Sistem Çatı metal çatı, cephe tasarımı ve uygulaması hizmeti ile müşterilerine sağlam, uzun ömürlü, ekonomik, kullanım amaçlarına uygun ve estetik çözümler sunan bir marka. Profesyonel ekibi ile çalışmalarını sürdüren markanın yapıların çatılarına yönelik çözümlerini Sistem Çatı Genel Müdürü Semih Dede ile konuştuk. 
Yapı çatılarının, mevsim koşullarından korunmasına korunaklı bir yaşam geçirilmesine yardımcı olan en önemli yapı unsurları arasında yer aldığını belirten Dede, binanın yağmur, rüzgar gibi dış etkenlerden korunmasının sağlanabilmesi için çatıların güçlü olması gerektiğini vurguluyor. Binalarda ısı kaybının yaşandığı alanlardan birinin de çatılar olduğunu ifade eden Dede, bu sebeple ısı, ses ve su yalıtımından kaplamasına kadar tüm detayların doğru çözümlenmesi gerektiğini önemle vurguluyor. Sistem Çatı olarak çatıyı tüm detayları ile çözümleyerek müşterilerine en doğru çözümü sunduklarını ifade eden Dede, birçok katmadan oluşan çatı kaplamalarını bir sistem olarak müşterilerine sunduklarını açıklıyor.

UYGULMALI DETAYLARI DOĞRU SEÇİLMELİ

OSB, buhar kesici örtü, profil, taş yünü ve kaplama tahtasından oluşan sistemin üzerine talep edilen metal kaplama malzemesini uyguladıklarını aktaran Dede; titanyum, çinko, bakır, alüminyum gibi metal kaplama malzemeleri ile seçenek sunduklarını belirtiyor. Burada tercih edilecek çatı kaplama malzemesinde iklim ve coğrafi şartların göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getiren Dede, her bölgenin atmosferik etkilerinin farklılık göstermesine dikkat çekiyor. Deniz kenarına yakın yapılarda çatıların çok daha hızlı korozyona uğramasına örnek veren Dede, sözlerini şu şekilde sürdürüyor:

“Burada kullanacak çatı kaplamasının korozyona karşı dayanımının daha yüksek olması gerekiyor. Bu konuda müşterilerimizi bilgilendiriyor, malzeme tercihini bu kriterlere göre belirliyoruz. Ayrıca çatı kaplama malzemelerinin önemli bir sorunu iç ve dış ortam arasındaki sıcaklık farkından dolayı kaplama malzemesi altında oluşan yoğuşmadır. Bu sorunun önlenmesi için uygulama detayları doğru seçilmeli, uygun bir yalıtım malzemesi kullanılmalı, ayrıca yalıtım malzemesi nem ile buharlardan korunmalı, yapı içinde ve örtü altında sürekli, etkin bir havalandırma sağlanmalıdır. Çalışanlarımızı yeni teknolojiler hakkında sürekli eğiterek güncel tutuyoruz. Yapıya göre en uygun cephe kaplamasını tercih ederek müşterilerimize sağlam, uzun ömürlü, ekonomik, kullanım amaçlarına uygun ve estetik bir çözüm sunuyoruz.”
Sektörde uzun yıllar edindiğim tecrübe neticesinde 2001 yılında İstanbul’da kurulan Sistem Çatı, metal çatı ve cephe tasarımı ve uygulaması ile inşaat sektörüne hizmet veriyor. Ürün portföyü içerisinde titanyum, çinko, bakır, alüminyum çatı ve cephe kaplaması yer alan firma villa, apartman gibi konut yapılarının yanı sıra hastane, okul gibi farklı tipolojideki yapıların cephe ve çatılarında bu uygulamaları gerçekleştiriyor. Profesyonel ekibi ile müşterilerine çözüm sunan firma, yeni teknolojileri yakından takip ederek müşterilerine projenin ihtiyacına uygun en doğru çözümü sunmaya odaklanıyor. Sistem Çatı projeye uygun en doğru cephe kaplamasını tercih ederek müşterilerine sağlam, uzun ömürlü, ekonomik, kullanım amaçlarına uygun ve estetik bir çözüm sunuyor.