İklimlendirme sektörünün öncü ve lider firmalarından Bosch Termoteknik’in uzun ömürlü, yüksek verimli ve çevre dostu ürünler imal ettiği Manisa Fabrikası, termoteknik iş kolunda Bosch Grubu'nun dünya çapında öne çıkan tesisleri arasında yer alıyor. Duvar tipi kombiler, yer tipi kazanlar, sıcak su, ısı pompaları, havalandırma ve iklimlendirme ve ticari ürünlerin yanı sıra kombi ve ısıtma cihazları için komponent geliştiren ve üreten fabrika, 'Üretim üssü' ünvanıyla anılıyor. Sunduğukları tüm ürünlerde kullanıcılarına yüksek kaliteyi, aynı zamanda en yüksek verimli sistemlerle sağladıklarınını belirten Bosch Termoteknik Satış Genel Müdürü Kıvanç Arman, sorularımızı yanıtladı

Hangi ürün ve sistemlerinizle hedef kitlenize çözüm sunuyorsunuz?
Bosch Termoteknik olarak, tüketici ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak ve mevcut şartlara cevap verecek şekilde geliştirmeye devam ettiğimiz bir ürün gamına sahibiz. Konut, ticari, bireysel ve endüstri kullanımlarına uygun ve her gelir grubuna hitap eden ürünler sunuyoruz. Isıtma sistemlerinde yoğuşmalı kombi ve modülasyonlu oda kumandalarımızın yanı sıra merkezi sistem, kaskad sistemler ve yer tipi yoğuşmalı kazanlarda, farklı ihtiyaçları karşılayan çözümlerimiz bulunuyor. Aynı zamanda endüstriyel buhar sistemlerimizle Türkiye’nin her yerindeki projelerde verimliliği artıran sistemler kuruyoruz. Bireysel iklimlendirme alanında kombiden klimaya ve havalandırma fanlarına kadar uzanan ürün gamımıza son olarak elektrikli konvektör ve radyatör ürünlerimizi ekleyerek, kullanıcılarımızın bütünsel iklimlendirme ihtiyaçlarını karşılamayı hedefledik.
Bunun yanı sıra oteller, havaalanları, hastaneler, alışveriş merkezleri, ofis binaları, rezidanslar gibi yüksek kapasite ihtiyacı olan ticari binalardan tek bir villaya kadar tüm yapılarda verimli iklimlendirme için kısaca VRF dediğimiz, Değişken Debili Soğutucu Akışkan Sistemlerini ve yüksek kalite anlayışıyla üretilmiş ileri teknolojiye sahip multi ve ticari split klimalarımızı pazara sunuyoruz.
Kullanıcılarımız için günümüzdeki en önemli iki konu, kalite ve tasarruf. Sunduğumuz tüm ürünlerde kullanıcılarımıza yüksek kaliteyi, aynı zamanda en yüksek verimli sistemlerle sağlıyoruz. Bu sayede tüm kullanıcılarımız ürünlerimizi kullanırken hem konfor hem de yüksek enerji tasarrufu deneyimi yaşıyor.

Çözümlerinizin enerji verimliliğini sağlamadaki rolü nedir?
Bosch Termoteknoloji, enerji açısından ultra verimli ve çevre dostu ürünler ve entegre sistemler geliştirmek için çalışan, pazara sunduğu akıllı ürünlerle gezegenimizin geleceğine olumlu etki yapmayı amaçlayan bir şirket. ‘Termoteknolojinin Geleceğiyiz’ diye iddialı bir misyonumuz var. Bu misyonu, sürdürülebilir ve verimli enerji teknolojileriyle destekliyoruz. Çevre dostu bir şirket olarak, küresel sorumluluğumuzun bilinciyle faaliyet gösteriyoruz. Bu yaklaşımla en az seviyede enerji kullanarak iklimlendirme yapabilen, bu sayede hem çevreye daha az karbondioksit salımı yapan ve çevreyi koruyan hem de kullanıcılarımıza daha düşük faturalarla tasarruf yaptıran ürünler geliştirmek için çalışıyoruz. Aynı zamanda tüketicileri de enerji verimliliği konusunda bilinçlendirmek ve farkındalıklarını artırmak amacıyla çalışmalar yapıyoruz.

DOĞRU ISI YALITIMIYLA YAZIN EVİNİZİ VE CEBİNİZİ SERİN TUTUN DOĞRU ISI YALITIMIYLA YAZIN EVİNİZİ VE CEBİNİZİ SERİN TUTUN

Fonksiyonun yanı sıra konfor da günümüzde iklimlendirme sektörü için önemli bir kriter. Bu konuda ürünlerinizin potansiyeli nedir?
Bizim sloganımız; ‘Yaşam için teknoloji’… Dolayısıyla tüketicinin konforunu destekleyen, hayatlarını kolaylaştıran ve fark yaratan ürünler sunmak, temel amacımız. Ürünlerimizin Ar-Ge aşamasından itibaren tüketici ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyor, kullanıcılarımızın beklentilerini karşılamak ve daha çok çözüm getirmek için çalışıyoruz. İklimlendirme çözümlerimizle insanların mevsime bağlı kalmadan her zaman konforlu ortam şartlarına erişmesinde öncü bir rol oynuyoruz.
Buna, tamamen Bosch tarafından geliştirilen EasyControl akıllı oda kumandasını örnek verebilirim. Home Connect mobil uygulaması üzerinden kendiliğinden öğrenme modunun aktifleştirilmesiyle kombinin zaman programı 7 gün boyunca takip ediliyor ve kaydediliyor. Böylelikle kullanıcıların bireysel günlük rutinleri EasyControl akıllı oda kumandası tarafından tanınıyor ve en uygun sıcaklık otomatik olarak ayarlanabiliyor.
Benzer şekilde Wi-Fi özellikli Bosch klimaları da kullanıcılarımız uygulama üzerinden bulundukları yerden çalıştırabiliyor. Wi-Fi kontrol özelliği, herhangi bir yerden klima ayarlarınızı izlemeyi ve değiştirmeyi sağlıyor. Bu özellik sayesinde cihazınız açılıp kapanması, sıcaklık ayarlarının değiştirilmesi, ısıtma/soğutma/nem konum ayarlarının takibi akıllı telefonla yapılabiliyor.

