Günümüz dünyası oldukça hızlı, gürültülü ve karmaşık. Geçmişte tamamen dijitalleşme odaklı olan yaklaşımımız artık neo-ekolojiyi temel alıyor. Bu yılki EGGERZUM’da yapılan yeni ürün tanıtımları, duygu dünyamızı da merkezine aldı.  Ahşap bazlı malzeme üreticisi, “trendEMOTION” mottosundan yola çıkarak mobilya sektöründeki müşterilerini 27 Ocak-21 Şubat 2020 tarihleri arasında Brilon’da (Almanya) gerçekleşen EGGERZUM fuarına davet etti. Dekor ve Tasarım Yönetimi Direktörü Klaus Monhoff, “Şirket fuarımızda yeni Dekoratif Koleksiyonu'muzu bayilerimizle buluşturuyoruz. EGGERZUM’da gelecek yıllardaki gelişmelere yönelik devam eden çalışmalarımızı gözler önüne serecek ve mobilya sektörüne bir ön gösterim sunacağız,” diye açıklamada bulundu. 
Brilon’da gerçekleşen EGGERZUM’da, katılımcılar uyumlu kombinasyonlardan kontrast birlikteliklere kadar çeşitlilik gösteren ve herkesin duygu dünyasına hitap etmeyi başaran tüm seçenekleri yeni tasarımlarımızla keşfetti. Klaus Monhoff, “Bu etkinlik sayesinde tasarım ve ürün kalitesindeki yetkinliğimizi öne çıkarmanın yanı sıra dekor ve dokularımızın hangi tasarımlarda kullanılabileceğini göstermek istiyoruz,” yorumunu yaptı. 

BİREYSEL TASARIMLARDA YENİ GELİŞMELER

EGGERZUM yıllardır yeni trendlerin yükselişine ev sahipliği yapıyor. Etkinlikte tanıtılan dekorlarımızın birçoğu mobilya ve iç tasarım trendlerine yön veriyor. Bu yıl yapılan ürün tanıtımları, duygularımızın karar verme sürecimizde belirleyici bir rol oynadığı “trendEMOTION” temasını yansıtıyordu. Bu temaya göre bir trendin yükselişte kalmasını müşterilerin kararları belirliyor.
Özellikle siyah malzemeler son derece göz alıcı bir etki yaratıyor. Bu “zamansız” renk trendi, mobilya ve iç tasarımda kendine yeni bir yer edinirken pek çok tasarım kombinasyonunu da mümkün kılıyor. Klaus Monhoff bu trendi, “Siyah, bir şekilde beyazın yerini almış olsa da oldukça farklı bir renk,” sözleriyle tanımladı. Bu “renk olarak kabul edilmeyen" siyah yalnızca parlak, mat veya doğal ahşap dokuları gibi doğru yüzeylerle bir arada kullanıldığında dikkat çekici bir görünüme bürünüyor. Uyumlu düz renklerle birlikte kullanıldığındaysa duygu dünyamıza hitap ediyor. Ayrıca yeşil ve düz kahve tonları da yükselişe geçen eğilimler arasında yer alıyor. EGGER, metal reprodüksiyonlar kategorisinde Fırçalanmış dekoru farklı renklerle sunuyor. Bu dekor, ince fırçalanmış bir yüzey olan ST20 Fırçalanmış Metal ile birlikte kullanıldığında çizilmiş metal görünümü veriyor. F9442 Fırçalanmış Siyah Altın dekoruysa zarif ve yüksek kaliteli tasarımlarda öne çıkıyor

İÇ TASARIMDA OTANTİK AHŞAP TÜRLERİ

Meşe, tüm zamanların vazgeçilmez ahşap türü olmaya devam ediyor. Bu yılki EGGERZUM etkinliğinde meşenin çeşitliliğine de büyük oranda yer verildi. H3176 Kurşun Halifax Meşe, düz renkli ve metal dekorlarla uyum sağlayan bir tasarımı gözler önüne seriyor. H3183 Altın Kahve Halifax Meşe ve H3180 Kahve Halifax Meşe, son derece homojen olan iki yeni renk tonumuz. EGGER, tasarımları kusursuz hale getirmek için bu yeni renkleri ST37 Feelwood Rift senkronize yüzeyle tamamlıyor.  ST32 Feelwood Vintage senkronize yüzey; kullanılmış görünümlü, rustik damarlı ahşap kaplama trendini yansıtıyor. Sherman Meşe dekor serileriyle bir araya getirildiğinde ortaya çıkan düzensiz ve kusurlu görünüm, duygulara hitap eden ve doğallığı yansıtan mükemmel bir görüntü oluşturuyor. 
Meşe dekorların yanı sıra kozalaklı ağaçlar da mobilya ve iç tasarımda oldukça yaygın olarak kullanılmaya devam ediyor. Ahşap bazlı malzeme üreticisi, modern tasarımlar için senkronize yüzey ST38 Feelwood Pinegrain ile çok tercih edilen dağ karaçamı dekoruna yeni bir seçenek getiriyor. Urban Çam dekor serisiyle mekanlar kent dokusuna kavuşuyor. Dekor, canlı çam reprodüksiyonunu parlak ve yumuşak yüzeylerle bir araya getiriyor. Ahşabın ve renklerin birbiriyle etkileşimi gerçek bir karma dekor meydana getirirken bir yandan da tahta görünümünü çağrıştırıyor. Bu yeni ürün, bir dekoratif kağıt basıcısı ve bir film üreticisinin işbirliğiyle oluşturuldu. Bu sayede, mobilya endüstrisinde tüm kompozit melamin levha ve film çeşitlerinin kullanılması mümkün hale geliyor. 

MAT YÜZEYLERLE DAHA FAZLA DUYGU 

Ahşap bazlı malzeme üreticisi, PerfectSense Mat laklı levhalar ve PerfectSense Topmatt laminatlardan oluşan seçkin ürünleriyle mat yüzey trendini yansıtıyor. Bu ürünler hem düz renkler üzerinde hem de farklı malzemelerle bir arada kullanıldığında benzersiz bir dokunsal his yaratıyor. Belirli bir görünümü ve hissiyatı yansıtan ahşap reprodüksiyonlar PerfectSense Mat sayesinde doğal ahşap kaplama görünümüne bürünüyor