Yerli süs bitkileri sektörü, The Flower and Plant Show fuarıyla ihracatta başarısını arttırmayı hedefliyor.  Bölgesinin süs bitkileri ve peyzaj sektöründeki en büyük uluslararası fuarı olan The Flower and Plant Show11-13 Kasım 2021'de Tüyap İstanbul'da 12. kez düzenlenerek sketörün yeni pazaralar edinmesine katkı sağlayacak.

YERLİ ÜRETİCİ YENİ PAZARALARA AÇILACAK

2019 yılında 52,5 milyon metrekare alanda toplam 1 milyar 718 milyon adet kesme çiçek, iç ve dış mekan süs bitkisi ile çiçek soğanı üretimi gerçekleştiren yerli süs bitkileri sektörü, 80,4 milyon dolar ihracata karşılık, 43 milyon dolar ithalatla yılı kapattı. Yerli üreticiler, 2021’deki fuarla birlikte ihracatta yeni başarı hikayeleri yazmaya hazırlanıyor.

Sergilenen ürün çeşitliliğiyle de öne çıkan The Flower and Plant Show, iç ve dış mekan süs bitkilerinden çiçek ve çiçekçilik malzemelerine, fide ve tohumlardan dikey bahçe uygulamalarına, egzotik ağaçlardan milli bitkilere, sulama ekipmanlarından peyzaj uygulamalarına ve bahçe aksesuarlarına kadar pek çok yeniliği, sektör profesyonelleriyle buluşturacak.

FUAR SEKTÖRÜN BÜYÜMESİNE KATKI SAĞLIYOR

Tarsus Turkey Fuar Direktörü Ebru Causey, İtalya'dan İngiltere'ye, Hollanda'dan Fransa'ya, Mısır'dan Rusya'ya kadar tüm Avrupa ve MENA bölgesinden satın almacılarını Tüyap İstanbul’da ağırlayacaklarının altını çizerek  fuar kapsamında ilk defa uygulanacak olan Overseas Buyer programının sayesinde dünyanın her yerinden yüksek bütçeli satın almacıları özel davetle The Flower and Plant Show’a getirdiklerini söyledi. Küresel gelişmelere rağmen 2020 yılının ilk 6 ayındaki sektör ihracatının, 2019 yılının ilk 6 ayını geçtiğine işaret eden Causey, yıl sonuna kadar 100 milyon dolar ihracat hedefleyen sektörün küresel ticaretin yeniden şekillendiği bu dönemde sahip olduğu üretici kimliği, lokasyon ve lojistik avantajlara dikkat çekti. Causey, fuarın Türk üreticilere, yeni ihracat kanalları açarak, sektörün büyümesine katkı sağlamaya devam edeceğini vurguladı. (AA)