Yapının dış kabuğunu oluşturan çatıların yağmur, kar, rüzgar gibi doğal olayların yıpratıcı etkisine karşı doğru planlanması ve uygun yapı malzemelerinin kullanılması bina kulanım ömrü ve sağlığı açısından önem arz ediyor. Çatıda kullanılacak en önemli yapı malzemelerinden biri hiç kuşkusuz su yalıtım malzemeleri. Cosmo Polymers ürün gamında yer alan su yalıtım malzemeleri ile uzun ömürlü, sağlıklı ve konforlu çatılara imkan tanıyor. 

Astarlar, bitüm esaslı izolasyon ürünleri, çimento esaslı su izolasyon ürünleri, derz dolgu macunları, poliüre izolasyon sistemleri, poliüretan su izolasyonları, zemin kaplama sistemleri, yardımcı ürünler, temel yalıtım sistemleri başlıkları altında 200’ü aşkın ürünüyle hizmet veren marka yapının temelinden çatısına kadar tüm ihtiyaçlara cevap veriyor.

ETAĞ SERTİFİKASI İLE ÜRÜNLERİNİN KALİTESİNİ TESCİLLEDİ

Aynı zamanda yeni teknolojileri bünyelerine katarak sektörle buluşturduklarını açıklayan Cosmo Polymers Genel Müdürü Cengiz Coşkun, bu yeni ürünlerinden birinin de Eco Silikat olduğunu söylüyor. Türkiye’de sektöre yeni giren Eco Silikat ürünlerini geleceğin malzemesi olarak gördüğünün altını çizen Coşkun, bu ürünleri hem zemin kaplama hem de yalıtım malzemesi olarak kullanabilinmesine dikkat çekiyor. Eco Silikat kapsamında 16 yeni ürünü ürün gamlarına dahil ettiklerini kaydeden Coşkun, “Cosmo Polymers olarak su yalıtımında sistem çözümlerimizle binanın su ile ilişkili olabilecek temel, çatı, teras, balkon, depo, havuz, ıslak hacimler gibi her kullanım alanına hizmet veriyoruz. ETAĞ Sertifikasına sahip olan ürünlerimiz bu sertifika ile kalitesini bir kez daha tescillemiştir. Örneğin binaların temelinde Cosmo Bento Sheet isimli ürünlerimizle hizmet veriyoruz. Bu ürün hızlı uygulanabiliyor olması sebebiyle zaman ve işçilikten maliyet avantajı sunar.” diyor. 

COSMO POLYMERS İLE YEŞİL ÇATILARDA UZUN ÖMÜRLÜ ÇÖZÜM

Son yıllarda talebin arttığı yeşil çatı sistemlerine yönelik çözümleri hakkında da bilgi veren Coşkun, ağırlıklı olarak poliüretan su yalıtımı tercih ettiklerini kaydediyor. Poliüretanın buradaki avantajının elastik olması sebebiyle bitki köklerine dayanabilmesi olduğunu kaydeden Coşkun, “Bitki kökleri yarattığı asit nedeniyle zaman içerisinde yüzeyde bozulmaya sebep olabiliyor. Bu sebeple elastik, UV dayanımı yüksek olan poliüretan sistemler yeşil çatılarda daha uzun ömürlü bir çözüm oluyor.” diyor. 

Poliüretan su yalıtımlarının sektör içerisinde en iyi malzeme olduğunu dile getiren Coşkun, elastik yapıları nedeniyle poliüretanlar bina ile birlikte çalıştığını ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürüyor:
“Bildiğiniz gibi binalar ilk dört yılda oturur. Bu oturmadan kaynaklı oluşabilecek çatlakları köprüleme özellikleri vardır. Ayrıca poliüretan malzemeler açık teraslarda zemin kaplama malzemesi olarak kullanılabiliyor. UV dayanımı yüksek olmasının yanı sıra betona hızlı ve kuvvetli bir şekilde yapışabilmesi ve uzun ömürlü olması bir diğer avantajı. Tüm bu özellikleri nedeniyle poliüretan su yalıtımlarının, su yalıtımında en avantajlı malzeme olduğunu düşünüyorum.”