Su yalıtımı ve zemin kaplamaları alanında hizmet veren Özgün Teknik, uzun yıllara dayanan saha tecrübesi ve bilgi birikimi ile farklı tipolojideki projelere fayda sağlamaya devam ediyor. Bugüne kadar birçok önemli projeye çözüm sunan marka, insan sirkülasyonunun yoğun olması sebebiyle deprem, sel gibi olaylara karşı güçlü ve güvenli olması gereken eğitim yapılarının da en önemli çözüm ortakları arasında yer alıyor. 

SU BASINCINA KARŞI YÜKSEK DAYANIM

Özgün Teknik, birçok öğrenciye ve eğitimciye ev sahipliği yapan Tarık Özalp Orta Okuluna da kaliteli ürün ve hizmetleriyle fayda sağladı. Özgün Teknik işletme sahibi Özgün Üstündağ, proje kapsamında yaptıkları çalışmayı şu şekilde anlattı: ”Jet groutlar ile güçlendirilmiş zayıf bir zemin, henüz 1 metrede başlayan yer altı su seviyesi ve 6-8 metre arasında değişen kazı derinliği şartlarını düşünün. Ayrıca projenin çevresinde sürekli olarak kanallar ile sulama yapılan tarım alanları... Temel altı yalıtımı sırasında grobeton üzerinde sürekli su yükselmesi de farklı bir zorluk. Bunca riskin ve zor şartların olduğu şantiyemizin şartnamesinde de yer alan ve gerçekten doğru bir sistemin seçildiği HDPE esaslı üzerine dökülen betona yapışan membran sistemimizi uyguladık. Sistemin bize sağladığı en büyük avantajları, dökülecek olan betona tam yapışma sağlayarak yalıtım ve radye temel arasında su yürütmemesi, kendinden yapışkanlı ek yerlerinin suyun içerisinde dahi yapışabiliyor olması ve 7 bar hidrostatik su basıncına karşı dayanıklı olmasıydı. Gerçekleştirdiğimiz uygulamamızdan gayet memnun kalınmıştır. Ayrıca projenin geniş kazılı perde alanlarında da kalıp sökümü sonrası kullanılan HDPE esaslı kendinden yapışkanlı membran sistemini uygulayarak işverene hızlı ve yüksek performanslı bir çözüm sunduk. Zor ama güzel bir projemizdi.” 

Sektörde uzun yıllar edinen tecrübeler neticesinde  2018 yılında kurulan Özgün Teknik, İstanbul Ümraniye’de yer alan şirketinde 400 m2 kapalı, 150 m2 açık depolama ve 80 m2’lik showroom alanında müşterilerine hizmet veriyor. Yapıların temelden çatıya kadar tüm su yalıtım ve zemin kaplama ihtiyaçlarını sağlayabilecek bilgi, materyal, teçhizat ve ekip donanımına sahip olan marka, yenilikçi bakış açısıyla müşterilerine fayda sağlıyor.