1994 yılında inşaat sektöründe çeşitli proje, iç ve dış mimari restorasyon işleri uygulamalarında faaliyet göstermek üzere çalışmalarına başlayan Decostone, her geçen gün ürün gamını geliştirerek müşterilerine daha geniş bir alanda hizmet vermeye başlamış bir marka. 

Uzun yıllar edindiğimiz tecrübe ile EPS ve XPS malzemelerinden iç ve dış dekorasyon ürünleri üretimine 2006 yılında Decosil Söve markasıyla geçtiklerini, 2009 yılında ise Decostone Yapı Kimyasalları San. Tic. Ltd. Şti.’ni kurarak yapı kimyasalları imalatına başladıklarını ifade eden DECOSTONE Genel Müdürü Abbas Akbaba, “İstanbul Organize Sanayi Bölgesinde 8000 metrekarelik alanda 3750 metrekaresi kapalı alan tesisimizde faaliyetlerini sürdüren firmamız, son teknolojiye uygun makinelerle ve teknik kadrosu ile 24 saat üretim yapma kapasitesine sahiptir.” dedi.

 Firmalarının ısı yalıtımı, su yalıtımı ve ıslak zemin yapıştırma ürünlerinde kaliteyi ön planda tutarak tamamı otomatik makinelerle üretim yaptığını aktaran Akbaba, “Yaşam standartlarına önem veren firmamız kalite yönetim sistemi ISO 9001:2008 ve ürün kalite standart TSE-CE gibi belgelerine sahip bulunuyor. DECOSTONE olarak geniş bir ürün yelpazemiz bulunmaktadır. Ayrıca çimento esaslı seramik ve fayans yapıştırıcılar, çimento esaslı granit yapıştırıcılar, akrilik fayans yapıştırıcı, renkli derz dolgular, onarım ve güçlendirme harçları, zemin harçları, ısı yalıtım ürünleri, su yalıtım ürünleri, astarlar ve yardımcı ürünler yer almaktadır.” dedi.

SU YALITIMI İLE YAPILAR GÜVENDE

Su yalıtımının yapı sağlığı ve konforu açısından önemine dikkat çeken Akbaba, su yalıtımına yeterince önem verilmediği için binalarda ev sahiplerinin birçok sorun yaşadığına işaret ederek eski binalardaki banyolardan aşağıdaki dairelere akan suları örnek verdi. Bu durumun sağlıksız bir ortam yaratarak binaların çürümesine sebep olduğunu dile getiren Akbaba, DECOSTONE olarak su yalıtım çalışmalarıyla bu sorunların önüne geçmeye çalıştıklarını ifade etti.

Su yalıtımının ülkemizde ikinci plana atılmasını eleştiren Akbaba, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Yapıya zarar veren su, ancak kendini gösterdiği zaman çözüm aranır. Görünmeyen bir detay uygulama olduğu için bir ev satın alırken verilen sözlere güvenilerek suya karşı izolasyonlu olduğuna inanılır. Binaların mutfak, banyo gibi ıslak zemin, temel, çatı ve balkonlarında su izolasyon ürünlerinin uygulamaları yapılmalıdır. Yoksa bina zamanla bu alanlardan aldığı sular ile yıpranmaya başlar. Ayrıca binanın dışında ve evlerin içerisinde hoş olmayan, boya dökülmeleri ve küfler meydana gelmektedir. Biz firma olarak su izolasyonu için ürünlerimiz ile çözümler sunmaktayız. Çimento-Akrilik esaslı 2 komponentli, akrilik esaslı likit membran, bitüm esaslı likit membran ve bitüm esaslı 2 komponentli ürünlerimiz ile sürme esaslı su izolasyonu uygulamalarında kullanılmaktadır. Çimento-Akrilik esaslı 2 komponentli ürünlerimiz standart, flex ve UV’ye dayanıklı olarak üç çeşit olarak müşterilerimizin isteklerine cevap vermekteyiz.”

DECOSTONE Isı Yalıtım grubu ürünleri hakkında da bilgi veren Akbaba; ürün gamlarında Isı Yalıtım Sıva, Isı Yalıtım Yapıştırıcı, Dekoratif Mineral Sıva, Dekoratif Kaplama Astarı, Dübel, Köşe Profili, 160 gr File ve Gri veya Beyaz Isı Yalıtım Levhalarının yer aldığını aktardı. 

Müşterilerinin talebine göre paket sistem olarak veya parçalı takım olarak hizmet verdiklerini dile getiren Akbaba, “Dört çeşit Dekoratif Mineral Sıvamız bulunmaktadır. 2-3 mm, 1-1,5 mm, 0,5-1 mm ve Son Kat Macun olarak dört çeşit granüllü mineral dekoratif sıva ile müşterilerimizin isteklerine cevap vermekteyiz. Seramik, granit, cam tuğla, gaz beton gibi çeşitli kullanım alanlarına uygun yapıştırıcılarımız da bulunmaktadır. Çimento esaslı yapıştırıcılarımız beyaz ve gri renkli olmak üzere üretilmektedir. Ayrıca akrilik esaslı fayans yapıştırıcımız da var.” diye konuştu. 

Ürünlerinin birçok önemli projede tercih edildiğini dile getiren Akbaba, örnek olarak Tual Bahçe Kent, Meydan Ardıçlı şantiyesi, Ateşmaksan şantiyesi, Hadımköy Yalçınlar Villa projesi, Tekstilkent Spor Evler şantiyesi ve Tuzcuoğlu şantiyesini verdi.