Şişecam, 11-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında Münih’te düzenlenen Intersolar Europe 2022 Fuarı’na katıldı. Fuarda, özel dekorasyonlu standında güneş enerjisi sektörüne yönelik camlarını sergileyen Şişecam, sunduğu ileri teknoloji çözümleri sektör profesyonelleri ile paylaştı. Güneş panelleri ve güneş kolektörlerinde kullanılmak üzere nitelikli camlar üreten Şişecam, fuarda yüksek performanslı ürünlerini, güneş paneli ve güneş kolektör camlarını tanıttı.

MAKSİMUM VERİMLİLİK SAĞLIYOR

Şişecam’ın güneş panellerinde ve güneş kolektörlerinde kullanılması amacıyla ürettiği güneş paneli ve güneş kolektör camları, güneş enerjisinden elektrik üreten güneş panellerinin iç aksamını çevre koşullarından korurken yüksek ışık geçirgenlik performansı ile güneş panellerinin verimliliğini doğrudan etkiliyor. Sandy ve Prizma desenlerinde üretilen Şişecam Güneş Paneli ve Şişecam Güneş Kolektör Camları, desenli yapısıyla cam yüzeyinde oluşan yansımaları azaltarak yüksek ışık geçirgenliği ve düşük yansıtma değerleriyle güneş panellerinin ve kolektörlerinin performansında maksimum verimlilik sağlıyor. Cam yüzeylerinde özel Anti Reflektif (AR) kaplama uygulaması ile ışık yansımaları minimize edilirken camların ışık geçirgenliği yaklaşık yüzde 2,5 artırılarak güneş panellerinde performans artışı ve yüksek verim sağlanıyor.

MAPEİ TÜM DÜNYADA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR MAPEİ TÜM DÜNYADA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

ANTİ-REFLEKTİF KAPLAMALI GÜNEŞ PANELİ CAMLARI

Sektörün önde gelen firmalarının ve temsilcilerinin katıldığı fuarda Şişecam, güneş enerjisi sistemlerinin performansında maksimum verimlilik sağlayan yüksek ışık geçirgenliğine sahip, düşük demirli buzlu camlar ile güneş panellerinde kullanılmak üzere geliştirdiği Anti-Reflektif kaplamalı güneş paneli camları hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi.