Daha ferah yaşam alanları, daha az daire ve sakinler arasında daha fazla samimiyet ile öne çıkacak olan Selenium Park Zeytinburnu’nda yükseliyor. Ağustos 2023’te teslim edilmesi öngörülen projedeki aşamayı, mimari özelliklerini ve sakinlerine sunacağı avantajları Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu ile konuştuk.

Aşçıoğlu’nun yapılanması ve 2022 gündemi hakkında bilgi verir misiniz? 'Selenium Park Zeytinburnu’ projesi nasıl doğdu? 

1967’de İstanbul Mecidiyeköy’de başlayan projelerimizi, 55 yıllık tarihimizde genellikle Gayrettepe, Mecidiyeköy, Fulya, Ulus, Göktürk ve Ataköy gibi İstanbul’un özel lokasyonlarında hayata geçirdik. Aşçıoğlu olarak proje geliştirdiğimiz bölgelerde farkını hissettirecek yaşam alanlarına imza atmayı yeğliyoruz. Kısa bir zaman içerisinde Ataköy’de hayata geçirdiğimiz 3 projede yaklaşık 1.100 adet bağımsız bölümün teslimini gerçekleştirdik. Gayrimenkul sektöründe 55.yılımızı kutlamaya hazırlanırken şimdi de Zeytinburnu’nda yepyeni bir proje gerçekleştirmekteyiz. Bu projenin bulunduğu bölgede arsa olarak da proje olarak da bir başka benzeri yok. Arsa anlaşması aşamasından önce bölgeyi dış kaynaklı kullanımlı araştırmalarla çok yoğun bir şekilde araştırdık. Markalı konut ve az katlı yapılaşma ile geliştirilmiş büyük bir ihtiyaç tespit ederken, bölgede yaşamak isteyen kitlenin satın alma gücünün de yüksek olduğunu gördük. Bu araştırmaları kendi tecrübemiz ve hedef kitle istekleri ile harmanlayarak bir ürün geliştirme yaklaşımı yaptık.

Selenium Park’ı fikir aşamasında kurgularken yatay mimari konsept ve aile yaşamına uygun ürün karması ile birlikte kültürümüzün en güzel ve en dostane geleneklerinden biri olan komşuluk ilişkisinin en üst seviyede yaşanacağı bir proje hayal ettik. Selenium Park’ta daha ferah yaşam alanları, daha az daire ve sakinler arasında daha fazla samimiyet öngörüyoruz. Ağustos 2023’te teslim edeceğimiz Selenium Park’ı yaklaşık 1 milyar TL yatırımla duyurmanın ve çok kısa sürede de yüzde 50’nin üzerinde bir satış başarısı yakalamış olmanın memnuniyetini yaşamaktayız. 2022 yılında Ataköy bölgesindeki ticari gayrimenkullerin satış ve kiralaması devam ederken, Selenium Park projemizin de satışları devam edecek. Bunlara ek olarak İstanbul ve şehir dışında yeni proje anlaşmalarını da kamuoyuna duyurmayı hedeflemekteyiz.

MAPEİ TÜM DÜNYADA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR MAPEİ TÜM DÜNYADA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

'Selenium Park’ inşaatında hangi aşamadasınız? Konumu nedir? Yeşili ve doğayı projenizle nasıl harmanladınız?

“Tarihin huzurunda derin bir nefes” sloganı ile iletişimi yapılan, ticari alanların ve 1+1 daire tipinin bulunmadığı Selenium Park, tarihi kara surları manzarası dışında 32 dönüm büyüklüğünde, içerisinde çocuk oyun parkları, yürüyüş/bisiklet yolları, sosyal tesisler ve geniş yeşil alanı bulunan bir proje, aynı zamanda izlemenin dahi keyif verdiği Belgradkapı Parkı’na komşu olarak inşa edilmekte. Tarihi kara sur manzarası, 32 dönüm büyüklüğünde bölgenin en prestijli parkına komşu olması, bahçe katlarındaki 182 m2’ye varan bahçe tahsisleri ve projenin yüzde 65’inin peyzaj alanı olması yeşili ve doğayı projeye getiren özelliklerden sadece bazıları. Şehrin gerçek merkezinde, çok özel bir lokasyon ve arazide villa konforunda bahçeli ev keyfi sunan Selenium Park’ta bahçeli ev seçenekleri ise 3+1’den 5,5+1 büyüklüğe kadar uzanıyor. Selenium Park, Marmaray Kazlıçeşme durağına olan yürüme mesafesinin yanı sıra Avrasya Tüneli ve D-100 karayoluna yakınlığı ile benzersiz bir noktada konumlanıyor. Selenium Park’ın, yürüme mesafesinde 4 hastane ve 3 üniversite bulunuyor. Tarihi yarımada ve boğaz hattına kolay ulaşım imkânı sağlayan Kabataş-Bağcılar tramvayı ve projelendirilen Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı da Selenium Park’a değer katıyor. Projemizde, harfiyat çalışmalarını yaklaşık yüzde 90 oranında tamamladık. Birçok blokta ise temel atma çalışmalarımız devam etmekte. Şantiye planlamasına uygun bir şekilde inşaat sürecimizi sürdürmekteyiz.

