Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye sağladığı mali yardım, Nisan 2016'da Çevre ve İklim Eylemi Sektör Operasyonel Programı (ÇİSOP) adı altında yenilenmiştir. Programın hedefleri şu şekildedir:
Ülkenin sürdürülebilir kalkınmasına nihai olarak katkı sağlayabilmek için çevresel altyapılara erişim sağlanması.
Topluma fayda sağlamak için doğanın korunması.
İklim değişikliğinin etkisine karşı artan dirence vatandaşların erişimini artırarak hayat kalitesinin yükseltilmesi. Bu hedeflere üç temel eylem ile ulaşılacaktır: 
Eylem 1: Su 
Eylem 2: Atık 
Eylem 3:Sürdürülebilir kalkınma için çevresel yönetim

1600 metre kollektör hattına sahip

Şırnak Arıtma Tesisi, bu programın 1. Eylemi olan “suyun” altında Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği’nin ortak finansmanı ile yapılmaktadır. Proje kapsamında 1600 metre kollektör hattı ve 91.474 kişinin atık suyunu arıtabilecek arıtma tesisi inşa edilmektedir. Projenin ana yüklenicisi, çevre teknolojileri sektörünün liderleri arasında yer alan Arbiogaz firmasıdır. Arbiogaz, bu projede kalıp ve iskele sistemleri konusunda çözüm ortağı olarak İntek’i tercih etmiştir.

Projede kullanılan İntek Kalıp ve İskele Sistemleri

Havalandırma binası düz perdeleri için, 480 cm yüksekliğinde 410 m2 Panemax ‘’vinçle taşınabilen çelik çerçeveli panel‘’ kalıp verilmiştir. Verilen bu kalıp, Biofosfor yapısının düz perdeleri ve idari binaların kolonlarında da kullanılmıştır. Havalandırma havuzu dış dairesel perdesi için, 650 cm yüksekliğinde 215 m2 ADP “ayarlı dairesel perde‘’ kalıbı verilmiştir. Bu kalıp, dış dairesel perdeleri döktükten sonra montajı bozulup yeniden montaj yapılarak aynı binanın iç dairesel perdelerinde de kullanılmıştır. 

İntek ile yüksek verimlilik 

Biofosfor yapısı iç ve dış dairesel perdeleri için, 660 cm yüksekliğinde 194 m2 ADP ‘’ayarlı dairesel perde‘’ kalıbı verilmiştir. Havalandırma ve Biofosfor yapıları için verilen ADP “ayarlı dairesel perde kalıpları”, son çökertme havuzu perdelerinde de kullanılmış ve bu perdelerin dökümü dört seferde tamamlanmıştır. Tüm yapıların temel kalıplarında kullanılmak üzere 120 cm yüksekliğinde 60 m2 Panex ‘’elle taşınabilen panel kalıp‘’ verilmiştir.  Projedeki tüm döşemeler ve yürüme yolları için, 460 cm yüksekliğinde 462 m2 döşeme kalıbı ve HD 150 yük taşıyıcı kalıp iskelesi verilmiştir. Yukarıda belirtilen kalıp ve iskeleler ilaveten, 40 mtül demirci iskelesi verilmiştir.