. Bu yılın başında ise eloksal kaplama hattımızı devreye aldık. Daha öncesinde de eloksal kaplamalı ürün satışı yapıyorduk; ancak bu alanda fason üretim yaptığımız için çok fazla satışımız yoktu. Yaptığımız bu yatırımla kendi bünyemizde eloksal kaplamalı ürün üretebiliyoruz. Böylelikle üründe istediğimiz verim ve termin kalitesini de yakalamış olduk. Bu yatırımımız hem verimliliğimizi hem de satışımızı artıracak. Hedeflediğimiz farklı sektörlere özellikle inşaat sektöründe dış cephe giydirme, iç bölme, mimari sistemler, küpeşte gibi eloksal kaplamaların kullanıldığı alanlarda daha güçlü ve hızlı bir şekilde hizmet verebileceğiz.” dedi. 

Alüminyum profilin tüm üretim aşamalarını gerçekleştiren entegre bir kuruluş olduklarını belirten Yavuz, “Kapasitesinden bahsetmek gerekirse; 6 ve 7 inç olmak üzere iki ekstrüzyon hattımızda 11 bin ton/yıl profil üretimi, elektrostatik toz boyahanemizde 7 bin ton/yıl profil boyama, kalıphanemizde 60 adet/ay kalıp yapabiliyoruz. Yine bünyemizde bulunan mekanik işlem atölyemizde müşteri taleplerine göre profil üzerinde delme, kesme, mekanik işlem de gerçekleştiriyoruz.” Diye konuştu.