Türkiye’nin paketli kuruyemişte öncü markası olan Tadım, Ankara'da inşa edilen yeni üretim tesislerinin ısıtmasında çözüm ortağı olarak Çukurova Isı’yı seçti.

ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ YÜZDE 30 ARTIRIYOR

Yılın ilk çeyreğinde İtalya merkezli Sabiana firması ile sulu radyant panel ürün grubu için distribütörlük anlaşması imzalayan Çukurova Isı, son olarak Tadım'ın Ankara'da bulunan Anadolu OSB'de inşa edilen yeni fabrikasında yerini aldı.

Şirketin Anadolu OSB’de inşa edilen üretim tesislerinde 12 bin metrekare alanı, uzunluğu 2 bin 280 metre olan toplam 410 adet sulu radyant panel ile ısıtacak firma, fabrikanın enerji verimliliğini klasik sistemlere kıyasla yüzde 30'lara varan oranlarda artırıyor.

Sistemde üst düzey bir enerji verimliliğine olanak tanıyan paneller, kullanıcı dostu tasarımının yanı sıra çalışma prensibiyle de işletmede kolaylık sağlıyor.

HAVA VE ORTAMDAN KAYNAKLANAN KAYIPLARI ÖNLÜYOR

Projede tercih edilen sulu radyan paneller de ısı transferi ışınım aracılığıyla sağlandığı için ısı transferi hava ile sağlanan sistemlerdeki gibi hava hareketlerinden ve ortam şartlarından kaynaklanan ısı kayıplarına sebebiyet vermiyor.

EN 12831 standardına uygun olarak geliştirilen paneller, doğrudan ortamdaki makinalara, insanlara ve zemine çarparak, ısı enerjisine dönüşüyor ve ışınların, mekan içerisine eşit dağılmasıyla da ısıtmada en üst seviye konfor elde ediliyor. Söz konusu çalışma prensibi ayrıca hissedilen sıcaklığın, gerçek sıcaklıktan daha fazla olmasını da imkan veriyor.

Panellerde ısıtma sırasında hava sirkülasyonu olmaması da ortamdaki virüs ve tozların taşımasının önüne geçiyor.

ÇALIŞMA ALANINDA EK YER KAPLAMIYOR, KISA SÜREDE UYGULANIYOR

İşletmelere uygulamada da avantaj sağlayan “sulu radyant panel”ler, 10 bin metrekare bir tesise bir hafta veya on gün içerisinde uygulanabiliyor. Paneller, tavana monte edildiği için de çalışma sahasında ekstradan yer kaplamıyor. 

Türkiye çapındaki etkin servis ağı ile olası arızalara 24 saat içerisinde müdahalede bulunabilen firma, Tadım tesislerinde de satış öncesinde sunduğu teknik desteği, satış sonrasında da kesintisiz olarak ihtiyaç duyulduğunda sağlamaya devam edecek.