CEM KARATAY - E.C.A., İzmir Alsancak’ın tarihi stadyumunun yapılandırılma projesine iklimlendirme çözüm ortağı olan E.C.A., stadyuma Felis Kazanlarını tedarik etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın talimatıyla çevre dostu bir anlayışla yeniden inşa edilen ve tarihi önemi bulunan 29 bin 900 metrekarelik alan üzerine kurulu stadyumda kullanılacak kazanlar, çevre dostu ve düşük emisyon değerleriyle 2019 yılında piyasaya sürüldü.

MEVSİM GEÇİŞLERİNDE TASARRUF SAĞLIYOR

E.C.A. Ar-Ge mühendisleri tarafından geliştirilen Avrupa ErP normlarını sağlayan Felis duvar tipi yoğuşmalı kazanlar,  entegre baca klapesi sayesinde baca maliyeti uygunluğuyla öne çıkıyor ve 16 kazana kadar kaskad yapabilme imkanıyla yüksek kapasitelere cevap verebiliyor.

Yüzde 19’a varan modülasyon oranı ile ihtiyaç yoğunluğuna göre gaz tüketim oranını ayarlayarak mevsim geçişlerinde de büyük tasarruf sağlıyor. 

Türkçe menülü geniş LCD ekranlı kontrol paneli üzerinden saatlik, günlük, aylık programlama yapabilme, hata parametrelerini görebilme, farklı sıcaklık devrelerini kontrol imkanı sunan Felis kazanlar ile uyumlu Modbus iletişim modülü sayesinde cihazlar merkezi otomasyon sistemi üzerinden de kontrol edilebiliyor.

İKİNCİ YARIYA YETİŞECEK

İzmir Alsancak’ta bulunan ve açılışı 1910'a dayanan, 1971 Akdeniz Oyunları için renove edilen stadyum, 2015 yılında yıkılmıştı.

Güncel yönetmeliklere uygun yapısı, korunan kapasitesi, çevreye duyarlı, güncel teknolojinin kullanıldığı yüzüyle yeniden yapılandırılan 5 bin seyirci kapasiteli stadyumun, 2020-2021 futbol sezonunun ikinci yarısında faaliyete geçmesi hedefleniyor.