Yakın zamanda gündeminize taşıdığınız ya da taşıyacağınız yeni bir ürün ya da çalışmanız oldu mu?
Bugünlerde, yeni reklam kampanyamızın heyecanı içindeyiz. Bu kampanyada, bir yandan farklı istekleri olan kullanıcıların tüm beklentilerini karşılayan, zengin iklimlendirme ürün yelpazemizi sergiliyoruz. Diğer yandan da hem çevre dostu hem de tasarruflu ürünler sunduğumuzun altını bir kez daha çiziyoruz. Çünkü günümüzün ekonomik şartlarında, bir cihazdan yüksek verimlilik elde etmek ve sonucunda tasarruf sağlamak çok önemli bir kriter. Biz bunu ‘hepimiz artık birer tasarruf severiz’ şeklinde dile getiriyoruz. Yeni reklam cıngılımız da ‘Tasarruf sever, Bosch’u seçer’. Bununla kombiden klimaya, radyatörden elektrikli konvektöre, fandan akıllı kontrol sistemlerine Bosch Termoteknik iklimlendirme çözümleriyle, evde, işte, ofiste üstün teknolojileri sayesinde tasarruf sağlandığına dikkat çekmeyi amaçlıyoruz.
Bir de yeni ürün müjdesi vermek isterim. Çok yakın bir zamanda ürün gamımıza hava temizleme cihazlarını da ekleyeceğiz. Bu kategori, özellikle pandemi sonrasında kapalı ortamlarda temiz hava ihtiyacının artmasıyla epey öne çıktı. Biz de HEPA13 filtresi sayesinde havadaki tüm kirleticilerin (polen, toz, virüs, bakteri, koku) yüzde 99,9'unu temizleyerek sağlıklı bir oda iklimi sağlayacak bir ürünü kullanıcılarımızla buluşturacağız. 30 metrekareye (Air 4000) ve 72 metrekareye (Air 6000) kadar olan alanlar için iki farklı kapasitede ürün sunacağız. Bu aynı zamanda sensörleri sayesinde değişen iklim koşullarına tam otomatik olarak hızlı ve verimli tepki veren, performansını odanın büyüklüğüne uyarlayan bir cihaz. Sessiz modda çalışırken kendini adeta hiç fark ettirmiyor, kullanıcının uyumasına ya da sessizce çalışmasına imkan veriyor. İki kapasite olarak geliyor. Air 4000_30 m²’ye kadar olan alanlar, Air 6000_72 m²’ye kadar olan alanlar. Bununla birlikte önümüzdeki günlerde yeni ısıtma ve klima modellerimizle kullanıcılarımıza konfor ve tasarruf sağlamaya devam edeceğiz.

Kentsel dönüşüm projelerinde yer almayı planlıyor musunuz?
Kentsel dönüşüm, ülke ekonomisine, çevreye ve tabii ki insanlarımızın hayat kalitesine pozitif katkısı açısından bizi özellikle heyecanlandıran bir konu. ‘3E prensibi’ yani enerji, ekonomi ve çevre (environment) kapsamında kentsel dönüşümü büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Eski ve verimsiz olan konvansiyonel cihazların yoğuşmalı cihazlarla değişmesi, aynı zamanda da bakımsız olan bacalı cihazların yerini güvenli baca sistemlerinin alması hem kullanıcıların sağlığı hem de enerji tasarrufu açısından çok faydalı oluyor. Her zaman kentsel dönüşüm projelerinin içinde yer almaya sıcak bakıyoruz.

Bu yıla yönelik hedefleriniz neler?
İklimlendirme alanında 360 derece kapsayıcı ve yenilikçi ürünlerle kullanıcılarımızın hayatını kolaylaştırmak amacıyla teknoloji geliştirmeye ve üretmeye 2022 yılında da devam ediyoruz. Şirketimizin temel stratejisi, müşterilerimizi odağımıza alarak geliştirdiğimiz yüksek teknoloji ürünlerini, en kaliteli ve en hızlı şekilde kullanıcılarla buluşturmaktır. Bizim için “Her zaman her yerde önce müşteri gelir.” Bu vizyonla müşteri yolculuğunun her noktasında sunduğumuz ürün ve hizmetlerde hep kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına öncelik veriyoruz. Pazarın ve kullanıcılarımızın talepleri doğrultusunda her yıl ürün çeşitliliğimizi artırarak, yeni ürünlerimizi piyasaya sunmaya devam ediyoruz. 2022 yılında da müşterilerimizle her temas noktasında onlara fayda ve değer yaratmaya odaklanıyoruz.

 



 

.