Projede hangi mimari yönler ve ayrıntılar öne çıkıyor? Yatay mimarinin getirileri neler? Projenin özellikleri, sosyal olanakları ve yatırımcısına sağlayacağı ayrıcalıklar neler olacak?

Yatay mimarinin ruh ve beden sağlığına iyi geldiği bilimsel bir gerçektir. Yeşil ve ferah bir yaşam alanı oluşturmasına ek olarak gökyüzü aslında sizin olur. Komşuluk ilişkilerinin artmasına olanak sağlar. Deprem riskine karşı psikolojik bir rahatlama sağlar ancak kuleler de doğru tekniklerle inşa edilirse, en az; az katlı binalar kadar sağlamdır. Buradaki fayda psikolojiktir. Günümüzde ev sahibi olmak isteyen herkes kalabalıktan uzakta sakin bir hayat sürmek ister ancak şehirden uzak olmak istemez. Aşçıoğlu olarak bu fikri, Selenium Park’ta yaşayacak olanlara vadediyoruz. Selenium Park’ta yaşamaya başladığınızda dakikalar içinde şehrin merkezine ulaşabilirsiniz. Dolayısıyla fiziken şehrin merkezinde ama zihnen uzaklarda yaşayabileceğiniz bir yaşam sunuyoruz. Yatay mimari konseptiyle birlikte konumu ve tarihi kara sur manzarası sayesinde geçmiş ile geleceğin buluşmasına şahitlik edeceğiz. Selenium Park’ta 112 m2’den 352 m2’ye kadar farklı büyüklüklerdeki daireler ile 63 m2 ile 182 m2 arasında değişen alanlarla teras ve bahçe seçenekleri bulunuyor. Ön satış sürecinde m2 satış fiyatları 30.000 TL’den başlayan projede, 2+1’den 5,5+1 bahçe dubleksine kadar farklı daire seçenekleriyle toplam 195 adet bağımsız bölüm yer alıyor. Arazinin benzersiz konumu dışında, 1+1 tip dairenin bulunmaması, yatay mimarisi ve tamamen yerliler öncelikli satış stratejisi ile yüzde 85 oranında yaşam amaçlı satın alma kararı ile karşılaştık. Araç erişimine tamamen kapalı peyzaj mimarisi ile tasarlanan Selenium Park’ta, gün ışığı alan kapalı havuz, özel sinema odası, fitness, sauna, buhar odası, Türk hamamı, masaj odası, kapalı çocuk oyun odası, açık çocuk oyun alanı, yürüyüş ve koşu parkurları gibi geniş sosyal alanlar yer almakta.

Projenin çevreye duyarlı, estetik, konforlu ve aynı zamanda güvenli bir yapı olması adına yapı malzemeleri seçimi vb. hangi kriterler öne çıkıyor?

Aşçıoğlu olarak, projelerimizde malzeme seçim aşamasından uygulama aşamasına kadar tüm süreçlerde doğaya en az zarar verecek malzemeler kullanmaktayız. Aynı şekilde tedarik sürecinde de doğaya en az karbon ayak izi bırakmaya özen göstermekteyiz. Örneğin bugüne kadar hiçbir Selenium markalı projemizin araç yollarında asfalt kullanmadık, tamirat veya müdahale sonrası tekrar kullanılabilen granit küp taş tercih ettik.

Dış cephe kaplamalarında topraktan gelen seramik kaplama tercih ettik, ısı ve ses yalıtım malzemesi olarak da doğaya saygılı taş yünü malzemesi olması yönünde tercihimizi kullandık. İç mekanlarımızda aydınlatma armatürlerimizde her zaman tasarruflu led armatürler tercih ettik; gömme rezervuar, banyo ve mutfak bataryalarında su tasarruflu marka ve modeller tercih ederek maliyeti her zaman ikinci aşamada değerlendirdik.

Ayrıca ülkemizde üretilen kaliteli ve yerli malzemelerin öncelikli tercihi konusunda da özen göstermekte; nakliye mesafelerinin azaltılması amacı ile karbon ayak izini de aynı şekilde azaltarak çevreye saygılı bir yol izlemekteyiz.

Proje, yeni hangi teknolojileriyle öne çıkıyor? 

Selenium Park projemiz; akıllı ev teknolojisi sahiptir. Bu sistem ev sahiplerinin akıllı cep telefonlarına ve/veya tabletlerine yüklenmiş olan uygulamalarla evlerinin güvenliğini, konforunu ve enerji verimliliğini kontrol edebildiği sistemlerdir. 

Selenium Park’ta bahçe katı evlerin mutfak ve salonlarında bahçeye direkt geçiş imkanı sayesinde yeşile ve doğaya yakın olma imkanı sunmaktayız. Cephelerde, ısı kaybını en aza indirmek ve elektrik tüketimini azaltabilmek adına, şeffaf camlar yerine kaplamalı camlar kullanmaktayız. Projemizin tamamında maksimum kullanışlılık göz önünde bulundurulurken; sağlıklı ve geri dönüştürülebilir doğa dostu malzeme kullanımına dair çözümler ile birlikte işçilik kalitesine son derece önem vermekteyiz.