Türkiye’de ve ihracat yaptığı altı kıtadaki 75’in üzerinde ülkede yalıtım sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan ODE Yalıtım, Ar-Ge ve inovasyon odağında geliştirdiği yenilikçi ürünleriyle katıldığı fuarlara damga vurmaya devam ediyor. Son olarak İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen ve ısıtma-soğutma, iklimlendirme sektöründe dünyanın önde gelen fuarları arasında yer alan Mostra Convegno ExpoComfort’a (MCE) katılan ODE Yalıtım, 51 metrekarelik standında çok sayıda ziyaretçi ağırladı.

YAPILARIN ANALİZİ VE GÜÇLENDİRİLMESİNDE AKILLI METODOLOJİLER DÖNEMİ BAŞLIYOR YAPILARIN ANALİZİ VE GÜÇLENDİRİLMESİNDE AKILLI METODOLOJİLER DÖNEMİ BAŞLIYOR

OZAN TURAN: FUAR, MEVCUT PAZARLARDA DERİNLEŞMEMİZİ SAĞLAYACAK

Fuar hakkında bilgi veren ODE Yalıtım Pazarlama Direktörü Ozan Turan, “Dünya genelinde sektörün en önemli fuarlarından biri olan MCE, bu yıl Türkiye’nin partner ülke olması dolayısıyla her zamankinden daha büyük önem taşıyordu. Biz de sektörümüzü, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için fuara özel bir hazırlık yaptık ve bunun neticesinde dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerden büyük ilgi gördük. Bu yıl fuara teknik yalıtım ürünlerimizle katılım gösterdik. Isı-ses-yangın yalıtımında kullanılan cam yünü ürünlerimiz (Starflex), taş yünü ürünlerimiz (Rockflex) ve elastomerik kauçuk köpüğü tesisat yalıtım malzemelerimiz (R-Flex)  ile farkımızı ortaya koyduğumuz fuar bizlere yeni pazarların kapılarını açarken, mevcut pazarlarda da daha fazla derinleşmemize olanak tanıyacak” dedi.

“KAUÇUK KÖPÜĞÜ ÜRETİMİMİZİ 18 BİN TONA ÇIKARIYORUZ”

Teknik yalıtımda kauçuk köpüğü, cam yünü ve taş yünü olmak üzere üç ürün grubunu da üreten tek firma olduklarına dikkat çeken Turan şöyle devam etti; “Bu alanda Avrupa’nın ilk üç teknik yalıtım şirketinden biriyiz. Öte yandan şu anda R-Flex ürünü üretimimizi Çorlu’nun yanı sıra Eskişehir’de de üretmek üzere bir tesis kuruyoruz. Kısa bir süre içerisinde devreye alacağımız yeni tesisimiz ile birlikte bu üründeki kapasitemizi yaklaşık dört kat artırarak, toplam yıllık 18 bin ton kapasiteye çıkaracağız. Böylece Çin ile Almanya arasındaki coğrafyada teknik yalıtımdaki en büyük üretici konumuna geleceğiz. Diğer taraftan bu tesiste üreteceğimiz üst segment ürünlerimizle Türkiye’de ve ihracat gerçekleştirdiğimiz bazı ülkelerde pazar liderliğimizi pekiştirirken, bazı ülkelerde de pazar lideri konumuna yükseleceğiz.”