Günümüzde düzenlenen konferanslarda kurulum ve yapılandırma esnekliğine ihtiyaç duyulması bununla birlikte birden fazla dilin konuşulması, doğru bir konferans sistemi seçilmesini şart kılıyor. İletişim ürünleri ve sistemleri alanında dünyanın önde gelen tedarikçilerinden biri konumunda olan Bosch,  dünya çapında uzman teknisyenler ve tercümanlar ile görüşmüş ve bu kişileri gözlemlemiş, buna göre de tercümanların genel ihtiyaçlarını karşılamak üzere DICENTIS Tercüman Ünitesi’ni geliştirmiştir. DICENTIS Tercüman Ünitesi, mevcut ve gelecek pazar ihtiyaçlarıyla uyumludur. Sistemin, sezgisel kullanımı ve üst düzey kullanıcı deneyimi sayesinde, tercümanlar işine en üst düzey özgürlükle odaklana biliyor. Ayrıca sistemin, hızlı, kolay bir kurulum ve yapılandırma özelliğine sahip olması da kullanıcılarına avantaj sağlıyor. Modern IP teknolojisi üst düzey esneklik sunarak, geleceğe yönelik bir çözüm için kusursuz üçüncü taraf entegrasyonunu mümkün kılıyor.

EŞSİZ TASARIM, İDEAL KULLANIM İMKÂNI

Daha çabuk anlama ve sezgisel kullanım sağlamak adına DICENTIS Tercüman Ünitesi’nin eşsiz tasarımı, kaynak ve hedef dilleri yüksek kontrastlı ekran destekli iki dikey hizalı kolonla mantıklı bir biçimde ayırıyor. Harici bir video ekranı da HDMI çıkışı sayesinde eklenebiliyor. Sistem sayesinde tercüman masasına bakmanıza bile gerek kalmadan dokunmatik düğmeler ve döner düğmelerin yer aldığı ergonomik tasarım, ideal kontrol sağlıyor ve kullanımı kolaylaştırıyor. Böylelikle tercüman, konuşmacıların vücut dilini daha iyi gözlemleyerek tercümeyi en iyi şekilde yapabiliyor. Bunun yanı sıra ünite, görme bozukluğuna sahip tercümanlar için de özel olarak test ve optimize edildi. 100'e kadar tercüme kanalı desteğiyle DICENTIS Konferans Sistemi’nin bir parçası olan DICENTIS Tercüman Ünitesi’nin gerçek zamanlı, yüksek kaliteli,  ses ve kontrolü, OMNEO IP teknolojisi sayesinde sağlanıyor. Üçüncü taraf çözümleriyle de bu teknoloji kolay entegrasyonu mümkün kılıyor. DICENTIS platformuyla tamamen uyumlu olan DICENTIS Tercüman Ünitesi, ISO 20109 simültane tercüme ekipmanları standardına da uygun. Sistem, ana toplantı odasında ağırlanabilecek katılımcı sayısı aşılırsa ana toplantı odasının bitişiğinde ikinci bir odanın hazırlanmasını da mümkün kılıyor. Ayrıca, DICENTIS Toplantı uygulaması sayesinde, tüm diller ve tercüman üniteleri uzaktan yapılandırılıp yönetilebiliyor. Haziran 2018 itibari ile de DICENTIS Tercüman Ünitesi, dünyanın her yerinde kullanıma sunulacak. 


Ses içeriği ve ses kontrolü gibi bilgilerin karşılıklı alışverişini gerektiren cihazların bağlantıları için yapısal yaklaşımını OMNEO sunar. OMNEO, halka açık standartlar ve IP gibi çeşitli teknolojiler üzerine kurulmuştur, geleceğin standartlarını benimserken AudianteDante gibi günümüz teknolojilerini de destekler. Pazardaki tüm diğer IP çözümlerine kıyasla OMNEO, daha kolay kurulum, daha iyi performans ve daha üstün ölçeklenebilirlik için eşsiz özellikler ve karşılıklı çalışma potansiyeli sağlayan profesyonel bir medya ağ çözümü sunar. 
Güvenlik, emniyet, iletişim ürünleri ve sistemleri alanında Bosch Bina Teknolojileri, dünyanın önde gelen tedarikçilerindendir. Aynı zamanda Bosch, bazı ülkelerde enerji verimliliği, bina otomasyonu ve bina güvenliği ile ilgili çözüm ve hizmetler de sunmaktadır. 2017 mali yılında kesin olmayan finansal sonuçlarına göre, 9 bin çalışanı ile 1,9 milyar Avro tutarında ciro gerçekleştirmiştir. Bosch, insanların can ve mal güvenliğini sağlamayı hedefliyor, Bu anlamda da Güvenlik Sistemlerinde geniş ürün yelpazesine sahip. Ürün yelpazesinde video gözetim, hırsız alarm, yangın algılama, genel seslendirme ve acil anons sistemlerinin yanı sıra kartlı geçiş kontrol ve mühendislik yazılım çözümleri de bulunmaktadır. Ses ve müzik iletimini sağlayan profesyonel ses ve konferans sistemleri ile de ürün gamını tamamlamaktadır. 

Avrupa, Asya ve Amerika kıtalarında Bosch üretim tesislerinde Bina Teknolojileri ürünleri, geliştirilip üretilmektedir. Aralık 2017 itibariyle dünya genelinde yaklaşık 400.500 çalışana sahip olan Bosch Grubu, dünyanın önde gelen teknoloji ve servis tedarikçilerinden biridir. 2017 yılında, ilk finansal sonuçlara göre, 78 milyar Avro'luk satış gerçekleştirmiştir. Mobilite Çözümleri, Sanayi Teknolojileri, Dayanıklı Tüketim Malları, Enerji ve Bina Teknolojileri olmak üzere faaliyetleri dört sektöre ayrılmaktadır. Bosch, dünyanın önde gelen IoT şirketi olarak, akıllı evler, akıllı şehirler, ağa bağlı mobilite ve endüstri için yenilikçi çözümler sunmaktadır. Yazılım ve hizmet alanlarındaki tecrübesi, sensör teknolojisi ve kendi IoT bulutunu kullanarak müşterilerine, akıllı, farklı alanları bir arada tek bir kaynaktan sunabiliyor. Bosch Grubu’nun stratejik amacı; akıllı bir yaşam ve yaşam kalitesini dünya genelinde geliştiren yaratıcı çözümler, inovatif ve heyecan uyandıran ürün ve hizmetleriyle kısacası ‘Yaşam için Teknoloji’ sunmaktır. Bosch Grubu, Robert BoschGmbH ve 60'a yakın ülkedeki 440 bağlı kuruluşu ve bölge şirketinden oluşmaktadır. Bosch'un global üretim ve satış ağı, satış ve servis ortakları dahil edildiğinde, neredeyse dünyadaki tüm ülkeleri kapsamaktadır. Şirketin gelecekteki büyümesinin temeli, yenilikçi gücüdür. Dünya genelinde Bosch, yaklaşık 120 lokasyonda araştırma ve geliştirme alanında 62.500 çalışana sahiptir.