Tüm iş süreçlerinin odak noktasına sürdürülebilirliği koyarak ürün ve sistemlerini geliştirirken doğayı korumaya, enerji verimliliğini artırmaya, temiz ve güvenli bir çevre sağlamaya büyük önem veren Wavin, örnek projeleriyle sürdürülebilirliğin gittikçe daha geniş bir alana yayılmasına öncülük ediyor. Son olarak; geçtiğimiz yıl operasyonel sürdürülebilirlik projeleri geliştirerek enerji, aydınlatma ve su kullanımını minimum seviyeye indiren firma, sürdürülebilir kalkınmanın temelini atarak bu kapsamda yüzde yüz yeşil enerji kullanımı ile de öne çıkıyor. 

“HER AŞAMADA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN SORUMLULUK ALIYORUZ”

Wavin Türkiye Fabrika Müdürü Ali Gülay, "2021 yılında gerçekleştirdiğimiz sürdürülebilirlik projelerimizle fabrika genelinde yüzde 16 enerji tasarrufu, yüzde 48 aydınlatma tasarrufu ve yüzde 28 su tasarrufu sağladık. Bu yılın Ocak ayı itibari ile ise enerji tedarikinde yüzde 100 yeşil enerji kullanımına geçtik. Elde ettiğimiz neticelerden dolayı oldukça gururluyuz. Projelerimizin sektöre örnek olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

"NEOM" ÖNÜMÜZDEKİ YILLAR İÇİN HEDEF PROJE OLACAK" "NEOM" ÖNÜMÜZDEKİ YILLAR İÇİN HEDEF PROJE OLACAK"

ELEKTRİK, SU VE AYDINLATMADA ÖNCÜ TASARRUF ADIMLARI 

Basınçlı Hava Kullanımının Azaltılması ile Enerji Tasarrufu Sağlama Projesi sayesinde basınçlı hava üretimi için harcanan enerji miktarını düşürerek kaçak önleme çalışmaları gerçekleştiren Wavin, proje başlangıcından itibaren fabrika genelinde yüzde 16 enerji tasarrufu sağladı. LED Aydınlatma Dönüşüm Projesi ile fabrika genelindeki tüm aydınlatma armatürleri, enerji verimli yeni teknoloji LED aydınlatma armatürlerine dönüştürüldü. Proje ile aydınlatma ihtiyacı karşılanırken yüzde  48 enerji tasarrufu elde edildi.   Su kullanımının azaltılmasına yönelik yapılan çalışmalar ile geçmiş yıla oranla yüzde  28 tasarruf oranına ulaşan Wavin, 2022 yılı Ocak ayında I-REC (Uluslararası yeşil enerji sertifikası) tarafından sertifikalandırılmış yüzde 100 yeşil enerji kullanımına geçerek yerli rüzgar ve hydro kaynaklı enerji kullanımı ile çevresel sürdürülebilirlik ilkesini gönülden benimsediğini bir kez daha ispatladı.