2 - 4 Mayıs 2019 tarihleri arasında İnşaat Mühendisler Odası Bursa ve İstanbul Şubeleri tarafından, Bursa Akademik Odalar Birliği ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası 10. Beton Kongresi’ne Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) katıldı.  

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekili Atilla Ödünç,  Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem,  İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna ve Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak’ın destek ve katılımıyla düzenlenen 10. Uluslararası Beton Kongresi açılış konuşmalarıyla başladı. 
Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) CEO’su İsmail Bulut kongrede sunumla yer aldı. 

Bulut, sunumunda ülkemizde her gün gerçekleşen trafik kazalarında 842 vatandaşımızı yaralandığını, 22 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ve 66 vatandaşımızın ise engelli kaldığının altını çizdi. Ölümlü kaza oranını beton bariyerlerin %20 azalttığını belirtti. 
Bariyere çarpan bir motosikletlinin hayatını kaybetme ihtimali bir otomobil sürücüsünden 7 kat daha fazla olduğunu belirten Bulut,beton bariyerlerin trafikte motosikletle yer alan vatandaşlarımız için de en güvenli çözüm olduğunun altını çizdi. 

Konuşmasının devamında Bulut,“Bu nedenle beton bariyerlerin kullanılması gerektiğini motosikletliler için vurgulamakta fayda var. Bir sivil toplum kuruluşu olarak bizler bu noktada vatandaşlarımızın güvenliğinin en yüksek düzeyde sağlanması için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. Bulut, ülkemizin su kaynaklarının daha etkin kullanımı için Geçirimli beton kullanımının önemine değindi. Bulut, yağmur suyunu geçirimli yüzeyi sayesinde kirletmeden yer altı kaynaklarımızla buluşturmasıyla Geçirimli beton ile hem sel felaketlerinin önlenebildiği hem de yeraltı sularını besleyerek çevremizin korunmasına katkı sağlanabildiğinin altını çizdi. 

Üç gün boyunca uluslararası 10. Beton Kongresi'nde akıllı beton, dijital beton,  üç boyutlu beton, kendi kendini onaran beton, geopolimerler, sürdürülebilir beton, sürdürülebilir beton yollar, mineral ve kimyasal katkılar, betonun dayanıklılık özellikleri, özel betonlar, betonda içyapı ve taze beton özellikleri ile ilgili bilimsel araştırmalar aktarılacak.
Kongrede standında katılımcılara beton yollar ve beton bariyerler konusunda bilgilendirme yapmak üzere TÇMB hazır bulunuyor. 
TED Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Can Baran Aktaş ve ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Yaman tarafından TÇMB etkinliğin ikinci gününde “Yol Üstyapısı Yaşam Döngüsü Değerlendirmeleri: Beton Yol Örneği” sunumuyla yer almaya devam edecek.