Konutlarda, işyerlerinde ve yaşam alanlarında klima kullanımının yararları tartışılmazdır. Klimatize edilmiş ortamlar, sağlıklı bir yaşam sağladığı gibi iş verimini de artırmaktadır. Klima soğutma fonksiyonu ile ön plana çıkmakla birlikte aslında İklimlendirme (Klimatizasyon), kapalı mekanın havasının istenen sıcaklık, nem, hava sirkülasyonu, temizliği için de kullanılmaktadır.

BOSCH TERMOTEKNİK, KLİMA KULLANIRKEN TASARRUF EDİLMESİ İÇİN İPUÇLARINI PAYLAŞTI

Klimanızı soğutma modunda çalıştırırken çok düşük sıcaklığa ayarlamayın ve üfleme hızını yüksek tutmayın. Düşürdüğünüz her bir derece, klimanın elektrik tüketimini %10 arttıracaktır. En yüksek konfor sıcaklığınızı seçin; Türkiye koşullarında önerilen sıcaklık 24-26°C’lerdedir. Güneş ısısını kesmek için perde, jaluzi veya kepenkleri kapatarak enerji tasarrufu yapabilirsiniz.
Klimanızın iç ve dış ünitelerinin hava giriş çıkışının kapanmamasına dikkat edin. Dış unitesini binanın güneş almayan bölgesine konumlandırın. Nemli günlerde klimanızı nem alma modunda çalıştırın.  Filtrelerin periyodik olarak temizlenmesi ve yetkili servisler tarafından periyodik bakım yapılması klimanızın ömrünü arttıracaktır. Klimanızın zamanlayıcısını kullanarak ev boşken klimanın otomatik olarak kapanmasını ve sizin geldiğiniz saatte çalışarak evin serinlemesini sağlayın. Bina yalıtımınızı gözden geçirin.