Akçansa, projelerin ihtiyacı olan özel ürünleri ve hizmetleri geliştirmek üzere Betonsa markasıyla hayata geçirdiği Wintermix, soğuk hava ve dona karşı etkili çözüm sunuyor.
Hafif don etkisinin gün boyu devam ettiği ve ani sıcaklık düşüşlerinin olası olduğu zamanlarda, erken Kalıp alınması gereken durumlarda Wintermix,  betonun dona karşı korunmasına yardımcı oluyor.

ZAMANDAN TASARRUF ETTİRİYOR

Wintermix, betonun dayanımını yükseltip , klorür içermiyor ve donatıya zarar vermiyor. Ayrıca kalıp alma süresini kısaltarak zamandan da tasarruf ettiriyor. Wintermix, özel Tasarım ve katkı ile Ar-Ge laboratuvarlarında geliştirilmiş olup  Betonsa tesislerinde üretiliyor ve sevkediliyor. 

1967 ve 1974 yıllarında  Akçimento ve Çanakkale Çimento ile temelleri atılan ve 1996 yılında bu iki şirketin birleşmesi sonucunda Türkiye’nin en büyük çimento üreticisi konumuna gelen Akçansa, bir Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşudur.  Akçansa, çimento ve hazır beton üretiminde Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde faaliyet göstermiş  iştiraki olan Betonsa şirketi ile 1998 yılında birleşmesi sonucunda da Marmara ve Ege bölgelerine yayılmış 40’a yakın hazır beton tesisinde “Betonsa” markasıyla hizmet vermektedir. Bir diğer iştiraki olan Agregasa Agrega San.veTic.A.Ş. ile 2002 yılında birleşmiş ve agrega üretim faaliyetini “Agregasa” markası altında sürdürmektedir. Hem yurt içindeki müşterilerin hem de yurtdışındaki müşterilerin taleplerini karşılamak ve farklılıkların zor algılandığı bu sektörde fiyat unsurunun da ötesinde rekabet edebilmek amacıyla Akçansa, “üretim ve hizmette en kaliteli” olmayı hedeflemiştir. Tüm paydaşları tarafından güvenilen ve en çok tercih edilen iş modeline sahip şirket olarak, Akçansa’nın vizyonu, yapı malzemeleri sektöründe tüm sınırların ötesinde sürekli büyüyüp gelişmektir. Misyonu ise  toplumsal, çevresel, yasal ve etik değerlere bağlı kültürü ile tüm sosyal paydaşları için değer yaratarak, toplumun yaşam kalitesini yükselten lider yapı malzemeleri şirketi olmaktır.