2011 yılında jel enjeksiyon izolasyon kimyasalı üretim ve uygulaması ile başlamış olduğu yolculuğuna ürün yelpazesini her geçen gün geliştirerek devam eden Soil-ID, kalitesiyle ismini duyurmaya devam ediyor. 
Geniş bir ürün gamına sahip olan firmanın öne çıkan ürünlerinden biri de Soil Flex Jel. 

SK 1101 - Çift Komponent Akrilik Jel Enjeksiyonu Kimyasalı olan Soil Flex Jel, akrilik ve türevlerini içeren çok düşük viskoziteli enjeksiyon kimyasal özelliğine sahip.  Kullanılmadan önce eklenen Soil Flex Fast ile istenilen süre içinde reaksiyona geçmesi sağlanabilen Soil Flex Jel,  ahip olduğu özelliklerle projelere avantaj sunuyor. 

Alkalilere ve asitlere dayanıklı olup korozyondan koruyan Soil Flex Jel, sağlığa ve çevreye hiçbir zararı bulunmuyor olması nedeniyle doğa dostu bir ürün. Su ile eşdeğer viskozite de olduğundan bütün kılcal çatlaklara kadar ulaşabilen ürün, reaksiyon süresi ayarlanabildiğinden dolayı uygulaması en verimli şekliyle tamamlanabiliyor. 

Soil Flex Jel’in bir diğer önemli özelliği ise su ile karıştığında suyu da jelleştirebildiğinden basınçlı su baskınlarında etkili çözüm sunuyor. Ayrıca ürün viskozite düşüklüğü ve reaksiyon süresi ayarlanabildiğinden dolayı dilatasyon uygulamalarında dilatasyonun jel ile tam dolması sağlanıyor ve jelleşmeden sonra esnek yapıda kalabiliyor. Bu özelliği nedeniyle Soil Flex Jel’in kullanıldığı uygulamalarda çatlama ya da kırılma gibi problemler yaşanmayacağından mükemmel şekilde izolasyon sağlanıyor. 
Soil Flex Jel inşaat öncesi sulak zeminlerde toprak zeminin kurutulup inşaat yapılabilir hale getirilmesinde,beton çatlaklarında, soğuk derzlerde, segregasyonlarda, dilatasyonlarda, segment birleşim noktalarında ve yüksek basınçlı su baskınlarında kullanılabiliyor.