Türkiye düzcam pazarının lideri ve üretim kapasitesi açısından Avrupa’nın en büyük üreticisi konumunda olan Şişecam Düzcam, mimarlar ve sektör profesyonelleriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Şişecam Düzcam, Türk Serbest Mimarlar Derneği iş birliğiyle Ankara TSMD Mimarlık Merkezi’nde gerçekleştirilen “Mimarca Cam” etkinlik serisinin dördüncüsünde yapı sektörü profesyonelleriyle buluştu. Yaklaşık 400 mimar, mühendis, cephe danışmanı, kamu ve sektör profesyoneli ile akademisyen ve öğrencilerin yer aldığı etkinlikte, Türk Serbest Mimarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aytek İtez ve Şişecam Düzcam Pazarlama Grup Müdürü Tansu Kumru açılış konuşması yaptı.

Etkinliğin ilk bölümünde camın mimarideki yeri, kullanımı ve önemine değinilirken, ikinci bölümünde ise aynı konuyla ilgili olarak Pecha Kucha sunumları ile devam etti.

CAMIN MİMARİDE KULLANIMI ELE ALINDI

Camın mimaride doğru kullanımının önemine değinen Nevzat Sayın (Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri)’ın ardından PechaKucha sunumlarında; Ali Hızıroğlu (ERA Mimarlık Şehircilik), Ayşin Sevgi Karakurt (Ayşin Sevgi Mimarlık), Görkem Volkan (Görkem Volkan Tasarım Stüdyosu) ve Fatih Yavuz (FREA Mimarlık) camın mimarideki yeri ve önemine yönelik görüşlerini belirtti. Sunumların ardından Sibel Köse ve caz orkestrasının eşliğinde koktey verildi.