Mekanların konforunu arttıracak tasarımların gelişmesine fleksible ürün gruplarıyla katkı sağlayan Serge Ferrari’nin mimari yapılarda iç ve dış yaşam alanlarına yönelik inovatif çözümlerinden biri de Soltis Kompozit Meshleri.  Perde, stor, pergola, zip, markiz, şemsiye ve daha birçok farklı uygulama seçenekleriyle kullanılabilen Soltis Kompozit Meshler, sahip olduğu özellikleriyle mekanın yaşam kalitesini yükseltiyor. Soltis Kompozit Meshler, yapılara yüksek ve verimli bir termal konfor sağlayarak kullanıcıların zamanlarını verimli geçirmesine imkan tanıyor. 
Soltis Kompozit Meshlerin en önemli avantajlarından biri de ağırlığının hafif olması sebebiyle taşıyıcı konstrüksiyon maliyetini azaltması. Taşıyıcı konstrüksiyonu hafifleterek, yapıya gelecek olan ilave yükleri ortadan kaldırıyor. Bu yönüyle ürün aynı zamanda uygulamada kolaylık sağlayarak, iş süreçlerinde zaman ve maliyet avantajı sunuyor. Ayrıca Soltis Kompozit Meshler, güneşten dolayı binaya gelecek olan UV’yi ve yaşlanmayı engelleyerek yapının ömrünü uzatıyor. 

Soltis Kompozit Meshler, fonksiyonel avantajlarının yanı sıra görsel zenginliği nedeniyle iç ve dış mekanların tasarım etkisini güçlendiriyor. Farklı renk seçenekleri ile tasarımda esneklik sunan Soltis Kompozit Meshler, mekanın özgün bir tasarım çizgisine sahip olmasına katkı sağlıyor. 

Serge Ferrari’nin çözüm sunduğu bir diğer alan ise Stamskin deri ve Batyline kompozit mesh ürünleriyle de iç mekan ve dış mekan oturma grupları. Aşınma değeri yüksek olan Stamskin deri ve Batyline kompozit mesh kumaşlar kendi kendini temizlenebiliyor. Bu özellikleri nedeniyle kullanım ömrü uzun olan bu ürünler, özellikle yüksek sirkülasyona sahip olan hastane, ofis, otel, alışveriş merkezi gibi ortak alanları için avantajlı. 

Serge Ferrari’nin reklam, afiş ve bilboard sektöründe yaygın olarak kullanılan Sign It ve Expolit adlı PVC reklam ürün grupları ise kolay uygulanabilme imkanı tanımasıyla avantaj sunuyor.  Özel yapışkanlı arka yüzeyi sayesinde defalarca yapıştırılıp tekrar kullanılabiliyor. Sign It’in yanı sıra, üzerine yapılacak her türlü baskı ve renk çalışmasında yüksek performans gösteren Expolit, AVM projeleri için aranılan reklam ürünleri arasında yer alıyor. M1 yanmazlık sınıfı sertifikasına sahip olan Sign It ve Expolit ürün grupları, kullanıldığı yaşam alanlarında konforu arttırıyor. 

1973 yılından bu yana yenilikçi esnek kompozit malzemelerin tasarımı, üretimi ve dağıtımı konularında faaliyet gösteren, merkezi ve fabikalarının büyük bir bölümü Fransa’nın Lyon şehrine yakın La Tour du Pin bölgesinde bulunan Serge Ferrari, endüstriyel malzemelerinin temelini oluşturan polyester ipliklerini ürettiği İsviçre’deki tesisiyle birlikte, İtalya’nın Ferrara bölgesinde Texyloop markası altında yüzde 100 geri dönüşüm üzerine faaliyet gösteriyor. Serge Ferrari daha iyi bir gelecek ve sürdürülebilir çevre için ürettiği esnek kompozit malzemelerle, 80’i aşkın ülkede 700’den fazla çalışanı ile pazar lideri olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Halka açık bir şekilde yaşamını sürdürmekte olan ve Paris borsasında işlem gören Serge Ferrari, farklı projelere çok özel inovatif çözümler üretebilmektedir. Standartları belirleyen yüksek üretim teknolojisinden aldığı destekle Serge Ferrari, projelere özel farklı üretim modelleri geliştirebiliyor, teknik özellikleri farklı ürünler üretebiliyor.

İnsanların yaşam kalitesini artırmaya yönelik uygulamalara çok farklı çözümler sunabilen ve bu mekanların konforunu arttıracak tasarımların gelişmesine fleksible ürün gruplarıyla katkı sağlayan Serge Ferrari, ağırlıklı olarak mimari membran ve endüstriyel tekstil ürünler olmak üzere; çatı ve cephe sektörüne, stadyum ve spor kompleksleri projelerine, iç ve dış mekan perde sektörüne (solar protection), asma-germe tente sistemlerine, yat ve marin sektörüne, iç ve dış mekan mobilya sektörüne, iç mekan akustik, ve askeri ürünlere yönelik sektörler için üretim gerçekleştiriyor.