ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü nedeniyle açıklama yaparak yalıtımın tasarruf sağlamadaki rolüne işaret etti. 
Tüketicilerin binalarında standartlara uygun çatı ve cephe yalıtım uygulamalarıyla faturalarında yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayabileceğine işaret eden Şenal, böylelikle hem ekonomiye hem de doğaya fayda sağlanabileceğinin altını çizdi. 

HEM SAĞLIK HEM DE TASARRUF İÇİN ISI YALITIMI

Binaların, ülkemizde üretilen ve ithal edilen toplam enerji miktarının yüzde 40’ını tükettiğine işaret eden Şenal, bu tüketimin de yüzde 80’inin binanın ısıtma ve soğutulması için harcandığına değinerek, çatı, temel, dış cephe, pencerelerinde ısı yalıtımı olmadığı için binalarda ciddi enerjik kaynağının tüketildiğini aktardı. Yalıtımın aynı zamanda insan sağlığı açısından da çok faydalı olduğunu söyleyen Şenal, rutubetin, küfün, kötü kokunun, romatizmanın, solunum yolu ve deri hastalıklarının gibi sorunlara karşı koruma sağladığını aktardı. Tüketilen enerjinin büyük bölümünün eğer gerekli önlemler alınmadığı takdirde çatılarda kaybedildiğini dile getiren Şenal, enerji kaynaklarının sınırlı olduğu hatta olmayan bir ülkemizin mevcut enerji tüketiminde de tasarruflu davranmak zorunda olduğunu kaydetti. Şenal, binanın bir bütün olarak ele alındığında sadece bir bölümünde uygulanan su veya ısı yalıtımının binanın tamamına fayda sağlayamayacağını dile getirdi.